ciasto - 162322 przepisów (strona:2178/10822)

Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką 123

dużo mówić, zdjęcia same za siebie wskazują, że nie odpuszczam produkcji serników. :) Tym razem mam dla Was przepis na dużą blachę sernika ze słodką brzoskwinią i bezą. Ciasto kruche jest mocno maślane a w połączeniu z puszystą masą serową i resztą dodatków tworzy super smak!  Śmiem twierdzić, że śmiało może stanąć obok sernika królewskiego, bo oba przepisy mają dużo(...)serniki tak jak u mnie-ten oraz królewski. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (24): 245 kcal B 12 g W 13 g T 16 g: Składniki: ciasto ▪ 3 szklanki mąki (orkiszowa pełnoziarnista) ▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ▪ 250 g masła zimnego ▪ 5 żółtek ▪ 3 łyżki cukru pudru (zmielony słodzik) masa serowa ▪ 1 kg twarogu ▪ 3 jajka

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką 101

dużo mówić, zdjęcia same za siebie wskazują, że nie odpuszczam produkcji serników. :) Tym razem mam dla Was przepis na dużą blachę sernika ze słodką brzoskwinią i bezą. Ciasto kruche jest mocno maślane a w połączeniu z puszystą masą serową i resztą dodatków tworzy super smak!  Śmiem twierdzić, że śmiało może stanąć obok sernika królewskiego, bo oba przepisy mają dużo(...)serniki tak jak u mnie-ten oraz królewski. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (24): 245 kcal B 12 g W 13 g T 16 g: Składniki: ciasto ▪ 3 szklanki mąki (orkiszowa pełnoziarnista) ▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ▪ 250 g masła zimnego ▪ 5 żółtek ▪ 3 łyżki cukru pudru (zmielony słodzik) masa serowa ▪ 1 kg twarogu ▪ 3 jajka

zdrowo i aktywnie
Mleczna kanapka 578

dodać na raz: mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko wymieszać mikserem do połączenia   składników. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia na niej wyłożyć ciasto, rozprowadzić na całej powierzchni. Biszkopt   piec w temperaturze 170stopni, bez termoobiegu na środkowej półce przez   ok 12 minut ( biszkoptu nie należy zbyt przesuszyć). Ciasto nie będzie wysokie. Wystudzić(...)delikatnie zdjąć papier. U mnie na biszkopcie powstała taka jakby skórka, którą delikatnie zdjęłam. Wtedy powierzchnia ciasta jest idealnie gładka jak w oryginalnej mlecznej kanapce. Krem 250 ml mleka 250 ml śmietany 30% + dodatkowo 100ml do namoczenia żelatyny 80 g mąki Basia Krupczatka 70 g cukru 20 g żelatyny sok z połowy cytryny aromat waniliowy do smaku. U mnie buteleczka

W garach u Gosi
Puszyste ciasto malinowe z bananami (bez cukru) – Blogmas 2019 #8 107

Dziś kolejny przepis, który gdzieś mi się zapodział i bardzo długo czekał na publikację – to właśnie puszyste ciasto malinowe z bananami Blogmas to chyba też dobry czas na zrobienie porządków, w tym przypadku na blogu. Mam jeszcze kilka przepisów, z którymi długo czekałam i może w końcu(...)teraz nie tworzę niczego nowego, bo staram się myśleć o tym, by na każdy dzień coś przygotować. Najlepiej oczywiście w świątecznym klimacie Dzisiejsze ciasto to eksperyment z dodatkiem malinowego pudru – można też wykorzystać zmielony malinowy batonik Frupp. Ciasto ma delikatny różowy kolor, a w smaku czuć i maliny

Fitkot
Ciasto Milky Way bez pieczenia 2265

Wiele ciast bez pieczenia jest inspirowanych gotowymi batonikami. Ciasta takie są łatwe do przygotowania, ponieważ nie musimy się martwić, że podczas pieczenia coś nam się przypiecze lub nie urośnie albo powstanie zakalec. Najważniejszą rzeczą jest zrobienie dobrego kremu, ale z tym nikt nie powinien mieć problemu przygotowując ciasto Milky Way.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach(...)Ułożyć warstwę ciemnych herbatników. Posmarować resztą kremu i przykryć kolejną warstwą jasnych herbatników. Składniki polewy przełożyć do małego rondelka i zagotować, aby powstał gładki krem. Lekko przestudzić i polać ciasto. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Tak przygotowane ciasto przykryć i wstawić do lodówki na noc lub na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Ślimaki z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi 98

Szybka w przygotowaniu, słodka przekąska. Ślimaki z ciasta francuskiego z nadzieniem z orzechów laskowych, kakao, daktyli i masła - bez dodatku cukru. W sam raz na imprezę do ręki albo do śniadaniówki dla dziecka. Ślimaki z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi Składniki: kawałek ciasta francuskiego ( ok 250 g) 100 g orzechów włoskich  6 miękkich daktyli 2 łyżeczki kakao 1/3 łyżeczki(...)cynamonu 3 łyżki miękkiego masła Ciasto rozmrozić. Jeżeli daktyle nie są miękkie to trzeba ja najpierw zalać gorącą wodą na kilka minut. Orzechy przełożyć do robota kuchennego i zmiksować na proszek, dodać daktyle, kakao, cynamon i masło - zmiksować na gładką masę. Ciasto rozłożyć, na nim rozsmarować nadzienie (z jednej strony zostawić ok 2 cm do sklejenie). Ciasto zwinąć w rulon

Smaczny zeszyt
Toruńskie pierniczki – mięciutkie i przepyszne 126

wystygnięcia *** *** Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, sodę, kakao i przyprawę do piernika *** *** Dodajemy ostudzone masło z drożdżami i miodem oraz jajka *** *** Wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto. Dobrze wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk *** *** Ciasto dzielimy na 2 lub 3 części i każdą z nich kolejno rozwałkowujemy na grubość ok 0,5 centymetra(...)ciasta wykrawamy foremkami pierniczki *** *** Wycięte pierniki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C z termoobiegiem i pieczemy przez 10 minut *** *** Z podanych składników wyszły mi 4 duże blachy pierniczków. Po wystudzeniu pierniczki możemy polukrować lub polać czekoladą *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA

Blog z Apetytem
Ciasto czekoladowo-miodowe z cynamonem 109

ambition.pl/ Ciasto czekoladowo-miodowe z cynamonem to wypiek, który idealnie sprawdzi się nie tylko podczas świąt, choć w ten klimat wpisuje się doskonale. Jest mięciutkie i zawsze ładnie wyrasta, więc każdy sobie z nim poradzi!  Dodam, że ciasto kusi swoim niesamowitym zapachem już podczas mieszania składników.  Czekolada, cynamon, miód... Najlepiej sami spróbujcie tego przepysznego połączenia! Ciasto czekoladowo-miodowe(...)łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa:  100g czekolady mlecznej/gorzkiej 2 łyżki mleka 1 łyżka miodu 1/4 łyżeczki cynamonu  Ciasto czekoladowo-miodowe z cynamonem - przygotowanie: W garnuszku umieścić mleko, masło miód oraz kawałki czekolady. Całość należy podgrzewać do momentu połączenia się wszystkich składników i następnie odstawić, aby masa delikatnie przestygła

Di gotuje
Ciasto bananowe z czekoladą 132

kupować dojrzałe banany, które przeznaczam na koktajl albo dodaję do owsianki lub robię placuszki bananowe. Jednak tym razem postanowiłam wykorzystać je w inny sposób, więc zrobiłam z dojrzałych bananów ciasto. Takie ciasto robi się bardzo szybko, ponieważ nie używamy do jego przygotowania miksera. Wystarczą nam tylko dwie miski i łyżka. Do tego ciasta możemy również dodać suszoną żurawinę, rodzynki(...)posiekane orzechy. Ciasto bananowe jest proste i bardzo smaczne. Idealne na Święta i nie tylko. Składniki na formę o wymiarach 22×10 cm. Składniki: 3 dojrzałe banany 2 szklanki mąki pszennnej 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta gałki muszkatałowej szczypta soli

Danka Pichci
Brzoskwiniowe wiatraczki 137

ciasto francuskie - 1 płat brzoskwinie z puszki jajko cukier puder Płat ciasta francuskiego rozwinąć,  przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na kwadraty i nacinamy je w czterech miejscach po przekątnych, na każdym kwadracie na środku położyć po połówce brzoskwini i co drugi nacięty róg składamy do środka delikatnie dociskając, następnie ułożyć na blasze wyłożonej papierem

ciasta i desery czyli na słodko
makowiec śnieżny wg s. Anastazji 523

ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do puszystej masy jajecznej. Delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 25 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed nałożeniem

Domowy Smak Jedzenia
Brownie z ciecierzycy 350

Brownie z ciecierzycy to intensywnie czekoladowe, ciężkie i wilgotne ciasto, które skradnie niejedno serce . Ma kremową konsystencję i jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Jeśli chcecie uzyskać zdrowszą i mniej kaloryczną wersję, pomińcie polewę czekoladową, a maliny dodajcie do ciasta przed pieczeniem . Dodam, że smak ciecierzycy w cieście jest niewyczuwalny, co sprawdziłam na kilku osobach . Brownie z ciecierzycy 480 g ciecierzycy(...)łyżka oleju kokosowego Ciecierzycę wysyp na sitko i opłucz wodą. Ciecierzycę, jajka, masło, banany, kakao i erytrtol zblenduj na jednolitą masę. Następnie dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj. Wlej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja użyłam o wymiarach 30 cm na 20 cm). Włóż ciasto na nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni

Przepisy na widelcu
Piernik rosyjski 124

skórkę z pomarańczy i cytryny i kakao. Do masy jajecznej dodaję następnie po łyżce wystudzony miód, a później stopniowo mąkę (zostawiam 2 łyżki). Na koniec dodaję ¼ szklanki mleka. Jeśli ciasto jest jeszcze zbyt gęste, dodaję pozostałe ¼ szklanki mleka.   Rodzynki myję w gorącej wodzie, odsączam i wycieram w ręcznik papierowy. Następnie rodzynki i skórki kandyzowane mieszam z pozostałą mąką(...)posiekanymi orzechami. Dodaję do ciasta i mieszam. Foremkę keksową (12 cm x 30 cm) wykładam papierem do pieczenia i przekładam do niej ciasto. Piernik wstawiam do pieca nagrzanego do 180 stopni na 60-65 minut (do suchego patyczka). Po wystygnięciu piernik rosyjski można zawinąć w folię aluminiową i przechowywać 2-3 tygodnie w lodówce. Piernik można także zamrażać. Kilka godzin

Słodki sentyment
Kruche gwiazdki piernikowe 98

łyżka przyprawy do pierników 1 łyżka cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 1 jajko Wszystkie składniki oprócz jajka wkładam do miski i zagniatam ciasto do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie dodaję jajko i zagniatam ciasto w kulę. Ciasto wkładam do lodówki na około 1 godzinę (trzymałam trochę krócej), a następnie rozwałkowuję ciasto na grubość

Słodki sentyment
MALINOWA CHMURKA BEZ PIECZENIA 1042

Ekspresowa wersja znanego wszystkim ciasta. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/35 CM: SPÓD: ok. 10 dag herbatników WARSTWA MALINOWA: 2 galaretki malinowe ok. 20-30 dag mrożonych malin KREM: 660 ml śmietany 30 % 50 g serka mascarpone * 150 g serka kanapkowego* (lub 200 g samego mascarpone*) 2-3 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny WIERZCH: płatki migdałowe pokruszone(...)niewielkie kawałki bezy (ok. 10 dag) WYKONANIE: WARSTWA MALINOWA: Dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Do lekko przestudzonej galaretki dodajemy mrożone maliny i odstawiamy do stężenia. SKŁADANIE CIASTA: Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią. Wykładamy herbatnikami. Wylewamy galaretkę, wyrównujemy i chowamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: Żelatynę zalewamy zimną wodą (tak żeby zakryć żelatynę) Do miski wlewamy zimną śmietanę

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania