ciasto - 163312 przepisów (strona:2194/10888)

Marchewkowy torcik 151

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, wilgotne ciasto pachnące cynamonem, którym częstowałam moich urodzinowych gości  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)Suche składniki wsypać do misy miksera, dodać olej i zacząć miksować dodając kolejno jajka. Na koniec dodać startą marchewkę, wiórki kokosowe oraz nieco pokruszone płatki migdałowe. Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wielkość 23-24cm średnicy. Piec 50 minut w 170stopniach we wcześniej nagrzanym piekarniku. Upieczone ciasto przekroić na blaty i już wystudzone przełożyć masą śmietanową. U mnie

W garach u Gosi
Sernik waniliowy 1278

białek * 1 szkl. cukru drobno mielonego * 1 budyń waniliowy * 1 małe opakowanie cukru wanilinowego * ekstrakt waniliowy lub zapach waniliowy * 1/2 kostki masła * 100 ml śmietanki 30% Na ciasto: * 1 i 3/4 szklanki mąki * 3 żółtka * 1/2 kostki margaryny * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka cukru pudru Na polewę: * 1 puszka gotowej masy krówkowej * płatki migdałów * 1 łyżeczka żelatyny Zagniotłam(...)ciasto z podanych składników i schłodziłam w lodówce. Nagrzałam piekarnik do 180 stopni. W tym czasie rozwałkowałam schłodzone ciasto i wyłożyłam do blaszki. Blaszkę wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia. Ciasto nakłułam widelcem i podpiekałam przez 20 minut. W tym czasie zrobiłam masę serową. Masło i żółtka utarłam z cukrem na puszystą masę. Małymi porcjami dodawałam ser. Kiedy już uwierciłam składniki

Pieprzyć z Fantazją
Parówki w kocykach 172

kiedy przesadzę z ilością, a data gwarancji się kończy, to służą mi zawsze do przygotowania ciekawych przekąsek (albo też zajadamy się nimi ja z mężem). SKŁADNIKI 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 9 parówek (u mnie Sokoliki ) 1/2 dużej czerwonej papryki ketchup 50 g startego żółtego sera suszone oregano suszona słodka papryka WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę(...)wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić na niezbyt grube słupki. Każdą parówkę naciąć z jednej strony dwa razy, tworząc trzy części. Ciasto francuskie rozwinąć i przeciąć je przez środek tworząc dwa długie płaty ciasta. Układać kolejno, zachowując każdorazowo 3 cm od lewego brzegu parówkę, po bokach paprykę, wycisnąć na parówkę odrobinę ketchupu

Passions hobbies life
Piernik staropolski z powidłami i masą orzechową 199

Nijak to pora na bożonarodzeniowe ciasta, ale nie będę czekać do listopada z publikacją, co by mi najzwyczajniej w świecie nie umknęła. Niestety nie jestem aż tak zorganizowana, by chodzić z kalendarzem pod pachą i zapisywać wszystko, co tylko pomyślę, że powinnam zrobić konkretnego dnia, o konkretnej godzinie. Zresztą... ja nawet kalendarza nie mam na ten rok, nie licząc strażackiego(...)font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ciasto: 1 kg mąki 3 jajka 250g masła 500g miodu prawdziwego 200g cukru kryształu ½ szklanki mleka ½ łyżeczki soli 3 łyżeczki sody oczyszczonej 30g przyprawy do piernika Krem orzechowy: 600g orzechów włoskich

Kuchnia w czekoladzie
Owocowy serniczek z galaretką 182

Przepis na owocowy serniczek z galaretką jest przysłowiową deską ratunku w trudnych sytuacjach. Zapowiedzieli się goście, mąż prosi o smaczne ciasto do pracy, dzieci muszą przynieść coś do szkoły i zupełnie nie wiemy, co upiec. Nie chcemy szukać nowych przepisów, nie ma czasu na pracochłonne torty, wtedy taki sernik z galaretką i owocami doskonale się sprawdzi. Byłam kiedyś na przyjęciu

dolcevitainmykitchen
Sernik na kruchym cieście 95

Zacznijmy od tego, że poleciła mi go Justyna Miał być z jabłkami i lukrem, wyszedł na samym (jakże delikatnym!) cieście kruchym posypany cukrem pudrem.. nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła… Ale wersja z jabłkami to praca domowa na następny weekend;) Był wspaniały, kremowy, delikatny, prosty w przygotowaniu, zachwycił moich gości – zgadzam się z Justyną i dziękuję(...)rekomendację. Będę powtarzać wypiek! A Wam życzę smacznego i przekazuję dalej;-) SKŁADNIKI na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej przesianej 1/2 szklanki cukru pudru 125 g zimnego masła 2 żółtka (białka będą potrzebne do masy serowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg tłustego lub półtłustego twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, u mnie ser twarogowy

Zasmakuj Kuchni
MILKY WAY BEZ PIECZENIA – ciasto w 15 minut! 439

uwielbiam ciasta bez pieczenia. Ciasta bez pieczenia są zwykle bardzo łatwe w przygotowaniu, szybkie, no i pyszne – przynajmniej te w moim wykonaniu. Dziś przygotowałam dla Was przepis na jedno z moich ulubionych ciast bez pieczenia w ostatnim czasie – MILKY WAY. Kruche herbatniki przykryte waniliowym kremem są świetną kompozycją i idealną propozycją dla wszystkich łasuchów. Zabrałam je do szkoły(...)tańca – zrobiło tam prawdziwą furorę i wszyscy wołali o dokładkę! Gorąco polecam! Spróbujcie! Ps. Gwarantuję Wam, że ten Milky way bez pieczenia stanie się jednym z ulubionych Waszych ciast. Polecam! SKŁADNIKI: ( ok. 24×26 ) * herbatniki kakaowe – 300 g * herbatniki zwykłe – 150 g * mleko w proszku – 400 g * masło – 200 g * mleko

Ostra na Słodko
Jeżynowa rolada od serca 148

jeżynami mrożonymi i galaretką z tych owoców. Jest delikatna, puszysta, do tego czekoladowa. Bardzo lubię rolady owocowe bo nie są mdłe, a jeżyny dodatkowo kwaskowe i przełamują słodycz ciasta. biszkopt: 5 dużych jaj 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 50 ml mleka 1/2 szklanki cukru galaretka jeżynowa: 450 g jeżyn mrożonych 4 łyżeczki(...)lodówki. Żeby galaretka nam wyszła że szklanki wkładam na chwile do gorącej wody. Za pomocą foremki serce wycinam słupki serca tyle żeby starczyło na całą szerokości ciasta.  Biszkopt: Jajka wyjmuje z lodówki wcześniej żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo i dalej ubijam, kolejna porcja cukru po minucie. Jak piana z białek będzie

wesoła kuchnia
Tort a'la banoffee 180

mascarpone i śmietanka kremówka (często wykorzystuję takie połączenie i potem dodaję tylko jakiś dodatek, który da nam konkretny smak, do tego dodałam 200 g masy kajmakowej. Jeśli lubicie wersję ciast bardzo słodkich, to możecie dodać całą puszkę, do tego mąż zażyczył sobie dżem, żeby przełamać słodycz. Do tego banany i wierzch polewa z gorzkiej czekolady. Torcik naprawdę super, polecam. Przepis(...)miksujemy na najniższych obrotach, albo jak kto woli mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Na końcu dodajemy wodę. 3. Spód tortownicy wykładamy papierem i tylko ten papier smarujemy delikatnie masłem, żeby ciasto ładnie nam odeszło od papierka. Boków nie smarujemy niczym. 4 Pieczemy w 170 stopniach, funkcja góra - dół około 30 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy upieczone. Po wyjęciu rzucamy upieczonym biszkoptem

kruche babeczki
ciasto kakaowe na oleju,maślance z pianką bezową... 155

cukier, olej mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, wlać maślankę i mikserem połączyć składniki. Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy, poukładać kawałki obranej pomarańczy, gruszki. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto podpiec z 20 minut. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, wsypać kisiel(...)ubić do połączenia składników. Na podpieczone ciasto wyłożyć szybko ubite białka i piec dalej z 30 minut. Upieczone ciasto dobrze wystudzić w formie i zimne przełożyć na talerz - ciasto jest pysznie aromatyczne, wilgotne, pianka bezowa idealnie smakuje w tym cieście...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Jamajka 144

ciasto jest doskonałe! Kakaowe biszkopty, posmarowane kwaskowatym dżemem, kremem śmietankowym z bananami i galaretką. Ciasto jest nie za słodkie i lekko orzeźwiające, a poza tym bardzo ładnie się prezentuje. Polecam z całego serca 😊 Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: śmietanka(...)piana. Dodajemy po jednym żółtku, miksujemy. W oddzielnym naczyniu przesiewamy suche składniki i dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 30 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przekrawamy na pół i przekładamy do blaszki lub do specjalnego

kulinarne odsłony pati
Makowiec japoński, makowiec z jabłkami 252

robiłam. Chyba jakoś zawsze stawiałam na makowiec klasyczny i jakoś z makowcem japońskim było nie po drodze. No i mak i jabłka i nie ma w tym wszystkim ciasta, to jakoś tak nie po Bożemu Tymczasem makowiec z jabłkami smakuje niemal identycznie jak tradycyjna strucla z makiem. Plus taki, że nie narobimy się przy samej masie jak i przy wyrabianiu(...)ciasta. Taki makowiec to idealna propozycja dla tych, którzy boją się robienia ciasta drożdżowego do tradycyjnej strucli makowej. Bo może nie wyrosnąć, bo masa może oddzielić się od ciasta…. Tutaj nie musimy się niczego bać. Mieszamy, wylewamy na blachę, pieczemy i cieszymy się wyśmienitym smakiem. Bardzo polecam dla wszystkich fanów wypieków z makiem. W internecie znajdziecie sporo przepisów

Mieszam w Garnku
ciasto kokosowo - jogurtowe z kruszonką 202

Kruche ciasto i delikatna, mocno kokosowa masa na bazie naturalnego jogurtu. Ciasto łatwe do zrobienia, nie wymaga szczególnych umiejętności. Dobrze smakuje i świetnie się prezentuje. Sprawdzi się zarówno na co dzień jak i od święta . Jeśli, tak jak ja, lubicie kokos , koniecznie wypróbujcie przepis na to pyszne ciasto. składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru(...)pieczenia 5 białek + szczypta soli 500 ml gęstego jogurtu naturalnego wykonanie: Mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym masłem i żółtkami umieszczam w misce i zagniatam na kruszonkę - ciasto musi mieć konsystencję mokrego piasku. 3/4 kruszonki wysypuję na blaszkę (24x32) wyłożoną papierem do pieczenia. W misce mieszam wiórki kokosowe z cukrem, suchym budyniem i proszkiem do pieczenia. Białka ubijam

babka w formie
Ciasto rodzynkowo-kardamonowe 135

natrafiłam próbując bezglutenowych ciasteczek w restauracji. Były po prostu obłędne połączenie – cytrusowy aromat kardamonu idealnie pasował do słodkich, intensywnych rodzynek, nadając mu lekkości i świeżości. Tak powstało to ciasto kardamonowe z rozdrobnionymi rodzynkami namoczonymi w herbacie – ich aromat i słodycz jest tym bardziej wyczuwalna w każdym kawałku. Uzależniające, do herbaty idealne, nie poprzestaniecie na jednym kawałku. Składniki(...)wysmarowania formy 2 szklanki mąki i odrobina do obsypania formy łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu   Zanim przystąpimy do robienia ciasta, na kilka godzin przed należy namoczyć rodzynki w mocnym naparze z herbaty – zalewamy rodzynki taką ilością herbaty, aby zakrywały całość owoców. Odkładamy na kilka godzin, aż herbata i rodzynki ostygną

Smaczna Strona
Mleczna kanapka 463

ciastkiem z masą z dodatkiem mleka w proszku. Jakie to było dobre.. Nie czekałam długo i sama wyprodukowałam takie ciastko, właśnie mleczną kanapkę! Zależało mi na tym, by ciasto było mocno czekoladowe, a masa delikatna a jednocześnie mocno mleczna, z wyczuwalnym smakiem mleka w proszku. Jak wyszło? Oceńcie sami! Zerknijcie na przepis, polecam bardzo! Ciemne ciasto: 3/4 szklanki cukru(...)pieczenia 0,5 łyżeczki sody Masa mleczna: 0,5 szklanki mleka 1 szklanka cukru (można nieco mniej) 2 szklanki mleka w proszku 300 g. masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto : cukier, kakao, wodę i olej zagotować i wystudzić. Ewentualne grudki, które powstaną podczas mieszania produktów rozmieszać za pomocą rózgi (trzepaczki). Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, pod koniec ubijania dodawać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie