chleb - 26176 przepisów (strona:515/1746)

Chleb Kokosowy 135

Dziś u mnie na blogu wyjątkowy chlebek, nie dość że bezglutenowy, to bez dodatku drożdży. Ma inną konsystencję niż chleb oparty na pszenicy, gdyż spulchniają go jajka i proszek do pieczenia. Chleb na formę: 31cm x 12cm SKŁADNIKI: 12 jajek 1 szkl. roztopionego masła 3 łyżki miodu HUZAR 1 łyżeczka soli 180g mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Dziś Ja gotuje
Chleb pszenno - gryczany 163

Pyszny chleb z lekkim posmakiem gryki, idealny na śniadanie, na kanapki, jako dodatek do zup. Polecam gorąco upieczcie sobie taki chlebek, nie będziecie żałować. Dziś zjadłam dwie pajdy z masłem, pycha. Pszenno - gryczany chleb na zaczynie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chlebek dyniowy 135

Jeśli chleb bananowy się Wam przejadł już, to polecam jego brata – chleb dyniowy. Możecie go przygotować tak, jak lubicie – na słodko lub wytrawnie. Ja polecam z rodzynkami i pestkami dyni. W wersji wytrawnej należy pominąć słodkie dodatki i dodać pół łyżeczki soli. Do przygotowania ciasta wykorzystałam puree z dyni bananowej, jednakże dobrze sprawdzi się także hokkaido lub piżmowa

Kucharzyca
Jajecznica z pomidorem 186

pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1 łyżka masła 1 pomidor ½ cebuli 3 jajka 3 plasterki szynki 2 kromki chleba pełnoziarnistego Sól i pieprz do smaku Przepis na jajecznicę z pomidorem Pomidora umyj, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę Cebulę i szynkę również pokrój w kostkę Na patelni rozpuść masło, wrzuć(...)cebulę i szynkę i smaż do momentu aż cebula nie będzie miała złotego koloru, dodaj pomidora Dodaj roztrzepane jajka, często mieszaj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z chlebem . Artykuł Jajecznica z pomidorem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb z foremki 172

przykryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia na ok.1h. Po tym czasie ciasto ponownie wyrobić, uformować bochen i przełożyć do keksówki oprószonej mąką i ponownie odstawić na 30 minut. Wierzch chleba posmarować wodą wymieszaną z oliwą i delikatnie ponacinać. Blaszkę wstawić do zimnego piekarnika i piec 35-45 minut w 180*C na złoty kolor. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty

Malinowo w kuchni
CHLEBEK KUKURYDZIANY 110

Smaczny, zdrowy, kruchy, delikatny.  Świetna alternatywa dla kupczy chlebów, polecam zrobić taki chleb dla urozmaicenia swojego jadłospisu. Chlebek długo może leżeć, szybko nie zepsuje się, można również go zamrozić i też będzie pyszny. Mąka kukurydziana zawiera  wiele cennych dla zdrowia witamin i mikroelementów, wśród których znajdują się: (żelazo, potas, fosfor, magnez, witamina A i E, witaminy z grupy

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Chlebki pita - najlepszy dodatek do hummusu 115

Chlebki pita - najlepszy dodatek do hummusu W każdym kraju, w każdym regionie, ba nawet w każdym mieście chleb pita może być nieco inny. Można go przygotować z mąki białej, razowej, atta lub mieszanki różnych rodzajów mąki. Pity mogą się różnić wielkością i grubością, mogą być miękkie lub chrupiące. Można je upiec na patelni, w pierniku, w tradycyjnym glinianym piecu(...)nagrzewać się do około 500 stopni. Osiągnięcie takiej temperatury w warunkach domowych jest niemożliwe, ale 250 stopni też wystarczy, żeby uzyskać wyśmienitą pitę. Poniżej znajdziecie przepisy na dwa warianty chlebów pita, ten drugi jest bardziej chrupiący. Proporcje na 6 chlebków. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

Cztery Fajery
Chlebek cynamonowy 109

Mój pierwszy chleb! Drożdże ze mną wyjątkowo dobrze współpracowały, ciasto nie lepiło się aż tak do rąk, nie pobrudziłam nim całej kuchni a przede wszystkim chleb jest gotowy do spożycia. W końcu udało mi się przełamać, bo ile można odkładać jego pieczenie, kiedy tylko włączam komputer zawsze na dzień dobry ktoś zrobi dobry bochenek. Dawno […] Artykuł Chlebek cynamonowy pochodzi

Pink Envelope
Najlepsze tosty francuskie na słodko 189

Jako dziecko uwielbiam, gdy mama na śniadanie szykowała mi tosty francuskie.. czasami ze zwykłego chleba, czasami z tostowego, ale najlepsze wychodziły z chałki – szczególnie tej, z największą ilością kruszonki. Od jakiegoś czasu chodził za mną ten smak, więc ostatecznie poddałam się tej ochocie i przyrządziłam je w domu. Wyszły tak dobrze, że wróciły piękne wspomnienia z dzieciństwa(...)dzieciństwie? Czy może pierwszy raz słyszycie o tym pysznym wynalazku? Polecam wypróbować również tosty francuskie na słono z serem i szynką . Składniki: – 6 kromek chałki lub zwykłego chleba – 100ml mleka – 2 jajka – 1 łyżka cukru trzcinowego/ksylitolu – do smażenia: masło klarowane Dodatkowo: – to, co lubcie, np. banan, borówka, gorzka czekolada, sok z limonki W głębszym

Be Fit Be Strong
Szybki chleb pszenny mieszany z makiem… 201

domowym pieczywem. Jadaliśmy go niewiele, a i wakacyjne przygody nie pozostawiały mi dużo czasu na przesiadywanie w kuchni. Teraz jednak, gdy wakacje już za… Czytaj dalej Szybki chleb pszenny mieszany z makiem

brunetkawkuchni
Chałka z oliwą i za’atarem 164

elastycznymi. Do czego pasuje chałka z oliwą i za’atarem? Jest genialna z masłem, harissą i serem pleśniowym. Cudownie pasuje do ciężkich gulaszy. Można z niej zrobić popularny „chleb w jajku” i posypać ostrym, tartym serem. Można używać zamiast chleba do kanapek. Polecam spróbować wersję z kozim twarożkiem, figami i miodem. Masło, biały ser i miód też genialnie pasują

ladykitchen
Chleb pszenno - jęczmienny na zakwasie pszennym z pieprzem syczuańskim 144

Dobrych chlebów nigdy dość a ten który dziś przedstawiam do takich należy, dodatek pieprzu syczuańskiego powoduje lekkie pieczenie na języku ale nie ostrość. Polecam zwolennikom dań lekko pikantnych. Idealny do wędliny, serów czy tylko z masłem. Chleb pszenno - jęczmienny na zakwasie pszennym z pieprzem syczuańskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowy chleb bananowy 108

Jeśli jeszcze nigdy nie dodaliście czekolady do swojego chleba bananowego, to był błąd. Bo czekoladowy chleb z aromatem kawy to pyszna alternatywa na weekendowe ciasto albo i śniadanie. Zróbcie koniecznie. Szybkie i proste ciasto, idealne na każdą porę. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chleb pszenno-żytni z czarnuszką i siemieniem 154

łyżki siemienia upraż na suchej patelni przez 30 minut, wystudź, a następnie ugnieć w moździerzu. Formy na chlebki posmaruj odrobiną oleju i wysyp rozgniecionym siemieniem. Włóż do nich uformowane chleby, przekryj ściereczką i odstaw na 30 minut. Chleby posmaruj olejem i posyp pozostałym siemieniem i czarnuszką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C  i piecz przez 35-40 minut

Delicious Place
Bezglutenowy chleb z chia i śliwkami 173

podrośnięcia. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 10 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze przez 50 minut (jeśli pieczesz chleb tak jak ja w tortownicy, na 15 minut przed końcem pieczenia możesz zdjąć obręcz tortownicy). Chleb wyjmij z formy i studź na kratce. Krój dopiero po całkowitym wystygnięciu

Delicious Place