Przyznaję się bez bicia: raz w życiu robiłam Karpatkę i to z torebki, jakieś 10 lat temu. Ambicje wzrosły i zrobiłam od początku do końca. Torebki niech sobie leżą, ale w sklepie jak komuś potrzebne. A Karpatka, albo jak mówi mój syn "Garbatka" jest naprawdę bajecznie prosta w wykonaniu! Uwierzcie mi. Składniki na ciasto: 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie:Masło rozpuszczamy w garnku, dolewamy wodę i doprowadzamy do wrze... czytaj dalej...
Uwielbiam karpatkę:) Ale nie lubię jej robić, bo zawsze, mimo, że nie otwieram piekarnika, jakoś mi opada:( Ale Twoja "Garbatka" wygląda świetnie:) I ta nazwa faktycznie bardzo pasuje temu ciastu:)
smaczniejszy jest krem w GARBATCE ucierany już zimny z prawdziwym masłem,spróbujcie ,ja tak robię...