ciasto - 162322 przepisów (strona:2171/10822)

CIASTO SZPINAKOWO-MAJONEZOWE Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ 116

się wielkimi krokami, więc i u mnie w kuchni ( a raczej na talerzach! ) coraz bardziej wiosennie! Zainspirowana kolejną już współpracą z marką KIELECKI przygotowałam dla Was przepis na fantastyczne ciasto z lekką, cytrynową pianką. Nie wiem czy wiecie, ale producent Kieleckiego – WSP Społem Kielce obchodzi w tym roku jubileusz 100-lecia istnienia! Kolejnych 100 lat z całego serca życzę(...)Połączenie majonezowego, waniliowego biszkoptu ( genialnego! ) z ciastem szpinakowym i tym wspaniałym, orzeźwiającym kremem to totalny strzał w 10! Ciasto jest lekkie, pyszne i łatwe! Jest świetnym pomysłem do kawki! Gwarantuję, że każdy łasuch z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Spróbujcie! Czekam na Wasze zdjęcia! Ps. zamiast dwóch różnych ciasto możemy zrobić jedno w takim samym smaku. SKŁADNIKI: ( 24 X 26 ) BISZKOPT

Ostra na Słodko
Pijane morele – ciasto 101

Pijane morele to pyszne ciasto na każdą okazję. Jest to ciasto na biszkopcie z dodatkiem masy budyniowej, białej czekolady i suszonych moreli namoczonych w alkoholu. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, wyśmienicie smakuje i nie jest trudne do zrobienia. Składniki: Na ciasto: * 7 jajek rozm. L * 7 łyżek cukru * 7 łyżek … Czytaj dalej Pijane morele – ciasto Artykuł Pijane(...)morele – ciasto pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Tort Leśny mech 137

się kolorem a kolejne warstwy to po prostu bita śmietana z serkiem mascarpone. Tort mojemu solenizantowi bardzo smakował, mam nadzieję że i Wam posmakuje. Zapraszam 😊 Składniki blaszka 26 cm: ciasto: mąka krupczatka 250 g, mąka pszenna 390 g, jajka 8 szt, szpinak mrożony rozdrobniony 900 g, cukier 450 g, olej 2 szklanki, proszek do pieczenia 3 łyżeczki, pianka z galaretką(...)koniec wsypujemy przesiane mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia.  Dwie tortownice o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno).  Ciasto dzielimy na pół i wylewamy do obu tortownic. Pieczemy w 170 st.C przez ok 1 h do suchego patyczka. Upieczone ciasta odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół. Jeden

kulinarne odsłony pati
Korzenne ciasto z jabłkami i suszonymi czereśniami 172

Dzień dobry:)   Pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza, zimno wietrznie i deszczowo. Na taką pogodę polecam gorącą herbatę z imbirem i pyszne ciasto korzenne z dodatkiem suszonych czereśni i jabłek.  Proste i szybkie w przygotowaniu.  Zapraszam :) Składniki:  1,5 szklanki startej marchewki na średnich oczkach tarki 1duże jabłko starte na tarce 4 jabłka pokrojone w kostkę(...)pieczenia 1 łyżeczka płaska sody  80 g czereśni suszonych Helio    1 tabliczka czekolady mlecznej Milka 3 łyżki słodkiej śmietanki 3 łyżki wiórek kokosowych do posypania ciasta blaszka o wymiarach: 26/36 cm Wykonanie:  Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty krem. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem, sodą, przyprawą i cynamonem, delikatnie mieszamy. Wlewamy olej, dodajemy

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto ZEBRA. 503

Witajcie kochani! Dziś mam dla Was ciasto które zna chyba każdy. Nie skłamie, jeśli napiszę, że to jedno z pierwszych ciast które upiekłam samodzielnie. Można by rzec, że to smaki dzieciństwa. A zatem, zapraszam!  Składniki; 5 jajek (białka i żółtka oddzielnie) 1 szkl. cukru kryształu 1 szkl oleju 1 szkl wody gazowanej lub oranżady 1,5 łyżeczki proszku(...)Mąkę bez dwóch łyżek (wraz z wmieszanym proszkiem do pieczenia) na przemian z olejem i wodą dodajemy do białek. Delikatnie mieszamy aż do wyczerpania składników. Na końcu dolewamy aromat. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej przesiewamy kakao do drugiej zaś dwie łyżki maki. Delikatnie mieszamy.  Tortownicę o średnicy 26 Cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tarta

Radość kipiąca uśmiechem.
Jabłecznik bez spodu 123

Proste ciasto z jabłkami bez spodu to dobry sposób na wykorzystanie jabłek. Jeśli lubisz jabłeczniki na pewno Ci posmakuje. Jabłka łączy nieskomplikowane ciasto, coś pomiędzy francuskim Clafoutis, a ciastem naleśnikowym. Cienko poszatkowe jabłka układasz w foremce, zalewasz ciastem i do piekarnika. Każde dziecko poradzi sobie z tym ciastem. O smaku ciasta decyduje smak dobrych jabłek, dlatego proponuję szarę renetę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
owocowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania "leniwe"... 129

miski dodawać wg podanej kolejności w przepisie, składników po dodaniu do miski NIE MIESZAĆ tylko nakryć miskę talerzem i zostawić na całą noc na blacie kuchennym. Przed pieczeniem ciasto wymieszać w misce drewnianą łyżką, jeśli jest za rzadkie to dosypać mąki aby je trochę zagęścić, ciasto powinno być na za rzadkie ale nie za gęste. Wymieszane ciasto wyłożyć do foremek(...)silikonowych 20 cm, na ciasta wyłożyć ,śliwki i maliny. Z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać nią owoce. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, w foremkach wystudzić. - ciasto drożdżowe "leniwe" bez wyrabiania jest bardzo łatwe do wykonania i nie zabiera czasu przed pieczeniem........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone sajgonki z ciasta francuskiego 119

Przekąski a'la sajgonki w rozmiarze XXL i wersji wegetariańskiej... z ciasta francuskiego, nadziane chińską mieszanką warzyw i zapieczone w piekarniku. Danie z gotowców - tylko 2 główne składniki. Prosta i szybka przekąska na kolację lub wieczór ze znajomymi. Idealna propozycja gdy nam się śpieszy i nie mamy czasu na stanie w kuchni... Jest to podróbka sajgonek, gdyż papier ryżowy(...)został zamieniony na ciasto francuskie, a poza tym nie są smażone na głębokim oleju, tylko pieczone w piekarniku. Dzięki temu nie są tłuste i mają mniej kalorii niż oryginalne sajgonki. Mimo tych zmian i tak smakują wspaniale! Najlepiej podawać je w towarzystwie sosów, np. słodko-kwaśnego, słodko-pikantnego, chili lub innych. Składniki: (6 porcji) 1 op. świeżego ciasta francuskiego

Kuchnia MagdaLeny
Malinowe ptysie z kruszonką 270

zjedliśmy kilka partii testowych ;) Ale dzięki temu, wiem na pewno, że przepis, którym się z Wam dzielę, jest dopracowany. Z podanych proporcji zrobicie od 40-45 ptysiów. Składniki na ciasto: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody 100 g masła 1 łyżeczka cukru szczypta soli 150 g mąki pszennej 4 duże jajka Składniki na kruszonkę: 50 g masła(...)sekund. Ściągamy z ognia, dodajemy masło i mieszamy tak długo, aż całe się rozpuści. Jeszcze ciepły krem przekładamy do naczynia wyłożonego folią spożywczą i dokładnie przykrywamy. Odstawiamy do przestudzenia. Ciasto na ptysie Do garnka wlewamy mleko i wodę, dodajemy masło, cukier i sól. Rozpuszczamy wszystko na małym ogniu. Kiedy masło się rozpuści zwiększamy temperaturę. Kiedy płyn zacznie się gotować, jednym

Ciastkozercy
Keto tarta jogurtowo – porzeczkowa (Paleo, LowCarb) 180

Jest pyszna i w dodatku wzmacnia odporność! Są więc minimum dwa powody, żeby ją zrobić… Dodatkowo, jest mega prosta w przygotowaniu! Spód to znane Wam bardzo dobrze kruche ciasto kokosowe, na to idzie czarna porzeczka zagęszczona nasionami chia. A na wierzch wykładamy masę z jogurtu kokosowego . Keto tarta jogurtowo – porzeczkowa stanowi bardzo wyważone połączenie smaków. Jest lekko słodka(...)profilaktyki zdrowia! 😀 Niskowęglowodanowa i pełna witaminy C wzmocni odporność i pomoże uchronić przed wirusami. Jest więc idealna na aktualny sezon zwiększonej zachorowalności! Dania Deser Kuchnia Europejska , Polska , Wege Keyword ciasto kokosowe , ciasto z owocami , jajka , jogurtowiec , owoce , tarta Porcje 12 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 30 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Spód 1 jajko 1 łyżka oliwy

Modern Cave Girl
Bakaliowy Torcik 135

polewa czekoladowa Przygotowanie: Dzień wcześniej ulubione bakalie przekładamy do jednego pojemnika, zalewamy ciepłą herbatą i odstawiamy na 24 godziny a następnie odcedzamy (herbaty nie wylewamy posłuży nam do napączowania ciasta) i te większe bakalie typu morela lub suszona śliwka kroimy na mniejsze kawałki. Gdy to mamy gotowe może upiec biszkopt. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie(...)porcjami dodajemy cukrem. Gdy już cukier się rozpuści porcjami dodajemy żółtka oraz wszystkie wymieszane razem suche składniki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy około 25 minut w 180 C a następnie studzimy. Ostudzone ciasto wyciągamy i zabieramy się na pieczenie bezy. Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier

Zainspirowana w kuchni
Babka jogurtowa cytrynowo – pomarańczowa 208

Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babka jogurtowa cytrynowo – pomarańczowa Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 370g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 220g miękkiego masła 220g cukru 4 jajka(...)50ml soku z cytryny 50g cukru Polewa: 150g białej czekolady 80-90ml śmietanki kremówki 30% – śmietana do deserów Dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczowa suszone, jadalne kwiaty do posypania Ciasto: 1. Blaszkę z kominem do babki o średnicy 23cm posmarować masłem i posypać mąką lub można też użyć, przy bardziej skomplikowanych kształtach, tłuszczu w spray’u do wypieków

Mała Cukierenka
Babka rumowa z ziemniakami 95

mąką ziemniaczaną i dodaję do masy jajecznej, miksuję. Następnie dodaję orzechy i ziemniaki i składniki krótko miksuję. Następnie dodaję do masy rodzynki i skórkę pomarańczową i mieszam łopatką. Ciasto wylewam do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 45 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto odstawiam na około(...)łyżki rumu 6 łyżek cukru pudru Mieszam składniki na polewę (jeśli lukier jest za gęsty dodaję odrobinę wody, jeśli na rzadki – trochę cukru pudru) i wylewam na jeszcze ciepłe ciasto. Pozostawiam do zastygnięcia. Górę ciasta przyozdobiłam pomarańczą pokrojoną w paseczki. Smacznego Artykuł Babka rumowa z ziemniakami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
pyszne domowe bułki pszenne na dzień dobry 85

mieszamy z cukrem, letnią wodą oraz 2 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Gotowy rozczyn dodajemy do pozostałej mąki wymieszanej z solą. Dodajemy również letnie mleko oraz masło. Wyrabiamy ciasto, aż będzie odstawało od dłoni. Gotową przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Następnie ciasto dzielimy na 10 równych części. Formujemy bułeczki lekko oprószając mąką. Układamy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania