Seromakowiec czyli pyszny sernik z dodatkiem masy makowej. Bardzo wilgotny i mięciutki. Składniki oraz sposób przygotowania: Ciasto: 1 szkl. mąki pół szkl. cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 125g masła lub margaryny Zagnieść ciasto, włożyć do torebki foliowej i włożyć na godzinkę do lodówki. Masa makowa: 1 puszka gotowej masy makowej 4 białka Białka ubić na sztywno(...)drugiej misce utrzeć żółtka z masłem, cukrem i aromatem waniliowym. Do masy dodać zmielony ser, dokładnie wymieszać i na koniec dodać sztywna pianę z białek, delikatnie szpatułką wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i przełożyć na dużą blachę Podpiec w 180 stopniach ok. 20 min. Na przestudzone ciasto wyłożyć masę makową, rozsmarować. Następnie wyłożyć masę serową. Wstawić do piekarnika
Wasze PrzepisyCzujecie już powiew wiosny? Sernik na zimno z galaretką będzie teraz super smakował. Jest to lekkie, lekko słodkie ciasto, która znika w mig. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 paczka kruchych ciastek kakaowych (ok 150g(...)u015bmietanki 30%,\r","2 \u0142y\u017cki \u017celatyny,\r","2 \u0142y\u017cki gor\u0105cej wody,\r","opcjonalnie: cukier waniliowy.\r"],"name":"Sernik na zimno z galaretk\u0105","recipeCategory":"bez pieczenia, ciasta","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Zmiksowa\u0107 razem ciastka i mas\u0142o, aby otrzyma\u0107 mas\u0119 o konsystencji mokrego piasku. Wklepa\u0107 w dno tortownicy.\r","Przygotowa\u0107 galaretk
Bardzo Gruby SmokZupa chrzanowa Przepis na zupę chrzanową z chrzanem ze słoika Zupa chrzanowa z jajkiem i ziemniakami może być zarówno doskonałą przystawką, jak i głównym posiłkiem. Tradycyjna
Cztery FajeryPierogi kebabowe to pomysł na smaczne jedzonko imprezowe. Są to pierogi większe od tradycyjnych i zrobione z ciasta drożdżowego. Pierogi kebabowe nadziewamy doprawionymi przyprawą do kebaba i podsmażonymi z cebulą i pieczarkami kawałkami kurczaka. Pozostałe składniki farszu to czerwona papryka, ogórki konserwowe, kukurydza i ser. Tak przygotowane pierogi pieczemy w piekarniku, a nie gotujemy jak tradycyjne. Ja krążki do pierogów(...)jednak uważam, że tradycyjna szklanka do wykrawania będzie za mała. Takie pierogi kebabowe możemy przygotować również na rodzinny obiad lub ciepłą kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Pierogi kebabowe: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 jajko+1 jajko do posmarowania pierogów 250 ml mleka 30 g drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 40 g masła
Danka Pichciogólnie fanem racuchów nie jestem, ostatni raz jadłem pewnie jako dziecko i niespecjalnie tęsknię. Ale jak sięgam pamięcią, to racuchy zawsze były po same brzegi naładowane jabłkami, a ciasta było w nich tylko tyle żeby te jabłka jakoś skleić. I taki właśnie miałem plan na te placki pieczarkowe. Mnóstwo pieczarek i ciasta tyle żeby to się jakoś kupy trzymało. Finalnie(...)PIECZARKAMI Placki pieczarkowe – wytrawne racuchy z pieczarkami – składniki: 500 g pieczarek 1 średniej wielkości cebula (około 100-150 g) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, natka pietruszki Ciasto: 300 g pszennej jasnej 2 jajka 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g sera żółtego 250 ml wody Placki pieczarkowe – wytrawne racuchy z pieczarkami – wykonanie: Przygotujmy
Marder&Marder Manufacture