ramach cukiniowego sierpnia pojawił się bardzo ciekawy przepis na cukinię w sosie musztardowym - od razu przypadł mi do gustu z dwóch powodów - uwielbiam cukinię i musztardę :-). Połączenie tych smaków na początku nie wydawało mi się interesujące jednak po za-pasteryzowaniu powstał naprawdę świetny dodatek do zimowych obiadów. Cukinia w zalewie musztardowej łatwe ok 20 słoiczków ok 40 minut + studzenie zalewy
sierotka maRysia w kuchnitakiej ilości sztucznych dodatków, glutaminianu sodu i innych paskudztw. Jednak są i tacy co próbują - ja ostatnio również spróbowałam i przyznam, że wyszło bardzo smacznie. Jest to prosty i ciekawy sposób na kurczaka i na pewno dobry dla małych niejadków gdyż jak wiemy teraz dzieci uwielbiają wszelkie fast foody a ten kurczak może nie do końca smakuje ale wygląda
sierotka maRysia w kuchnitego dania najpierw mnie zaintrygował, następnie rozczarował po czym zachwycił. Zatrzymałam się na zachwytach, i tak już zostanie bo już dawno nie czułam tak ciekawego nowego smaku. Jest naprawdę świetny, wydawał się mdły nawet po doprawieniu ale gdy dodałam, już zrezygnowana, makaron okazał się tym bez czego ten sos by nie miał racji bytu. Jest to typ sosu który smakuje
sierotka maRysia w kuchnicudowny sposób rozchodzi się po całym naszym ciele. Nie zapomnijcie też o solidnej porcji mleka kokosowego, ono dodaje delikatności i dopieszcza ten dyniowy eliksir. A prażony makaron ryżowy to ciekawy i efektowny dodatek nie tylko do kremowych zup, ale także krewetek, mięs i orientalnych sosów. Składniki: 2 szklanki puree z dyni 3 cm kawałek imbiru 2 ząbki czosnku
Smakowity Blog Kulinarnyrestaurację. Można rzec, że dzieciak w skali lubelskiej starówki - ponad 3 miesiące istnienia. Moje pierwsze wrażenie? Naprawdę przystępne ceny, obsługa ogarnięta i zapoznana z kartą. Aventino - dobry start Menu - ciekawy wybór. Tym razem wybraliśmy makaron bucatini z sosem pomidorowym na ostro z boczkiem i pecorino oraz domowe tortellini z szynką parmeńską w sosie śmietanowym . Makaron i sos doskonały w swej
Right Behind The Kitchenmakaron. Całość posypałem kilkoma posiekanymi listkami bazylii. Spaghetti z bazylią i aromatyczną wątróbką - gotowe. Dzięki takiej marynacie wątróbka nabiera nowego wymiaru w kuchni - jest delikatnie słodka i ma ciekawy posmak gorczycy z musztardy oraz gorycz octu. Aromatyczna i odświeżająca moc bazylii wieńczy dzieło, która doskonale pasuje do makaronu
Right Behind The Kitchenusmażeniu na złoty kolor odstawiam mięso na chwilę aby odpoczęło. Przecinam na pół pod ukosem. Aromatyczna pierś kurczaka nadziewana tymiankiem doskonale wybija się ponad smak sosu pomidorowego, który nabiera ciekawego charakteru po dodaniu suszonych pomidorów z żurawiną. Proste jak drut
Right Behind The Kitchenkażda pizza bazuje na sosie pomidorowym, serze mozarella i pecorino, oliwie, ziołach i świeżej bazylii. Efekt? Cieniutkie ciasto, wysokiej jakości produkty, które przełożyły się na bardzo ciekawy smak. Kompozycja smaków - rewelacyjna. A to także dzięki temu, że tych składników nie ma 7 czy 10 ale minimalna ilość. I o to właśnie chodzi - less is more. Wszystko to czyni
Right Behind The Kitchentylko im smakowało... Pewnego czasu pomyślałem o czymś prostym, co mógłbym zaserwować bez większego wysiłku dla ok. 10 osób. Najważniejsze było sprawienie, by pod płaszczykiem pozoru odkryć ciekawy smak - prosty ale intensywny. Ławica Czesia Muszelki - opakowanie kosztuje 13 zł za 500g. Jeśli zdarzyło Wam się nie kupować makaronu w tej cenie, uwierzcie, że warto. Przynajmniej w tym daniu
Right Behind The Kitchengnocchi z grzybami i pieczonymi pomidorami Składniki podstawowe do gnocchi podawałem tutaj . Tym razem dodałem sporo drobno posiekanego koperku i ok. łyżki kurkumy , która daje rewelacyjny kolor ale i ciekawy aromat. Smak podkręcił biały i czarny pieprz, gałka muszkatołowa . Oprócz soli, jajek i przeciśniętych 2-krotnie przez praskę upieczonych ziemniaków dodałem tyle mąki aby powstała masa miała lekką konsystencję
Right Behind The KitchenDlatego, restauratorzy, przyłączajcie się do Akcji Bardzo Dobre Maniery - Was to nic nie kosztuje, klienci - symboliczne 5 zł umili komuś życie, a poczucie wsparcia fajowego przedsięwzięcia - bezcenne. Zobaczcie ciekawy i krótki filmik obrazujący ideę Akcji. Szczegóły Akcji Bardzo Dobre Maniery Polskiego Czerwonego Krzyża znajdują się na stronie http://www.bdbmaniery.pck.org.pl/ PS Gratulacje dla organizatorów za pomysł i oczywiście powodzenia
Right Behind The KitchenMieszamy gruszkę z burakiem w misce razem z odrobiną octu balsamicznego i oliwy, pieprzu (dodając do tego kapary - jak to zrobiła jedna z uczestniczek warsztatów - wzbogacimy surówkę o nowy, ciekawy smak). Podpłomyki Ten przepis pochodzi od mojej cioci - taki znam i uwielbiam. Spotkałem się z przepisami, w których to używano drożdży i smażono placki na patelni z olejem! Wg mnie
Right Behind The Kitchenblenderze nie musiałem odciskać startych ziemniaków i odlewać nadmiaru wody oraz zawartych w niej dobrodziejstw. Dodatkowo blender wykonał prawie całą robotę za mnie - pobyłem się dylematów! Jarmuż nadał ciekawy smak plackom. Same placki wyszły pulchne, wilgotne i chrupiące z zewnątrz . A o to właśnie mi chodziło. Dodatkowo przepis jest w 100% bezglutenowy
Right Behind The Kitchen