cukier puder - 2539 przepisów (strona:84/170)

Naleśniki szpinakowe z malinami 189

wyszło 5 naleśników Składniki do posmarowania naleśników: około 1 szklanki śmietany tortowej 36 % kilka łyżek malin, moje były wcześniej rozmrożone, ale teraz juz są świeże około 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem Rozsmarować śmietanę na naleśnikach i posypać malinami według uznania ( inne miękkie owoce też będą dobre) Naleśniki zwinąć w rulony, smacznego :) Jeśli potrzebujemy więcej naleśników

Proste Potrawy
Muffinki z konfiturą wiśniową na urodziny 214

mąki ziemniaczanej 15 dag margaryny 4 jajka 4  łyżki oleju rzepakowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia konfitura np. wiśniowa, powidła śliwkowe 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka octu Przygotowanie: Margarynę, cukier i jajka utrzeć na puszystą masę Do drugiej miseczki wsypać składniki sypie i wymieszać Do utartej masy jajecznej dodać zmieszane składniki sypkie oraz stopniowo olej

Proste Potrawy
Letni tort 165

pieczenia Dodatkowo: 3-4 opakowania galaretki (u mnie 1 truskawkowa + 2 agrestowe + 0,5 cytrynowej) ok. 50 dag truskawek ok. 1 szklanka jagód 1 kostka masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki spirytusu Jajka z cukrem zmiksować na bardzo puszysty krem. Pod koniec miksowania dodać olej i wodę. Delikatnie połączyć z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy

Praktyczna pl
Roladka z czerwoną porzeczką 163

cukrem. Przykryć drugą wilgotną ściereczką i pozostawić tak do ostygnięcia.       Krem: 250g serka mascarpone, 250g waniliowego serka homogenizowanego, łyżka soku z cytryny, 250g czerwonych porzeczek, 50g cukru pudru.       Mascarpone utrzeć z serkiem homogenizowanym, cukrem i sokiem z cytryny, odłożyć dwie łyżki do dekoracji. Dodać umyte i oczyszczone porzeczki. Delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować

Z miłości do słodkości
Cytrynowe Ptysie z Kremem i Malinami 168

ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy sok i skórkę ze sparzonej wcześniej cytryny. Dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy i wstawiamy na około 30 min do lodówki. Lukier: 125 g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Cukier ucieramy z sokiem z cytryny do białości. Dodatkowo: 150 g malin Ptysie przekładamy kremem śmietankowym. Na krem dajemy przekrojone maliny i przykrywamy górą

Made By Mom And Son
Marchewkowiec 181

ciasto i pieczemy w temperaturze 175ºC przez 40 - 45 minut. Studzimy na kratce. Krem z serka mascarpone i śmietany: • 250 g serka mascarpone • 250 ml śmietany 36% • 3 łyżki cukru pudru Do lekko ubitej śmietany z cukrem, porcjami dodajemy mascarpone. Wystudzone ciasto kroimy wzdłuż. Połową kremu przekładamy ciasto, resztę rozsmarowujemy na górze.  Ozdabiamy orzechami włoskimi i cynamonem

Mia Cucina Sofieta
CIASTO KOKOSOWO - MALINOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ I MAŚLANCE 381

pieczenia - 3 łyżki wiórków kokosowych - 3-4 krople olejku waniliowego - szczypta soli dodatkowo: - 1 duża gruszka ( dałam jabłko) - 1 szklanka malin ( dałam mrożone) - 1 łyżka cukru trzcinowego - mielony ksylitol do posypania ciasta ( lub puder) W misie malaksera wymieszać wszystkie składniki ciasta na gładką masę. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko lub gruszkę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć na wyłożoną(...)mrożone, nie odmrażałam ich) i posypać cukrem trzcinowym. Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku ok.40-50 minut , do suchego patyczka. Pozostawić do ostygnięcia. Zimne ciasto oprószyć mielonym ksylitolem lub cukrem pudrem , najlepiej trzcinowym. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Mazurek orzechowy 227

Składniki: 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 12,5 dag masła  szklanka mąki krupczatki szklanka cukru pudru 3 żółtka Przygotowanie: Żółtka utarłam z cukrem, dodałam miękkie masło Do utartej masy dodawałam mąkę i na końcu orzechy, cały czas ucierałam Gdy masa była już jednolita wyłożyłam ją na silikonową foremkę o wymiarach  22x19 cm  Piekłam przez

Proste Potrawy
Super pączuszki 129

świeżych drożdży (lub 12 g instant) szklanka mleka 5 żółtek 1 jajko 60 g cukru łyżka wódki sok z cytryny lub pomarańczy ok. 3 łyżek olej lub smalec cukier puder, sok z cytryny, laska wanilii lub cukier wanilinowy Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Pączuszki super bomba 180

świeżych drożdży (lub 12 g instant) szklanka mleka 5 żółtek 1 jajko 60 g cukru łyżka wódki sok z cytryny lub pomarańczy ok. 3 łyżek olej lub smalec cukier puder, sok z cytryny, laska wanilii lub cukier wanilinowy Małe pączki robimy tak samo jak duże tylko nie wkładamy nadzienia do surowego ciasta. Proporcje składników na ciasto są takie same

prawdziwe jedzenie
Pączuszki na karnawał w Rio 173

drożdży (lub 12 g instant) szklanka mleka 5 żółtek 1 jajko 60 g cukru łyżka wódki sok z cytryny lub pomarańczy ok. 3 łyżek olej lub smalec  ajerkoniak cukier puder, sok z cytryny, laska wanilii lub cukier wanilinowy Małe pączki robimy tak samo jak duże tylko nie wkładamy nadzienia do surowego ciasta a dopiero w gotowy wyrób. Proporcje składników

prawdziwe jedzenie
1558. Drożdżówki z ricottą i mielonymi orzechami 174

szkl. miodu  pół łyżeczki soli  12 g drożdży suchych (3 łyżeczki) lub 25 g drożdży świeżych  Nadzienie: 500 g serka ricotta  5 łyżek cukru pudru (lub więcej, do smaku)  1 opakowanie cukru waniliowego (lub ziarenka z 1 laski wanilii)  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 żółtka Dodatkowo:  180 g suszonej żurawiny [ mielone orzechy

Moje domowe kucharzenie
Ekspresowe ciasto kakaowe 1080

smaczne a równocześnie przypomina mi smak dzieciństwa, ponieważ jako mała dziewczynka bardzo często jadałam kaszę mannę z różnymi dodatkami :) Składniki: - 1 l mleka - 1 szklanka cukru pudru - 1 margaryna - 2 łyżki kakao - 1 cukier waniliowy - 1 szklanka kaszy manny - 2 opakowania herbatników - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1 czekolada gorzka Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy

Zainspirowana w kuchni
Szarlotka kukurydziana z bezą 226

wyłożyć na jabłka.  Białka ubić na sztywną pianę z 2 łyżkami cukru. Rozsmarować na cieście.  Piec około 50minut w temp 170-180st. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem.  * można użyć zwykłego cukru zmieszanego z 3/4 łyżeczki cynamonu i szczypty gałki muszkatołowej. Równie pyszne szarlotki możecie zamówić na stronie Twojej Cukierni

Z miłości do słodkości
Ciasto chałwowe - II wersja 237

temp. 180st. Ostudzić i w razie potrzeby ściąć wybrzuszenie tak, by biszkopt był idealnie równy. Poncz: 1/2 szklanki wrzątku,  łyżka kawy rozpuszczalnej,  łyżka kakao,  łyżka cukru pudru. We wrzątku rozpuścić kawę, kakao i cukier. Lekko przestudzić. Ponczem nasączyć ciasto. Masa chałwowa:  300g chałwy,  400g jogurtu naturalnego greckiego,  250g serka mascarpone,  300 ml śmietanki

Z miłości do słodkości