raczej, ale nie spierajmy się o nazwę, bo danko jest genialne! Składniki na 2 szt: * 2 jajka * 2 łyżki mąki - u mnie mąka pszenna typ 1850 graham * 1 łyżka cukru - tradycyjnie u mnie fruktoza * szczypta soli * 1 łyżka Bailey's - nie dałam * 3 łyżki mleka * oliwa * masło orzechowe * 1 banan Do miseczki rozbiłam jajka, dodałam sól, fruktozę, mąkę, mleko
Zdrowa Kuchnia Sowyprzeliczyłam produkty na g, bo wolę ważyć niż odmierzać szklankami;) Składniki na 25 - 30 ciasteczek: 4 łyżki rozpuszczonego masła - dałam 50 g nietopionego 1 szklanka jasnego brązowego cukru - dałam 120 g fruktozy^ 1 duże jajko 1 jabłko zmiksowane - jabłko utarłam i trochę skropiłam cytryną, bo słodkie było 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych - dałam 150 g 1 i 1/4 szklanki
Zdrowa Kuchnia Sowypomysł! Ja teraz chyba z uwagi na okres przedświąteczny jadam prawie same bakalie :) Muszę spróbować takiego połączenia,ale zapewne bez miodu by się nie obeszło,bo zastępuję nim sobie cukier a nawet mąkę czy jajka jeśli chodzi o wypiek ciasteczek-trzeba kombinować ;) rain1drop 2011/12/12 15:46:32 Świetny pomysł! sowa_nie_sowa 2011/12/12 15:49:47 Koniecznie dodajcie miód
Zdrowa Kuchnia Sowyzastąpić daktyle i rodzynki? sowa_nie_sowa 2012/03/08 08:15:31 Marta , danie jest słodkie, choć ja na pewno mam trochę inne odczucie słodkiego niż osoba, która używa białego cukru i dużo słodzi. Kiedyś potrafiłam zjeść tabliczkę mlecznej czekolady i mało mi było, teraz nie do pomyślenia dla mnie;) Możesz dać słodkie jabłko zamiast kwaśnego i figi (te eco niesiarkowane
Zdrowa Kuchnia Sowyśniadaniowych placuszkach. Placuszki aktualne nadal:) ***** Przedstawiam wersję śniadaniowych placuszków z jabłkiem, podobną do tej , ale łączy je właściwie tylko dodatek jabłka i miodu;) Nie ma tutaj mleka, cukru i proszku do pieczenia. Tak z reguły robię już tego typu placki. Zamiast mleka jest woda, zamiast słodzenia - dodatek na wierzch bakalii, miodu lub czegoś podobnego naturalnie słodkiego. Proszku też
Zdrowa Kuchnia Sowyzdrowiej 2012/05/23 17:14:17 Fantastyczny deser! Dokładnie na takie pomysły polowałam, kiedy organizowałam akcję. Dzięki za ten przepis! Pozdrawiam serdecznie :) basia3005 2012/05/23 17:15:08 .. wspaniale slodkosci bez cukru -:) mniam mniam na I faze MM wykorzystuje sie quinoa do takich deserow . Sprawdza sie znakomicie -:) Gość: Samantha, host-78-149-30-25.as13285.net 2012/05/23 18:33:01 Nie jad łam jeszcze takiego deseru, ale smaki
Zdrowa Kuchnia SowyKuchni Pięciu Przemian. Składniki na 18 ciastek: 100 g suchej soi - ja miałam więcej, ok. 140 g 100 g miękkiego masła - dałam mniej, ok. 80 g 100 g ksylitolu (cukier opcjonalnie) + odrobina do posypania ciastek - dałam 50 g ksylitolu i już nie posypywałam niczym 2 żółtka - opuściłam 5 czubatych łyżek otrąb owsianych ( zmiksowanych) - dałam otręby orkiszowe i nie miksowałam
Zdrowa Kuchnia Sowytego wyszło bardzo niskie ciasto w rodzaju tarty. Ja tym razem wyjątkowo nie zmniejszyłam ilości składników (poza słodzikiem, bo było 3/4 szklanki cukru w przepisie), a zrobiłam w formie o śr. 20 cm i wyszło wysokie. Za parę dni powtórzyłam wypiek i tym razem zrobiłam w tortownicy o śr. 26 cm i też mi się bardzo podobało:) Przepis
Zdrowa Kuchnia Sowypory nie zrobiłam. Więc pomyślałam, że teraz jest ten moment. Już w trakcie spisywania składników myślałam jak zwykle o podmianie tego i owego, czyli przede wszystkim mąki i cukru. Ale gdy gdy zabrałam się za przygotowywanie ciastek, to się okazało, że podmiana składników zakończyła się tym, że z przepisu ostały się tylko migdały;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowysporządzony jest z pieczonej papryki 48,5%, pomidorów 25,4%, bakłażanów 8%, purre marchwiowego 3%. Z dodatkiem ostrej papryczki 2,5% oraz cebuli, czosnku i natki pietruszki. Z cukrem. Słoiczek mieści 300g produktu. Wartość energetyczna 100g produktu to: 127kcal, tłuszcz 4,6g, węglowodany 1,5g Sos jest wyrazisty w smaku i ostry. Oto moje danie - zrobiłam frytki inaczej - smażona
kolorowotorcikowotort wykorzystałam Budyń Ulubiony smak śmietankowy oraz perełki cukrowe Dr. Oetker. Budyń ulubiony to jeszcze łatwiejszy i wygodniejszy do przygotowania budyń. A jaki smaczny! Nie musisz już odmierzać cukru i brudzić szklanki na mieszankę wstępną. Wystarczy, że zagotujesz mleko, odczekasz 2 minuty, wsypiesz proszek do gorącego mleka i zamieszasz. Rezultat: przepyszny, kremowy i aromatyczny budyń
kolorowotorcikowouniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Ryż biały długoziarnisty posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Opakowanie zawiera 4 saszetki, czyli 8 porcji ryżu. Każda o wadze 100g. Czas gotowania: 12 minut MOJA OCENA: Ryż smaczny, łatwy w przygotowaniu. Uniwersalny
kolorowotorcikowom.in. herbatę zieloną, czarną, białą, czerwoną, żółtą, pu-erh, herbatę ajurwedyjską, kwitnącą, yerba mate, rooibos a także kawę naturalną i aromatyzowaną. Dla lubiących słodkie dodatki, smaczne syropy, przyprawy, cukier i przetwory. Oferujemy ceramikę i akcesoria niezbędne do przygotowywania naparów. Na życzenie Klienta, herbaty, kawy i rarytasy z naszego sklepu pakujemy w ozdobną folię oraz realizujemy zamówienia na kosze prezentowe skomponowane
kolorowotorcikowoMoje dziewczynki od razu chciały otworzyć kokosowe ciastka, chyba zachęciła je do tego sympatyczna małpka widniejąca na opakowaniu CIASTKA KOKOSOWE: Skład: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, wiórki kokosowe ( 16,5%), cukier, jaja, aromat identyczny z naturalnym. Masa netto: 145 g Wartość odżywcza w 100g produktu - 2237,7kJ/ 532,8kcal MOJA OPINIA: Ciastka kruchutkie i bardzo kokosowe. Idealne do herbaty lub ciepłego
kolorowotorcikowoprodukowane w trzech smakach: waniliowym, czekoladowym i cappuccino, a także duetka, galaretka w czekoladzie, śliwka w czekoladzie, landryny w trzech smakach: owocowym, lodowym i miętowym, galaretki owocowe w cukrze, żelki, bananki w czekoladzie, chrupki zbożowe w czekoladzie mlecznej oraz chrupki zbożowe w polewie kakaowej i mlecznej. Nasza oferta dla przemysłu spożywczego to chrupki zbożowe, które mogą mieć
kolorowotorcikowo