To drugie moje ciasto marchewkowe. Pierwsze zrobiłam gdy bloga jeszcze nie prowadziłam. Tamto było wysokie, puszyste, z migdałami, bez grama tłuszczu- taki marchewkowy biszkopt. To jest zupełnie inne, ciężkie i sycące, z nutą piernikową i dobrze wyczuwalnymi orzechami i ananasem, przełamane bitą śmietaną z serkiem mascarpone. Dobre, ale inne. W tym cieście bardzo wyczuwam smak sody i trochę mi to przeszkadza. Przepis od Dorotki (MW). Przy najbliższej okazji upiekę tamto biszkoptowe i to od Liski, któ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Ciacho marchewkowe.....pyszności! Wygląda rewelacyjnie smacznie! :-)
też robiłam kilka dni temu, nie byłam pewna czy będę w stanie odtworzyć ten smak który zapamiętałam ale udało się! :) wygląda wspaniale
Też niedawno piekłam, choć zmieniłam trochę składniki, bo Mąż nie lubi ananasa :-)Takie marchewkowe ciasto jest pyszne, bo też tak wygląda :-) Cudne zdjęcia! Pozdrawiam serdecznie!
Ja to ciasto robiłam wielokrotnie, za kazdym razem (oprocz pierwszego, moim zdaniem za mocno czuc bylo sode i przyprawy korzenne) wychodziło super. Zmodyfikowalam je nieco (proszek zamiast sody, wiecej marchwi) i jest idealne. Rzeczywiscie najlepsze!
@Aga, Dziekuje pieknie i pozdrawiam))@ Drocilka, to moje pierwsze marchewkowe tej jesieni, ale nie ostatnie)) jeszcze lepsze na drugi dzien)@Ola, nie mialam mozliwosci skosztowania tego ciasta w angielskim pubie, ale juz wiem jak tam smakuje))@Basia, az wstyd mowic, ale Maz pochlonal polowe!! znaczy dobre bylo!!))@ Mammifero erbivoro, zgadzam sie z Toba w 120%. nastepnym razem zamiast sody uzyje proszku i tylko jedna lyzeczke przyprawy. jak zwiekszylas ilosc marchwi, to nie zrobil sie zakalec?pozdrawiam serdecznie))
Ja jestem wielkim fanem ciasta marchewkowego :)! Zamiast przyprawy do piernika dodaję cynamon a cukier najczęściej dodaję brązowy. Pozdrawiam!
To taki klasyk, jestem bardziej ciekawa tego biszkoptowego ; )
@ Jagienka, polecam bardzo, nastepnym razem i ja zastosuje sie do rad Mammifero erbivoro( mniej sody), albo wykorzystam sugestje Ugotujmyto.pl i zrobie rystykalnego marchewkowca z cynamonem i brazowym cukrem. @ Ugotujmyto.pl, swietna sugestja)) wykorzystam na pewno) @ Weronika Krol, biszkoptowy zrobie wkrotce, dla porownania)) pozdrawiam))
@ Niebo w gebie: Pyszne ciasto na zimowe wieczory)@Marchewkowe: Proste i baardzo elegackie) pozdrawiam)