ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:566/728)

Newellowe sushi bez glutenu i laktozy! 182

pesto, z dodatkiem czarnuszki i sushi maki z dużą ilością awokado, wasabi, kiełkami cebuli i wędzoną newellą marynowaną w oleju sezamowym! Takie sushi zachwyci Was i gości. Wspaniały i ciekawy smak, jak nietuzinkowe połączenie składników -a to już moja specjalność! ;-) Newella wędzona , to produkt naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników. to nic innego jak pasteryzowane białko z jaj kurzych. Produkt

SMYKWKUCHNI
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 198

się wyczarować cuda! Są po prostu przepyszne.Tak oto właśnie przyciągamy wspomnienia za sprawą sentymentalnych rogalików. Okres świąt temu sprzyja, bo wiele potraw, którymi się będziemy zachwycać mają moc podobną. Ciekawi nas bardzo, czy i Wy macie jakieś sentymentalne dania? Czy to tylko my jesteśmy dziwne...Zapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ.i pozostając w temacie ŚWIĄT:Bezglutenowy pierniczek z pigwą

Wypisz Wymaluj
Dynia i ser 173

niej coś dobrego.Tym razem przepis jest bardzo prosty i nie zawiera żadnych niezwykłych składników. Ma za to fajny dodatek w postaci chipsów serowych, które w połączeniu z zupą dają ciekawy efekt. zapraszam i życzę smacznego.Zupa z dyni z chipsami serowymiskładniki:1 kg miąższu z dyni1 cebula120 g sera emmentalbulion warzywny2 łyżki kremówkigałka muszkatołowasól, pieprzoliwa do smażeniawykonanie:Dynię obieramy, pozbawiamy pestek

Przysmaki Karolki
Karkówa w coca coli 187

choć ta karkówka nie należy do najzdrowszych obiadów, to jednak lubię przygotować ją od czasu do czasu. Cola i ketchup tworzą ciekawy lekko słodkawy posmak mięsa, który doskonale komponuje się z puree z groszku lub ziemniaczanym. Składniki na 3 - 4 porcje:800g karkówki¾ szklanki coca coli¾ szklanki ketchupu (ja dałam pikantny)½ łyżeczki ostrej papryki w proszku½ łyżeczki majeranku1 łyżeczka słodkiej

Fabryka pomysłów
Chleb graham na zakwasie pszennym 319

Znalazłem w szafie resztkę mąki graham, w internecie ciekawy przepis, chleb z poprzedniego wypieku się skończył, nawet w zamrażarniku już niczego nie było. Najwyższy czas piec coś nowego.Padło na graham na zakwasie pszennym. Prawdopodbnie z powodu różnicy w prowadzeniu zakwasu ciasto można było spokojnie wyrabiać - chleb wyszedł bardzej zwarty niż ten z oryginalnego przepisu. Odrobinę dłużej trzeba było

Grahamka, weka i kajzerka
Szarlotka z karmelem 171

Czym byłaby jesień bez jabłek i szarlotki? Pozostawię  to pytanie bez odpowiedzi. Już od jakiegoś czasu szukałam ciekawego pomysłu na  ciasto z jabłkami i przypadł mi do gustu pomysł Pyzy. musiałam trochę pozmieniać pierwotny przepis gdyż w Norwegii nie ma Nesti ale za to zrekompensowałam sobie to dodaniem karmelu. Ciasto zniknęło w tempie ekspresowym więc uważam zmiany

ciastkarnia na kruchym spodzie
Banan z parowaru w 4 wariantach 218

bardzo miękkie, jak ktoś woli twardsze polecam 5 minut , średnie ok. 8. Po parowaniu wykładamy na talerz banany, dodajemy gałkę lodów i polewamy wszystko sosem.      Jestem ciekawy, którego banana zrobicie pierwszego :)  Mi się na jakiś czas przejadły :) choć pewnie kilka dni minie i dalej będę z nimi eksperymentował :) Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi

Parowar Faceta
Deser „dżdżownica w ogródku” 288

związku ze zbliżającym się „Dniem dziecka” przygotowałam deser z myślą o wszystkich milusińskich Ciekawy pomysł, proste i pyszne składniki… Wszystko razem tworzy wyjątkowy deser Składniki:Na około 4 dżdżownice:1 galaretka truskawkowa „Winiary”1,5 szklanki wody1/4 szklanki śmietanki 30 %Będą potrzebne:rękawiczki jednorazowe (rozmiar S)gumki recepturkiReszta deseru:1 galaretka truskawkowa „Winiary

Oryginalny smak
Uda gęsie pieczone z jabłkami, warzywami i cydrem 163

obiad była znowu nasza polska gęsina. Mięciutka bo długo pieczona i bardzo smakowita. Podlana cydrem, z warzywami i jabłkami, które nadały je ciekawego posmaku.Nie bójcie się grubej, tłustej skóry gęsi bo podczas smażenia i pieczenia wytopi się z niej prawie cały tłuszcz. Zresztą to chyba najzdrowszy tłuszcz zwierzęcy. A poza tym jest nośnikiem smaku i chroni chude mięso przed wyschnięciem

Smaczna Pyza
Jajecznica z papryki na parze 228

ostatnio nowo odkrytą przeze mnie przyprawę z Kamisu "suszone pomidory z czosnkiem i bazylią ". Mocno pomidorowy smak został przełamany w niej nutką czosnku i bazylii. Ma również bardzo ciekawy wygląd, czerwone paseczki suszonych pomidorów, kremowe kawałki suszonego czosnku i szczypta ciemnozielonej suszonej bazylii. Mieszamy wszystko widelcem.  czerwone paseczki suszonych pomidorów, kremowe kawałki suszonego czosnku i szczypta ciemnozielonej suszonej bazylii

Parowar Faceta
Szaszłyki z ryżem z parowaru 230

produktami wędzonego boczku i cukinii zajęło więcej czasu, niż zrobienie i zjedzenie innej potrawy. Przejdę od razu do składników ( choć widać je jak na dłoni ) , ale na pewno jesteście ciekawi dokładnego przepisu :)Składniki :  (na 4 szaszłyki)1 plaster schabu4 pomidorki cherry zebra1 mała papryka czerwona8 plastrów wędzonego boczku 4 pieczarki 1 cebula czerwona 1 cukinia mała1 mały

Parowar Faceta
Tarta bananowa 171

przekonało mnie, żeby wypróbować coś nowego, a poza tym bardzo lubię próbować nowe przepisy. Troszkę pozmieniałam w przepisie, zamieniłam kilka składników. Zamienienie kilku składników wcale nie ujęło tarcie :) bardzo ciekawy i pyszny eksperyment :)Polecam przepis!SKŁADNIKI:Spód;400 g ciastek HIT czekoladowych80 g masłaBudyń;1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukru5 żółtek0,5 litra mleka75 g masłaWypełnienie;4 banany1 duża cytryna500

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasteczka dyniowe z cynamonem 813

smaku, nadaje jednak ciasteczkom cudownej miękkości, która w połączeniu z dużą puszystością sprawia, że ciasteczka znikają szybciej, niż trwa ich przygotowywanie.Posypka cukrowo-cynamonowa nadaje ciasteczkom dodatkowego aromatu oraz ciekawego brązowego koloru po upieczeniu.Ciasteczka można śmiało przygotować z mrożonego purée i cieszyć się ich smakiem również w zimie, zwłaszcza w okresie świątecznym. Przechowywane w szczelnym pojemniku, mogą leżakować przez jakiś czas

Smakołyki Bereniki
Trochę zapomniany już smak gołąbków 221

smak, niż ten, który utkwił w moich szkolnych wspomnieniach. Końcowy rezultat przerósł moje najśmielsze oczekiwania, a gołąbki  w takim wydaniu włączę na stałe do naszego menu. Jesteście ciekawi co takiego wymyśliłam? Zapraszam na przepis :)Pieczone gołąbki w sosie warzywnymprzepis na ok. 9 sporych gołąbkówDo przygotowania gołąbków będziemy potrzebować:9 dużych liści włoskiej kapusty (+/- kilka sztuk w zależności

Ratunku obiad
PIERŚ Z INDYKA PIECZONA Z WINOGRONAMI I CZOSNKIEM, PODAWANA Z KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI. 164

nadal zachwyceni, dokładki leciały, danie na 2 dni strzeliło w jeden. A jak pachniało! No, i zapadł wyrok: "danie do powtórzenia". Czyli, chyba wypadałoby Was do niego zachęcić! Ciekawi nas bardzo co myślicie o tym połączeniu. Przepis i zdjęcia zachęcają czy raczej stukacie się w czoło? ;)I znów powiemy - indora będzie dużo, naczynia żaroodpornego będzie dużo (szybko, łatwo, smacznie

Wypisz Wymaluj