ciasto - 162322 przepisów (strona:734/10822)

Brownie z truskawkami, bitą śmietaną i bezą. 38

Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe , które smakiem i teksturą zachwyci każdego smakosza. Wilgotne, mocno czekoladowe, a do tego z truskawkami. Mmmmniam Uwielbiam takie połączenie. Jak widać nie tylko ja, bo blaszka ciasta zniknęła w mgnieniu oka. Nawet bita śmietana nie zdążyła porządnie stężeć. Na szczęście uratowałam dwa kawałeczki i przetrzymałam je trochę dłużej w lodówce, dzięki mam jako(...)takie zdjęcie, które mogę Wam pokazać. Wszystko o brownie z truskawkami Brownie to ciasto wywodzące się z kuchni amerykańskiej . Na całym świecie jest przygotowywany w różnoraki sposób i w sieci znajdziecie mnóstwo przepisów na różnego rodzaju brownie. Ja przedstawiam Wam ten, który lubię najbardziej. Cechą charakterystyczną brownie’s jest wilgotny środek ciasta, sprawiający wrażenie jakby niedopieczonego, trochę taki zakalec

SmartBake.pl
Najprostszy murzynek w czekoladzie! 436

Najprostszy murzynek w czekoladzie! Pulchne i wilgotne ciasto, bez użycia miksera. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki i gotowe. Zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Polecam!     Składniki: * Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 350g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli 200g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 1 szklanka maślanki 90g oleju rzepakowego(...)250g ciemnego dżemu np wiśniowego, porzeczkowego, truskawkowego itp Polewa: 1 czekolada mleczna pół czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka   MOJA RADA: z podanych składników możemy upiec jednocześnie ciasto w dwóch małych keksówkach 10×30 cm lub w jednej większej blaszce.   *** Do miski przekładamy mokre składniki: maślankę, jajka, olej i dżem *** *** Wszystko razem mieszamy *** *** Do osobnej miski przekładamy suche

Blog z Apetytem
Ciasto Gąska 58

Poddałam się „ gęsiowemu szaleństwu ” i zrobiłam ciasto Gąska – bialutkie i żółciutkie – jak rasowa gęś Przeplatają się tutaj przepyszne smaki mango i kokosa, a kulki rafaello symbolizują wystający gęsi kuperek. To ciasto jest delikatne i przepyszne, a do tego łatwe i każdy sobie z nim poradzi. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt na blaszkę 30 x 35 cm: 5 jajek(...)połowę i dodaję po jednym żółtku, cały czas ubijając. Mąkę tortową, ziemniaczaną i kurkumę mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy biszkopt wystygnie, wyrównuję go z góry i kroję na dwa blaty. Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody

Słodki sentyment
Wieniec frankfurcki z jagodami i kremem 50

Przeglądałam komputer i natknęłam się na zdjęcia tego ciasta. Piekłam je wiosną na urodziny córki. Teraz jest sezon na borówki i jagody, można wykorzystać do ciasta świeże owoce.  Samo ciasto bardzo dobre, piekłam go w blaszce z kominkiem, dlatego ma kształt wieńca.  Składniki:  Ciasto:  6 jajek 350 g mąki pszennej 300 g cukru 250 g masła(...)łyżki soku z cytryny 50 g cukru 70 g mąki ziemniaczanej 100 ml wody Dodatkowo :  krokant do dekoracji  ewentualnie świeże borówki Sposób przygotowania:   1. Zrobić ciasto: miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku, a potem sok z cytryny. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć

Kuchnia domowa Ani
Jagodzianki 53

razem kiedy robię te drożdżowe bułeczki , znikają one w mgnieniu oka. Jagodzianki robię z jagodami leśnymi , na co zresztą wskazuje sama nazwa tych bułek. Przygotowanie bułeczek zaczynam od zrobienia ciasta drożdżowego , które to ciasto po wyrobieniu i wyrośnięciu dzielę na mniejsze części. Każdą z nich wypełniam połączonymi z cukrem i proszkiem budyniowym jagodami. Po wierzchu drożdżówki posypuję lekką kruszoną(...)całości. Wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięte drożdże, jajko, wanilię i wymieszać. Następnie dodać miękkie masło i wyrobić ciasto. Ciasto wyrabiać przez około 8 minut, po czym miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na co najmniej godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić

MeCooks
Truskawkowa Góra Lodowa 1064

Ciasto Truskawkowa Góra Lodowa to letnia wersja tradycyjnej Góry Lodowej. Jest to deser składający się z kilku warstw maślanych herbatników przełożonych kremem budyniowym. Jedną warstwę stanowi mus truskawkowy z galaretką o tym samym smaku, natomiast na wierzchu ciasta ułożone są przekrojone na pół okrągłe biszkopty, które przypominają wierzchołki góry, stąd nazwa ciasta. Dodatkowo w cieście między biszkoptami ułożyłam przekrojone truskawki(...)związku z tym nosi ono nazwę Truskawkowa Góra Lodowa . Ciasto Truskawkowa Góra Lodowa ładnie się prezentuje na talerzu i świetnie smakuje. Poprzez dodanie truskawek nie jest ono zbyt słodkie. Wierzch ciasta stanowi polewa zrobiona z mleka w proszku, ale można ją też zastąpić rozpuszczoną w śmietanie białą czekoladą. Truskawkowa Góra Lodowa to ciasto bez pieczenia, dlatego najlepiej smakuje na drugi

Danka Pichci
Ciasto budyniowe z sokiem i śmietankową pianką z truskawkami 57

Dziś mam dla Was totalną nowość, a zarazem ciasto, które zrobiło u nas furorę w weekend! Ciasto jest z pieczonym biszkoptem, ale można je przygotować również w wersji bez pieczenia. To połączenie puszystego biszkoptu z budyniowym kremem przygotowanym z dodatkiem soku i śmietankową pianką z truskawkami. Razem z galaretką tworzy nieziemsko pyszną całość. Naprawdę! Daję sobie rękę uciąć, że zakochacie(...)się w tym smaku, a ciasto zrobi furorę na niejednym stole! Dla nas zdecydowanie 10 na 10! Spróbujcie! Ps. zobaczcie też inne moje słodkie przepisy na INSTAGRAMIE – KLIK! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) CIASTO: * jajko -4 szt * cukier – 0,5 szkl * mąka pszenna – 3/4 szkl * budyń waniliowy bez cukru – 40 g * sól – szczypta GALARETKA: * galaretka truskawkowa

Ostra na Słodko
Truskawkowa Pianka na biszkopcie – rozpływa się w ustach 64

Truskawkowa Pianka na biszkopcie to lekkie i przepyszne ciasto idealne na ciepłe, letnie dni. Następnym razem zrobię je z podwójnej porcji, gdyż znika błyskawicznie ze stołu. Biszkopt, truskawki, biała czekolada i lekka jak chmurka jogurtowa pianka tworzą połączenie, któremu nie sposób się oprzeć. Składniki na Truskawkową Piankę na biszkopcie: Biszkopt: 3 jajka rozmiar L 80 g mąki pszennej(...)śmietany 30% 1,5 opakowania galaretki (cytrynowa) 300 ml wody   Dodatkowo: 250 g truskawek, 100 g białej czekolady, sok z połówki pomarańczy wymieszany z wodą do nasączenia ciasta   Przygotowanie Biszkopt: Jajka (wyjęte wcześniej z lodówki, aby były w temperaturze pokojowej) wbijamy do miski i ubijamy na wysokich obrotach miksera na jasną i puszystą masę przez około

e-PrzepisyKulinarne
Proste ciasto z truskawkami 42

Proste ciasto biszkoptowe na oleju z dodatkiem truskawek, takiego właśnie się mi chciało. Ciasto jest szybkie i puszyste. Wystarczą podstawowe składniki + truskawki, by cieszyć się smakiem prawdziwie letniego ciasta z truskawkami 1 szklanka = 250 ml Ciasto: 6 dużych jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 1 op. cukru wanilinowego, 16 g (można pominąć) 2/3 szkl. oleju 3-4 łyżki mleka(...)swoją objętość) . Cały czas miksując, wlewamy cienkim strumieniem olej oraz mleko. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy na najmniejszej mocy miksera lub składniki mieszamy szpatułką (ciasto będzie dużo gęstsze, niż typowy biszkopt, tak by utrzymało truskawki). Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm), wyrównujemy szpatułką. W trakcie ubijania jajek myjemy truskawki, usuwamy szypułki, odstawiamy

Smaki Na Talerzu
Placki jogurtowe z truskawkami 238

mała! Być może pamiętasz nasze racuchy drożdżowe z truskawkami , które są wręcz obowiązkowym punktem na kulinarnej mapie wiosennych słodkości z owocami. Równolegle z naszym przepisem na delikatne i wilgotne ciasto jogurtowe z truskawkami oraz ciasto widelcem mieszane z owocami tworzą garść prostych pomysłów na wiosenno – letnie desery. Zapraszamy zatem do naszej kuchni i przygotujmy razem delikatne placki z jogurtu(...)truskawkami ! Placki jogurtowe z truskawkami Składniki: Na ciasto: mąka pszenna: 1 i 1/3 szklanki jogurt naturalny: 250 g jajka: 2 szt. olej: 2 łyżki cukier: 2 łyżki soda oczyszczona: 1 łyżeczka proszek do pieczenia: 1 łyżeczka odrobina soli Oraz: truskawki: 200 g olej do smażenia Placki jogurtowe z truskawkami przepis Przygotowanie: Do przygotowania placków jogurtowych oprócz w/w składników, będziesz potrzebować

Kuchnia Na Wypasie
Placek z rabarbarem z Albigowej – kuchnia podkarpacka 43

Placek z rabarbarem z Albigowej – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Albigowa, gmina Łańcut, powiat łańcucki  Ciasta z rabarbarem to smak późnej wiosny i początku lata. To, które proponuję dzisiaj, jest dość nietypowe. Zarówno ze względu na ciasto, jak i na sposób przygotowania masy rabarbarowej. Wyjątkowość ciasta wiąże się z tym, że składa się ono nie tylko z mąki pszennej(...)ziemniaczanej. Dodaje się też do niego odrobinę amoniaku, który wpływa korzystnie na strukturę ciasta i przedłuża jego świeżość. Rabarbar natomiast wymieszany jest z budyniem ugotowanym na soku z rabarbaru, dzięki czemu masa jest zwarta, a sok nie wsiąka w ciasto. Po upieczeniu masa rabarbarowa robi się przejrzysta i ładnie się kroi. Przyznam szczerze, że miałam wątpliwości co do ilości rabarbaru

Trzeci talerz
Ciasto Francuskie na Słodko – TOP 15 Najlepszych Przepisów Które Musicie Wypróbować 78

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto francuskie na słodko to idealny pomysł na smaczną przekąskę, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego. Ciasto francuskie to idealny składnik, do wielu smacznych przekąsek. Możemy przygotować je w wersji na słodko i na słono. W dzisiejszym wpisie pod lupę weźmiemy tę pierwszą opcję. Przy użyciu ciasta francuskiego możemy przygotować smaczne drożdżówki, ciasteczka, zawijaki i wiele innych(...)przekąsek, które z pewnością Wam posmakują. Poniżej zaprezentujemy Wam ciasto francuskie na słodko w 30 niesamowicie smacznych wariantach. Takie przekąski będą idealnym wyborem na śniadanie do pracy, a także smaczny deser, kiedy spodziewamy się gości. 1. Rogaliki z ciasta francuskiego z twarożkiem Przepis na: kuchniabreni.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Tarty z ciasta francuskiego z morelami Przepis na: winiary.pl 3. Szybkie

Damusia.pl
Eklery z kremem budyniowym 52

miało się zaledwie kilka lat Ten deser trzeba koniecznie zrobić w domu. Z podanych składników wyjdzie około 10 sztuk około 12 cm eklerów. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasto parzone: ½ szklanki wody 2 łyżki masła 1 szczypta soli ½ szklanki mąki 3 średnie jajka Przygotowanie: Wodę i masło zagotowuję, następnie dodaję na raz mąkę i energicznie mieszam, aż utworzy się(...)kulka ciasta, która będzie odchodzić od brzegów garnka. Ściągam garnek z kuchenki i od razu dodaję jedno jajko. Miksuję i odstawiam ciasto do przestygnięcia. Do przestygniętego ciasta dodaję po jednym jajku, za każdym razem mieszam do całkowitego połączenia się składników. Teraz odstawiam ciasto do całkowitego wystygnięcia – to ważne Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni. Całkowicie zimne ciasto przekładam do worka cukierniczego

Słodki sentyment
Topfenstrudel czyli strudel serowy 107

Topfenstrudel czyli strudel serowy ma w Austrii swoją długą tradycję. Topfenstrudel możecie przygotować ze specjalnego ciasta na strudel, ale również na cieście francuskim. Ta wersja jest szybsza i równie pyszna. I dzisiaj zaproponuję Wam strudel serowy właśnie w takim wydaniu (Przepis pochodzi ze strony gutekueche.at, ale przeszedł drobne zmiany ) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 2 jajka 1 szczypta(...)masła 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 garście rodzynek (jeśli lubicie, ja pomijam) 40 g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 2 łyżki kaszy manny Żółtko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Ciasto wyciągam 30 minut wcześniej z lodówki i rozkładam je na papierze do pieczenia. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka , twaróg, rum, rozpuszczone masło, cukier waniliowy

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania