Muffinki leśny mech 189Dziś przedstawiam Wam prosty przepis na zielone muffinki ze szpinakiem. Wyszły naprawdę pyszne, więc polecam. Dziś po raz pierwszy biorę udział w akcji Ciasto na niedzielę , w której w tym tygodniu pieczone są właśnie muffinki. Składniki: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g szpinaku mrożonego w liściach(...)jasną i puszystą masę. Szpinak rozmrażamy i miksujemy blenderem. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Ciągle miksując dodajemy zblendowany szpinak, barwnik i olej. Następnie dodajemy partiami przesianą mąkę. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto tak do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, tak do suchego patyczka. Po upieczeniu wykładamy na kratkę kuchenną
Ewusiowe Smaki
Kopytka Shreka 162patelni rozgrzej olej i przesmaż na nim czosnek oraz szpinak. 5. Czosnek i szpinak po przestudzeniu zblenduj. 6. Do ostudzonych ziemniaków dodaj mąkę, zblendowany szpinak, jajko i pieprz. 7. Wyrób ciasto, uformuj kopytka i ugotuj we wrzątku. Pamiętaj, aby nie solić wody, w której gotujesz kopytka - ziemniaki były już gotowane w osolonej wodzie, to w zupełności wystarczy
Z notatnika dietetyka
Pączki Shreka 330ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże z łyżką cukru i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy na 20 minut. 2. Do przesianej mąki dodajemy żółtka, pozostały cukier, cukier waniliowy, szpinak i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy gładkie ciasto. Pod koniec dolewamy spirytus i rozpuszczone, ciepłe masło. 3. Ciasto przykrywamy i zostawiamy w ciepłym miejscu na co najmniej 1 godzinę. 4. Wyrośnięte przekładamy na stolnicę oprószoną mąką
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dietetyczna pizza na spodzie z kalafiora 242UWAGA! Ciasto po upieczeniu jest dość delikatne, więc podczas przekładania na talerz należy uważać, żeby się nie rozpadło. Spróbuj także: Fit pomidorowa frittata twarożek jajko pomidory Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Omlet a la pizza jajko pomidory papryka
Fit&Fast Kitchen
Kopytka ze szpinakiem i masłem szałwiowym 237szpinak, mieszamy i dusimy około 2 minuty. Zostawiamy do wystudzenia. Na stolnicę wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy ricottę , 2 łyżki parmezanu, odciśnięty z wody i pokrojony szpinak, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wyrabiamy ciasto. Następnie odrywamy po kawałku i formujemy wałeczki, lekko spłaszczamy i kroimy niewielkie kluseczki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy listki szałwii, dorzucamy sól, pieprz, i smażymy na małym
Moja Mama Gotuje
Babeczki z suszonymi pomidorami i czarnuszką 173czarnuszką. Masę przełóż do żaroodpornych naczyń do babeczek. Wierzch każdej babeczki posyp czarnuszką. Babeczki piecz przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Spróbuj także: Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak
Fit&Fast Kitchen
Fit pomidorowa frittata 219Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Danie piecz w piekarniku w 200 stopniach na termoobiegu przez 45 minut. Spróbuj także: Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Omlet a la pizza jajko pomidory papryka Jajko w szynce jajko szynka brokuły
Fit&Fast Kitchen
Naleśniki z truskawkami 335przepis także teraz bo truskawki można zastąpić jagodami, malinami czy borówkami. Na co akurat jest teraz czas. Ja wykorzystałam placki, które zostały z poprzedniego dnia (nadziane szpinakiem i gorgozolą) ale przepis na ciasto załączam bo wychodzą z niego bardzo dobre. Składniki: 3 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki szklanka mleka pół szklanki wody 2 łyżki oleju szczypta soli
Mama z miasta
Dietetyczny gulasz z indyka 229przykryciem aż warzywa się ugotują i będą miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną. Spróbuj także: Pierś z kurczaka z warzywami pierś z kurczaka marchew pomidory Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory
Fit&Fast Kitchen
PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 243ciasto łatwo dostaje się woda co skutkować może zmiana stanu skupienia naszych pierogów - tak właśnie powstaje 'pierogowa ciapka' ;) Dodatkowo Przepisy na pierogi: - Pierogi ze szpinakiem, ciągnącym się serem i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/ - Pierogi z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/ - Pierogi z mięsem (indyk i kaczka
Wypisz Wymaluj
Pizza na cienkim drożdżowym cieście a'la J 252Pizza a'la J Przepis na ciasto: 1/2 kg maki 1 szklanka mleka 25g drożdży 1/2 łyżeczki cukru szczypta soli 2 łyżki stołowe oliwy
Jemy Pijemy
16 dań z zielonymi warzywami 234brokułami i czosnkiem Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Ogórki małosolne w plasterkach Ratatuja z bobem Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek
Moja smaczna kuchnia
Zielone kluski śląskie. 177niego wodę i również studzimy. Teraz przypomnimy sobie prace ręczne ze szkoły :). Na stolnicę wysypujemy mąkę ziemniaczaną i pszenną, robimy dołek i wbijamy żółtka, pieprzymy, dodajemy szpinak i ziemniaki. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy na kawałki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy je i robimy palcem wgłębienie. Kluski gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 min. od wypłynięcia
vegetanie
Mięsa 258drobiowa z papryką i makaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące
Ala piecze i gotuje
Szpinakowa tarta z serem pleśniowym i krewetkami 155PYCHOTKA! Gdy mąż był na piwku z kolegą, postanowiłam mu zrobić niespodziankę:) SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki tortowej 1 żółtko 100g margaryny 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu zimna woda Farsz: świeży szpinak 150g sera pleśniowego ( blue lub gorgonzola) kostka białego sera chudego jajko 3 łyżki śmietany Czosnek, sól, pieprz Mrożone krewetki (np. TIGER) 50ml białego wina Do dużej(...)bieżącą wodą. Poobcinać łodyżki liści. Dusić przez 5 minut na masełku, z czosnkiem , solą i pieprzem. Gdy szpinak ostygnie dodać oba sery, śmietanę i jajko. Wymieszać. Mrożone krewetki sparzyć gorącą wodą. Zalać białym winem , trochę posolić. Wyciągnąć ciasto z zamrażarki. Rozwałkować do rozmiaru foremki. Foremkę wysmarować masłem. Ułożyć ciasto,następnie podziurkować widelcem. Do nagrzanego do 190 stopni piekarnika włożyć
MarciochaKucharzy