cukier puder - 2539 przepisów (strona:86/170)

Mazurek orzechowy 206

Składniki: 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 12,5 dag masła  szklanka mąki krupczatki szklanka cukru pudru 3 żółtka Przygotowanie: Żółtka utarłam z cukrem, dodałam miękkie masło Do utartej masy dodawałam mąkę i na końcu orzechy, cały czas ucierałam Gdy masa była już jednolita wyłożyłam ją na silikonową foremkę o wymiarach  22x19 cm  Piekłam przez

Proste Potrawy
Super pączuszki 112

świeżych drożdży (lub 12 g instant) szklanka mleka 5 żółtek 1 jajko 60 g cukru łyżka wódki sok z cytryny lub pomarańczy ok. 3 łyżek olej lub smalec cukier puder, sok z cytryny, laska wanilii lub cukier wanilinowy Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Pączuszki super bomba 161

świeżych drożdży (lub 12 g instant) szklanka mleka 5 żółtek 1 jajko 60 g cukru łyżka wódki sok z cytryny lub pomarańczy ok. 3 łyżek olej lub smalec cukier puder, sok z cytryny, laska wanilii lub cukier wanilinowy Małe pączki robimy tak samo jak duże tylko nie wkładamy nadzienia do surowego ciasta. Proporcje składników na ciasto są takie same

prawdziwe jedzenie
Pączuszki na karnawał w Rio 156

drożdży (lub 12 g instant) szklanka mleka 5 żółtek 1 jajko 60 g cukru łyżka wódki sok z cytryny lub pomarańczy ok. 3 łyżek olej lub smalec  ajerkoniak cukier puder, sok z cytryny, laska wanilii lub cukier wanilinowy Małe pączki robimy tak samo jak duże tylko nie wkładamy nadzienia do surowego ciasta a dopiero w gotowy wyrób. Proporcje składników

prawdziwe jedzenie
1558. Drożdżówki z ricottą i mielonymi orzechami 152

szkl. miodu  pół łyżeczki soli  12 g drożdży suchych (3 łyżeczki) lub 25 g drożdży świeżych  Nadzienie: 500 g serka ricotta  5 łyżek cukru pudru (lub więcej, do smaku)  1 opakowanie cukru waniliowego (lub ziarenka z 1 laski wanilii)  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 żółtka Dodatkowo:  180 g suszonej żurawiny [ mielone orzechy

Moje domowe kucharzenie
Ekspresowe ciasto kakaowe 1061

smaczne a równocześnie przypomina mi smak dzieciństwa, ponieważ jako mała dziewczynka bardzo często jadałam kaszę mannę z różnymi dodatkami :) Składniki: - 1 l mleka - 1 szklanka cukru pudru - 1 margaryna - 2 łyżki kakao - 1 cukier waniliowy - 1 szklanka kaszy manny - 2 opakowania herbatników - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1 czekolada gorzka Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy

Zainspirowana w kuchni
Szarlotka kukurydziana z bezą 206

wyłożyć na jabłka.  Białka ubić na sztywną pianę z 2 łyżkami cukru. Rozsmarować na cieście.  Piec około 50minut w temp 170-180st. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem.  * można użyć zwykłego cukru zmieszanego z 3/4 łyżeczki cynamonu i szczypty gałki muszkatołowej. Równie pyszne szarlotki możecie zamówić na stronie Twojej Cukierni

Z miłości do słodkości
Ciasto chałwowe - II wersja 214

temp. 180st. Ostudzić i w razie potrzeby ściąć wybrzuszenie tak, by biszkopt był idealnie równy. Poncz: 1/2 szklanki wrzątku,  łyżka kawy rozpuszczalnej,  łyżka kakao,  łyżka cukru pudru. We wrzątku rozpuścić kawę, kakao i cukier. Lekko przestudzić. Ponczem nasączyć ciasto. Masa chałwowa:  300g chałwy,  400g jogurtu naturalnego greckiego,  250g serka mascarpone,  300 ml śmietanki

Z miłości do słodkości
KREM KAWOWO-KRÓWKOWY. 436

borykać się z pozostałą ilością.   KREM KAWOWO-KRÓWKOWY. / źródło: kotlet.tv ; z moimi modyfikacjami; / 1,5 paczki budyniu waniliowego 300 ml mleka 200g masła w temp. pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki kawy Inka 1 łyżeczka cukru waniliowego cała puszka masy krówkowej  Masło ucieram na puch z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem. Gotuję budyń wg opisu na opakowaniu

W kuchni Karmel-itki
Ciasto na Walentynki 160

mąka wrobiła się w całość  Pieczemy w foremce w kształcie serca:) Upieczone ciasto w prodiżu. Składniki do przełożenia  ciasta: połowa opakowania 500 dag śmietany tortowej 36 % cukier puder według uznania dżem z czarnej porzeczki woda z cukrem i sokiem z cytryny - do nasączenia ciasta. Do tego ciasta starczy niepełna szklanka wody, około 2 łyżeczek cukru

Proste Potrawy
Dymek z pianą i truskawkami 150

moja mama, jednak pierwszy raz robiłam je z truskawkami i muszę Wam powiedzieć, że idealnie tu pasują. Inspirowałam się przepisem Majany :) Ja tego typu ciasta uwielbiam jeszcze ciepłe, oprószone cukrem pudrem... Ciasto: 3 szkl. mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 375g masła lub margaryny, 6 żółtek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.   Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, zrobić

Z miłości do słodkości
Koktajl kokosowo-porzeczkowy 167

sycący koktajl wanilii i wiórków kokosowych oraz z musem z czerwonej porzeczki... Składniki: 3 szklanki jogurtu naturalnego, szklanka mleka, szklanka śmietanki 30%, 100g wiórków kokosowych, laska wanilii, 4 łyżki cukru pudru, szklanka czerwonych porzeczek. Przygotowanie Mleko zagotować z cukrem i wiórkami kokosowymi, po czym przestudzić. Dokładnie wymieszać z jogurtem, wstawić do lodówki. Porzeczki umyć, usunąć szypułki, przetrzeć przez sito. Powstały

Z miłości do słodkości
Sernik z lemon curd 191

Zapraszam do przetestowania sernika w swojej kuchni. Składniki: masa serowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 500 g serka ricotta 6 jajek 1/2 szklanki cukru puszka mleka skondensowanego słodkiego 1 cukier puder Spód kruchy: 300 g mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 kostki masła jajko łyżka kwaśnej śmietany łyżeczka proszku do pieczenia Lemon curd: sok wyciśnięty  plus starta skórka

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sorry, taki mamy klimat 196

kostki 10 łyżek nalewki orzechowej garść mieszanki owoców suszonych i orzechów kruszonka (0,5 szklanki mąki, 2-3 łyżki masła, kilka orzechów z mieszanki) lukier (0,5 szklanki cukru pudru, 2 łyżki ciepłego mleka) Jajka ubiłam z cukrem na białą, puszystą masę.  Mąkę połączyłam z proszkiem, dodałam masło i utarłam palcami. Następnie przelałam masę jajeczną, nalewkę i wszystko zmiksowałam

bastalena
Caffe Latte - ciasto 393

biszkopt. Przykrywamy biszkoptami, które po ułożeniu nasączamy ponczem. 4. Krem z mlekiem w proszku - 150 g margaryny - 5 czubatych łyżek masła w proszku - 5 łyżek śmietanki 36% - 2 łyżki cukru pudru - zapach cytrynowy kilka kropel Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy na przemian, łyżkę mleka w proszku, łyżkę śmietanki, ciągle ubijając na wysokich obrotach. Dodajemy zapach.Wykładamy na biszkopty. Przykrywamy

SMYKWKUCHNI
Pyszna babka cytrynowa 219

cytrynową.Szybka i prosta do zrobienia. Składniki: margaryna 1 kostka cukier 1 szk jajka 4 szt mąka pszenna 2 szk proszek do pieczenia 1 łyżeczka kopiasta cytryna 1 szt cukier puder do oprószenia babki Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku i cały czas ucierać.Do utartej masy dodać 1 szklankę przesianej mąki wymieszanej z proszkiem

Ala piecze i gotuje
Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi 349

szklanki mleka  szczypta soli  3 opakowania przyprawy do piernika Emix  powidła do posmarowania  Polewa  100 g margaryny  3 łyżki mleka  2 łyżki cukru pudru Emix  2 łyżki kakao Emix Przygotowanie:  Miód, cukier i margarynę podgrzać  w garnku do rozpuszczenia się składników (nie gotować). Zdjąć i odstawić do przestudzenia. Dodać mąkę

Ala piecze i gotuje
Jogurtowiec z frużeliną truskawkową 1241

wyłożonej papierem do pieczenia  ( tylko dno ) formie w 180'C Wystudzić , początkowo w wyłączonym i otwartym piekarniku . Masa Jogurtowa : 600 ml jogurtu naturalnego  3-4 łyżki cukru pudru  (w zależności od własnych upodobań ) 4 opakowania cukru waniliowego 400 ml śmietany 30 %  8 łyżeczek żelatyny . Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i następnie rozpuścić wstawiając szklankę

Malinowa Kawiarenka
Kruche, korzenne ciasteczka : Grudniowe Wyzwanie Blogerek 132

wielkie wyzwanie. Ale jakoś sobie trzeba było poradzić. Każda z nas mogła wybrać sobie swój ulubiony przepis i poszaleć.  Składniki : * szklanka mąki pszennej * pół kostki masła * 2 łyżki cukru pudru * 1 jajko albo samo żółtko * łyżka brązowego cukru waniliowego * łyżka przyprawy do piernika  Przygotowanie : Masło posiekać z mąką, dodać jajko i cukry z przyprawą. Zagnieść i odłożyć

Magiczne Życie Marty
Sernik gotowany 9837

dodanej do masy mąki ziemniaczanej. Sernik gotowany Składniki: spód 120g biszkoptów 80g masła masa serowa 650g twarogu gęstego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 100g masła 2 żółtka 6 łyżek cukru pudru skórka pomarańczowa z małej pomarańczy 1 łyżka cukru wanilinowego 0,25 szklanki mleka 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (przy twarogu mielonym zmniejszyć ilość mąki do 2-3 łyżek) polewa

Smakołyki Bereniki