cyklu - zapasy na zimę Wczoraj uzupełniła domową spiżarnię o kilka słoiczków grzybków. Pieczarki marynowane: 1 kg pieczarek Zalewa: 1 szkl. octu 2 szkl. wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca marchew, cebula Pieczarki oczyścić, obgotować ( przez 10 min. ) w osolonej wodzie. Ugotować zalewę. Do każdego słoiczka włożyć plastry marchewki i cząstki cebuli, liścia laurowego, ziele
kolorowotorcikowosłoiczku soku i dżemu. Więcej owoców na razie się nie dojrzało na krzaczkach w ogrodzie... PRZEPIS: Pigwę umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w cienkie plastry i zasypać cukrem - ile? nie mierzyłam - wsypałam tyle, by dobrze pokrył owoce. Odstawić na minimum 12 godzin, aż puszczą sok. Sok zlać do słoiczka. Jesli chcemy przedłużyć jego trwałość - za pasteryzować, jeśli zużyjemy szybciej, przechowywać
kolorowotorcikowoszkl. wody 2 łyżki soli 2 łyżeczki cukru Zagotować i gorące nalewać do słoiczków. Słoiczki mocno zakręcić i postawić na zakrętkach do ostygnięcia. KANIA, czyli bardziej precyzyjnie - czubajka kania To jeden z najwspanialszych grzybów jadalnych. Najważniejszy jest u niego kapelusz, który osiąga
kolorowotorcikowoherbaty :) Zapraszam na zakupy: http://www.krolewskie-miody.pl/oferta.html MIODOWY PRZEKŁADANIEC składniki: 50 dag maki 2 jajka 10 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 30 dag cukru pudru. Ciasto wyrobić, podzielić na 3 części. Piec w 180 stopniach C, przez ok. 15 minut. Jabłka: 1,5 kg jabłek 2 galaretki brzoskwiniowe lub inne Jabłka obrać, zetrzeć na tarce
kolorowotorcikowoaceroli - szczególnie w okresie przeziębienia oraz profilaktycznie - by podnieść odporność organizmu. Sok smakuje jak trochękwaśniejszy sok jabłkowy - więc chyba każdemu posmakuje. Mi smakował bardzo Nie zawiera cukru. Zapraszam na FB - https://www.facebook.com/PremiumRosa
kolorowotorcikowododaniu do białego schłodzonego wina ). Znane są też jego prozdrowotne właściwości: - obniża ciśnienie - podnosi odporność ZASTOSOWANIE: do pryrządzania napojów jako dodatek do herbaty do jogurtów, deserów, sałaek owocowych SKŁAD: cukier, sok z czarnej porzeczki 37%, kwas cytrynowy. POJEMNOŚĆ: 500 ml CENA: 11 zł / sztukę Do kupienia: http://premiumrosa.eu/sklep/?c=Syropy%20kulinarne&d=7 MOJA OPINIA: Jestem wielką zwolenniczką przetworów z czarnej porzeczki
kolorowotorcikoworazem coś bardziej wyszukanego, aczkolwiek prostego i smacznego. Strucla migdałowo-nugatowa -przepis Składniki: 500 g twarogu 2 jaja 500 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru szczypta gałki muszkatołowej 120 g kremu nugatowego, np. nutelli 100 g mielonych migdałów małą garść płatków migdałowych Przygotowanie: z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i uformować z niego struclę. Ułożyć
kolorowotorcikowozwijamy. Kroimy na plasterki ok. 2-3 cm. Układamy na blasze, wyścielanej papierem do pieczenia, w dość dużych odstępach. Pieczemy w 180 stopniach 15-20 minut. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowoposzukam innego, bo kontury się zacierają podczas pieczenia. Mimo wszystko coś tam widać... CIASTECZKA - przepis Składniki: 250 g margaryny 2,5 - 3 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko 2 łyżki mielonych migdałów lub orzechów 2 łyżki sezamu Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Wałkować na grubość foremek. Piec 15 minut
kolorowotorcikowonapoju sojowego. W rezultacie powstaje pyszne źródło wapnia oraz witamin B2, B12 i D. Soja i wanilia to doprawdy dynamiczny duet Składniki woda, obłuszczone ziarno soi (5,8%), cukier, dekstroza, węglan wapnia* (*=subst. wzbogacaj.), aromat, sól morska, regulator kwasowości (fosforan potasu), stabilizator (guma gellan), witaminy*(*=subst. wzbogacaj.) (ryboflawina, B12, D2) Cena: 7,98 / L Kupicie tutaj
kolorowotorcikowozrobić je sama :) Nie ma rzeczy niemożliwych - jeśli tylko się chce ! LODY ANANASOWE 1/2 dojrzałego ananasa 1 szkl. mleka ryżowego Alpro 2 żółtka 1/2 szkl. cukru Mleko zagotowa ć. Żółtka lekko "podbić". Do żółtek wlewać gorące mleko, ciągle ubijając. Całość podgrzewać na wolnym ogniu, nie przerywając ucierania. Uważ ać, żeby mleko nie zawrzało. Gdy masa
kolorowotorcikowołyżki napoju orzechowego Alpro - - ja dałam do smaku - bez niego ciasteczka też się udadzą 4-5 łyżek sezamu 3-4 łyżki melonych orzechów laskowych 1/2 szkl. cukru 2 łyżki miodu Wszystkie składniki połączyć, zagniatając ciasto. Jeśli jest zbyt rzadkie - dodać mąki. Tylko nie przesadzić z mąką - ciasto ma być lekko lepkie. Schłodzić w lodówce min. 40 minut. Inaczej
kolorowotorcikowopewno Was ucieszy. Polecam - placuszki bardzo smaczne i sycące . Racuszki owsiano-serowe z bakaliami 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki mąki, 1/4 szkl mleka, 1 jajko, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżki chudego twarogu, dowolne bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć na oleju małe placuszku. Odsączyć na papierze z nadmiaru tłuszczu. Polać jogurtem naturalnym oraz sokiem Smacznego
kolorowotorcikowoPrzepis - porcja na 6 szt. 1 szkl. napoju ryżowego ALPRO ( jeśli nie używacie, można zastąpić mlekiem ) 1 śmietanka w proszku ŚNIEŻKA 150 g białego sera 4 łyżki cukru łyżeczka żelatyny 70 ml wody galaretka ewentualnie owoce , np. jagody Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Część galaretki wlać do foremek - odstawić do zastygnięcia. Żelatynę zalać wodą - odstawić. Do napoju
kolorowotorcikowoPrzygotowanie: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej, np Jacobs Cronat Gold 70 ml gorącej wody łyżeczka cukry Wymieszać ! Dodać 2 łyżki lodów waniliowych lub orzechowych. Uzupełnić zimnym mlekiem. Udekorować bitą śmietana i czekoladowymi groszkami. Smacznego
kolorowotorcikowo