smakiem. Jednak jest prosty sposób, żeby całkowicie odmienić brukselkę. Wystarczy spiczastym nożykiem wyciąć mały głąb, a do gotowania użyć tylko listków. Sprawdźcie to koniecznie, bo szkoda rezygnować z tak ciekawego i wartościowego warzywka. Znajdziecie w niej trochę kapusty i trochę jarmużu. Kilka małych główek pokryje dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Zawiera również dużo beta-karotenu, przerobiony w organizmie
SzczyptaSmaQminut. Po tym czasie nakładamy ryż jaśminowy i pierś na talerz, ryż można posypać jeszcze natką pietruszki, a resztą pestek sugeruje udekorować talerz.Pierś dzięki herbacie ma bardzo ciekawy smak, polecam wypróbować, żebyście przekonali się sami. Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam
Parowar Facetasię nie nadają. Była też cukinia, ale się nie zmieściła na talerz i zjadłem ją oddzielnie :) Więc w przepisie nie umieszczę :) Na pewno będę częściej robił, bo quinoa ma ciekawy smak, także na następny raz się pewnie cukinia załapie, pieczarki może też :) Składniki : 4 łyżki quinoa1 ogórek świeży 5 pomidorków cherry 1 papryka żółta
Parowar Facetanaprawdę zimna, opcjonalnie można włożyć na 5 min miskę do zamrażalnika ( oczywiście pustą ) :-)Oto i ona :-) Ja za chwilę uciekam na II Targi Książki Kulinarnej - zobaczymy co tam ciekawego się dowiem. Może jakieś fotki wrzucę
pieprzny smaczekCiekawy pomysł na śniadanie fit! Bezglutenowy omlet z dodatkiem norweskiego łososia i kawioru! Pysznie, nietuzinkowo, zdrowo i energetycznie! ;-) Zapraszam! Składniki: - 1 żółtko - 2 białka - 2 łyżki mąki ryżowej - sól - łosoś norweski plaster - 1 łyżeczka czarnego kawioru -1 łyżeczka serka śmietankowego Białka, żółtko, mąkę i sól wymieszaj trzepaczką na jednolitą masę. Smaż na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (lub na minimalnej
SMYKWKUCHNIDzisiaj serwuję Wam małą przypominajkę z tamtego roku, przepis ten cieszył się sporym zainteresowaniem, a że ostatnio dostałam zapytanie o jakiś ciekawy przepis na tort, to ten jest pyszny! PRZEPIS KLIKNIJ
SMYKWKUCHNIkremem speculoos i dżemem* *dom. truskawkowo-rabarbarowy Robię ten krem x raz i nadal smakuje tak samo obłędnie *.* Kierunek Warszawa, w poszukiwaniu prezentu dla koleżanki, zapowiada się ciekawy dzień z moimi wariatkami
More food, love and dreamsdrugi z każdym innym owocem, alee.. nie do końca jestem pewna :P Przepisów na ten jeden(dwa) wypieki jest całe mnóstwo,z mlekiem, kremówką, śmietaną... ciekawi mnie tylko który jest ten "pierwotny" :PJa dzisiaj do swojego dałam kremówkę i mleko oraz bardzoa dużoo kakao :PZauważyłam, że zawsze jak jem coś z kakao prędzej czy później dodaję
More food, love and dreamspierwszej chwili myślałam, że znów przesadziłam z płynami, ale nie.. ładnie wyszedł ^.^I może to dziwne, ale to chyba pierwszy pudding z kaszy manny na tym blogu.. ciekawi mnie tylko czemu, ale od dzisiaj na pewno nie ostatni.Podobał się wam ostatni chlebek? O tutaj możecie zobaczyć jak go zrobić
More food, love and dreamssiebie, że nie każdy ją lubi. Na takie "wybrzydzanie" zasłużyła sobie sama, przez swój dość nietypowy i charakterystyczny smak. Niemniej dla mnie jest w porządku. Ostatnio spróbowałam bardzo ciekawego połączenia z pomarańczą i winogronem. Natomiast dziś proponuję inną wersję, "na bogato". A co!SAŁATKA: TOFU, RUKOLA, CUKINIA, SUSZONE POMIDORY/współpraca z Winiary; własny;/dla 2 osóbporządna garść świeżej rukoli1/2 kostki
W kuchni Karmel-itkiNiestety cały czas jestem chory, ale w końcu postanowiłem coś ciekawego na obiad uparować :) Chociaż z powodu bolącego gardła, nadal uważam z przyprawami i ostrych rzeczy nie mogę, ale pozwoliłem sobie na trochę papryki :) Głównego składnika, pieczarki, nie widać na zdjęciach, schował się pod szynką szwarcwaldzką :) Ale zapewniam, że jest tam. Danie wyszło spontanicznie, kupiłem kilka
Parowar Facetaniedzielę jadłam u niej przepyszny chłodnik z awokado..mmm...Czekamy jednak na chłodniki nasze,typowe polskie, takie jakich nie jedliśmy. Przepisy wklejajcie w komentarzu pod postem. Napewno wygra ciekawy przepisPowodzenia!Wyniki podam 14.05 UWAGA!!! DODATKOWA NAGRODA:*Audiobook 101 Rzeczy Lepszych
Z Majeczką w kuchniGratka nie tylko dla dzieciaków...ciekawy smak, delikatnośc, takie lubię ... na kolację, śniadanko jak kto woliSkładniki:2 jajka20 dag tłustego twarogu2/3 szklanki mąki1/2 szklanki mlekaopakowanie cukru waniliowego2 łyżki cukru1 pomarańczaolej do smażenia3 łyżki rodzynek Bakalland2 łyżki wiórek kokosowychWykonanie:Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Dodaj cukier, cukier waniliowy, miksuj. W drugiej misce wymieszać żółtka z mąką
Z Majeczką w kuchninaprawdę to nawet nie wiem co mam powiedzieć i co napisać. Trzeba spróbować by móc ocenić...Bardzo ciekawy smak dla osób ceniących zioła w swojej kuchni. Pyszna odmiana na podanie piersi z kurczaka Składniki: 70 dag piersi z kurczaka sól morska pieprz kolorowy 1/2 szklanki sosu sojowego 4 łyżki miodu z Sejneńszczyzny 5 gałązek świeżego tymianku masło klarowane
Z Majeczką w kuchnioryginalnego przepisu jeśli było inaczej. Moje ciasto choć luźne ładnie wyrosło, nawet pod koniec nieco za mocno i później nieco opadło, ale chleb wyszedł smaczny. Jest wilgotny, ma ciekawy smak i przyjemny zapach. Chleb pszenny z pomidorami, jabłkiem i czarnym sezamem. Na zakwasie. czas przygotowania : ok. 24 godzinskładniki : ZACZYN - 80 g aktywnego zakwasu żytniego ( w oryginale 55 g, ale mój
Smaczna Pyza