ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:563/728)

Spotkanie Blogujących Babeczek - relacja 149

Miałam okazję rozmawiać z Panem Wojciechem przez telefon i przyznaję, że niezmiernie żałuję, że nie udało nam się spotkać, gdyż nigdy w życiu nikt w tak ciekawy i jednocześnie przystępny dla laika sposób, nie opowiadał mi o kosmetykach i sposobach ich wytwarzania. *  *  *JoannaUwielbiam ten zapach :) *  *  *Jolidon Pani Agnieszka Bielawska z firmy Jolidon

Codzienna kuchnia niecodzienna
Woda źródlana w domu? to jest możliwe! 156

piszący długopis :) Z niecierpliwością, po przestudiowaniu ulotek, rozpakowałam dzbanek i zainstalowałam filtr. I od tej pory rozpoczęła się moja przygoda z dzbankiem Atri Classic mi. Jesteście ciekawi moich wniosków?Na początek garść informacji ze strony producenta:Dzbanki filtrujące ATRI o pojemności całkowitej 2,5 l. (pojemności wody przefiltrowanej ok.1,3 l.) z manualnym wskaźnikiem wymiany wkładu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drożdżowy wianuszek z brązowym cukrem i śliwkami 128

natłuszczonej formy. Powtykać połówki śliwek w dowolny sposób. Piec w temperaturze około 180-190 stopni przez około 40 minut - aż do lekkiego zrumienienia.Brązowy cukier oprócz słodyczy nadaje ciekawego smaku. Śliwki świetnie się z nim komponują.Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarteletki z piwnego ciasta z ananasem w syropie kawowym, jabłkiem i bananem 194

lekkim przestudzeniu do owoców dołączyłam kawałeczki ananasa w syropie kawowym, jaki otrzymałam od pani Moniki ze sklepu Anielskie Przysmaki. Polecam Wam spróbowanie tego ananasa, ma ciekawy smak, jest bardzo słodki i pięknie pachnie kawą. Przyznam się, że kiedy go otrzymałam, to nie bardzo wiedziałam jak go wykorzystać. Chciałam, żeby to nie było coś oklepanego no i wymyśliłam tarteletki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka makaronowa z szynką 295

kolejna propozycja z linii NATURA czyli wyrobów:- bez glutenu- bez dodatku fosforanów- bez dodatku glutaminianu sodu- bez sztucznych przeciwutleniaczy- bez sztucznych konserwantów- bez „E” w składzie produktu.Jeśli jesteście ciekawi nowych przepisów z wykorzystaniem wyrobów ZMNove, interesuje Was tematyka świadomego odżywiania - zapraszam na fanpage firmy >KLIK<p.s. wybaczcie kiepską jakość zdjęć, ale to był naprawdę ciężki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cukinia w zalewie musztardowej 171

zamarynować w taki sposób. Celowo kroiłam ją na duże kawałki, aby móc wykorzystać w różnoraki sposób, posiekaną drobno do sałatki lub samodzielny dodatek do obiadu. Polecam, smak jest ciekawy, a praca praktycznie niewielka.  Składniki zalewy: 6 szklanek wody ,  1 i 1/2 szklanki cukru ,  1 i 1/2 szklanki octu ,  3 łyżki oleju

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki z jabłkami 122

Trochę pofantazjujemy i wyjdzie bardzo ciekawy deser, z jabłkami w roli głównej.   Przygotowujemy:-12-15 jabłek-kilka śliwek-goździki-mąkę-cukier puder-margarynę-2 jajka-proszek do pieczenia-aromat śmietankowy   Jabłka obieramy i wydrążamy gniazda nasienne.   Przygotowujemy syrop:-gotujemy 3 szklanki wody z 2 szklankami cukru-do wrzątku dosypujemy 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego

Maminek kulinarny
Zupa krem z kukurydzy 147

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że doskonale nadaje się do smażenia. Poza olejami i tłuszczami roślinnymi zawiera zioła, takie jak tymianek, pietruszka, szczypiorek, które dodają smażonej na niej cebulce ciekawego aromatu. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony czosnek i smażymy mieszając około 2 minuty. Następnie dodajemy odsączone ziarna kukurydzy i pastę curry. Wszystko razem smażymy kolejne 5 minut. Po tym czasie

Smakowity Blog Kulinarny
Babeczki czekoladowo – pomarańczowe i warsztaty świąteczne z Kasią, Dr. Oetker część I 144

czerwone kuleczki.  Udanych wypieków:)  Na warsztatach oprócz czekoladowych babeczek upiekłyśmy również śmietankowe. W grupie byłam z moją imienniczką – Natalią:). Świetnie się przy tym bawiłam. Poznałam dużo ciekawy osób i miło spędziłam czas.   Studio było znakomicie zaopatrzone i każde stanowisko miało własny robot kuchenny i masę dodatków od Dr. Oetker. Odstaliśmy również smaczny lunch i upominki

Mała Cukierenka
Śledzie po podlasku 727

Uwielbiam śledzie po podlasku nie tylko ze względu na ich ciekawy smak, czy fajne podanie. Ich sporym atutem jest dodatek naszej dumy narodowej, a mianowicie oleju lnianego tłoczonego na zimno. Zazwyczaj używam go do sałatek, ale w tej potrawie smakuje naprawdę idealnie. Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut ( nie licząc czasu potrzebnego na przygotowanie śledzi

Kolizje Smaków
Mleko owsiane 220

Kolejny ciekawy pomysł na domowe mleko wegańskie. Składniki:1 miarka płatków owsianych3-4 miarki chłodnej wody przegotowanejPodane składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy ok. minuty. Następnie przecedzamy przez gęste sitko lub gazę. Mleko z czasem się rozwarstwia, dlatego przed każdym użyciem należy je wstrząsnąć.Smacznego

chwile dla mnie
Opowiadania dla każdego 131

kulinarnego. Sama jestem zdziwiona. Ale nic nie poradzę na to, że dwie tanie księgarnie, w których zawsze robiłam duże zakupy, zostały bez mojej wiedzy zamknięte, a w pozostałych nic ciekawego nie było. Co prawda nie szukałam na przykład w Empiku, ale tylko z tego powodu, że ceny mnie tam dobijają. W związku z tym wiem, że przed kolejnym wyjazdem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BaleTina, czyli o psich marzeniach słów kilka. I bułeczki 133

słodko lub wytrawnie, ale oczywiście nie byłabym sobą, gdybym czegoś od siebie nie dorzuciła. Tym razem jest to tylko odrobina majeranku. Do wyrobu ciasta użyłam oliwy aromatyzowanej chilli - nadała ciekawego aromatu. Poza tym zamiast 12, zrobiłam 9 bułeczek, co oznacza, że są całkiem solidnej wielkości. Mimo dużej ilości nadzienia nie rozpadały się podczas jedzenia, i jestem z nich bardzo zadowolona

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dyniowy sernik i krótka przerwa 174

które widziałam, użyto znacznie więcej przypraw - sernik z pewnością byłby wtedy bardzo aromatyczny i korzenny. Tutaj przypraw nie ma tak dużo, w związku z tym dodatkowy cytrusowy aromat nadaje ciekawego posmaku i jest jak najbardziej wyczuwalny.Smaku dyni nie czuć - a przynajmniej ja go nie czuję. W zależności od gatunku, jakiego użyjecie, ciasto może przybrać bardzo intensywną, pomarańczową barwę. Moje jest

Pożeraczka, czyli raz adobrze