Moja babcia tak je zachwalała, że skoro mam przepis, to postanowiłam spróbować. Ciasto jest dość pracochłonne i do szybkich nie należy, ale warto poświecić mu czas, bo ma bardzo ciekawy i oryginalny smak. Zresztą, co będę mówić. Spróbujcie sami! (przepis trochę zmieniony pochodzi z gazetki "Przyślij Przepis") Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRolada to bardzo podzielne ciasto i wszechstronne, bo nadzienie można zrobić ze wszystkiego. Ja tym razem użyłam papierówek i czerwonej porzeczki, które w połączeniu z truskawkową galaretką dało ciekawy smak. Całość otoczyłam w prażonym kokosie. Roladę najlepiej przygotować dzień przed krojeniem, choć ja kroiłam dwie godziny po zwijaniu bez większego problemu. Składniki: 5 jajek 1 i 1/4 szklanki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakrwi, więc taki przepis na pewno i nam i Wam osłodzi i ociepli jesienną aurę w Polsce. A może Ty ostatnio eksperymentowałaś/eś w kuchni i coś ciekawego powstało? Czekamy na odpowiedzi w komentarzu
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoJeśli szukacie kremu smacznego i bardzo oryginalnego, to spróbujcie z pietruszki korzenia go przygotować i z mleczkiem kokosowym całość zmiksować. Curry, kurkuma smaku i koloru ciekawego dodały, a ziarenka sezamu fajnie w kremie chrupały. Składniki: 250 g pietruszki - korzeń, 2 łyżki oleju rzepakowego, 3 szalotki, 1 płaska łyżeczka kurkumy, 1 płaska łyżeczka curry, 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka
Moniki Smakołykiindyjskiej. Z dojrzałych owoców można przyrządzać sałatki, smoothie, dodawać do curry, ryb, ciast i wielu, wielu innych potraw. Ususzone i zmielone dojrzałe mango pięknie zabarwi lukier i nada ciekawy smak deserom. Z mango można też przygotować przepyszne chipsy, stanowiące doskonałe uzupełnienie zdrowej diety, zwłaszcza, że owoce te zawierają dużą dawkę witamin i minerałów. Chipsy mango można też dodać
Kulinaria - potrawy z różnych stron światałobody spotyka się niekiedy w ogrodach, ale jej liście na talerzu należą do rzadkości. A szkoda, bowiem po sparzeniu lepiej zachowują strukturę niż liście szpinaku, mają wyraźniejszy smak i ciekawy ciemnoczerwony kolor. Wywar z łobody ma piękną rubinową barwę, buraczany posmak i świetnie nadaje się na letni chłodnik
Gotowanie jest łatwePosadziłam go rok temu. Jest zdrowy i ma niesamowity atramentowy kolor. Wzdłuż płotu jest trochę marcinków, ale susza a potem grzyb bardzo sponiewierały te śliczne kwiaty. A to nasz ciekawy wrzos- biały i różowy na jednym krzaczku. Gailardia ma swój rok. Goździk nie tylko doszedł do siebie po suszy, ale jeszcze zakwitł. Tradycyjnie już- jeżyna, która nie dojrzeje
les mirabellesnagrodzimy produktami gadżetami od marki Cirio! Bawicie się z nami? Przepisy wysyłajcie na kulinarneinspiracjeblog@gmail.com do 28 paźdzernika do godz. 23.59:) Pewnie jesteście ciekawi co też znajdzie się w zestawach nagród? Otóż każdy zestaw będzie zawierał passatę rustica w dużej, szklanej butelce, salsę rustica, pomidory pelati w puszce - całe i krojone oraz passatę
Kulinarne InspiracjeProsta, szybka, smaczna, pożywana i słodka babeczka to ciekawy pomysł na pyszne rozsłodzenie się w ciągu dnia :) Używanie odżywek białkowych nie musi być nudne! Nie muszą to być jedynie koktajle, ale właśnie i takie "wypieki". Jeżeli jesteście w posiadaniu białka to zabierajcie się za pieczenie, ale jeżeli nie to odsyłam do sklepu kulturystyka.sklep.pl , gdzie wybór jest ogromny i myślę
Zdrowie na języku :Pmieszankę Pasztet - typ wielkanocny). Całość dokładnie mieszamy. W moim wydaniu w pasztecie dominuje aromat gałki muszkatołowej i imbiru, ale dodatek mieszanki Pasztet - typ wielkanocny nadał mu nowy ciekawy smak. Blaszki w których będziemy piec pasztet, smarujemy i obsypujemy tartą bułką. Na dno każdej blaszki układamy plastry boczku. Można je ułożyć fantazyjnie, np w krateczkę lub wypełnić całe dno. Pieczemy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamój nowy wynalazek-ciekawy pomysł na przekąskę,np na imprezę lub mecz,bo pyszne ą i na gorąco i na zimno,polecam bo wyszło naprawdę pycha ,użyłam ciasta takiego jak robię na pizze i wyszło naprawdę ciekawie,takie pizzerinki tylko w innej postaci SKŁADNIKI: NA CIASTO- 500g mąki pszennej 250 ml gorącej wody(nie wrzątku!) 2 łyżki oliwy płaska łyżeczka
Swojskie jedzonkoCiekawy smak ogórkowej w nowej wersji Składniki • 1 cukinia ok 25 cm • 2 marchewki • 1 papryka czerwona • biała część poru • 1 mała cebula • 1 słoik cieciorki • 2 ziemniaki • 4 ogórki kiszone • 1 szklanka śmietany 18% • 2 kawałki parówki grubej • 2-3 łyżki oliwy z oliwek • 1/2 łyżki masła • pęczek ziół pietruszka,seler,lubczyk •sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Cukinię zetrzeć
W królestwie smaków Beatycarbonaara to doskonałe włoskie danie, które szybko i smacznie możemy przygotować. Ciekawy smak sosu uzyskujemy poprzez połączanie boczku ,śmietany , sera oraz odpowiednio dobranych przypraw. Takie proste , a takie smaczne. Zapraszam do wypróbowania przepisu. SKŁADNIKI: 20 dag boczku wędzonego można pół na pół zmieszać z szynką 20 dag sera żółtego, np. parmezan 2 żółtka 250 ml. śmietany zioła typu tymianek
W kuchennym oknie EwyKilka dni temu w paczce niespodziance, którą sprezentował mi Lidl Polska znalazłam ser Bleu Village z niebieską pleśnią. Bardzo ciekawy wyrazisty smak. Dość słonawy i aromatyczny. Zdecydowanie trudno go nie rozpoznać. Jak się okazało idealnie pasuje do sałatki z mocnym smakiem czosnku i delikatnością brokuła. Próbowaliście? Składniki ( 2 duże porcje): 2 garści mixu sałatkowego z botwinką pół papryki
ChilliJemyzachowanie prozdrowotnych walorów używanych składników W „Raw and Happy”, jako niedużej firmie, mamy luksus pełnej, osobistej kontroli surowców dostarczanych do naszej firmy" Jeśli jesteście ciekawi produktów zapraszam Raw & Happy
Różowa kuchnia