ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:93/245)

Kopytka Shreka 113

patelni rozgrzej olej i przesmaż na nim czosnek oraz szpinak. 5. Czosnek i szpinak po przestudzeniu zblenduj. 6. Do ostudzonych ziemniaków dodaj mąkę, zblendowany szpinak, jajko i pieprz. 7. Wyrób ciasto, uformuj kopytka i ugotuj we wrzątku. Pamiętaj, aby nie solić wody, w której gotujesz kopytka - ziemniaki były już gotowane w osolonej wodzie, to w zupełności wystarczy

Z notatnika dietetyka
Pączki Shreka 228

ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże z łyżką cukru i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy na 20 minut. 2. Do przesianej mąki dodajemy żółtka, pozostały cukier, cukier waniliowy, szpinak i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy gładkie ciasto. Pod koniec dolewamy spirytus i rozpuszczone, ciepłe masło. 3. Ciasto przykrywamy i zostawiamy w ciepłym miejscu na co najmniej 1 godzinę. 4. Wyrośnięte przekładamy na stolnicę oprószoną mąką

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dietetyczna pizza na spodzie z kalafiora 197

UWAGA! Ciasto po upieczeniu jest dość delikatne, więc podczas przekładania na talerz należy uważać, żeby się nie rozpadło. Spróbuj także: Fit pomidorowa frittata twarożek jajko pomidory Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Omlet a la pizza jajko pomidory papryka

Fit&Fast Kitchen
Kopytka ze szpinakiem i masłem szałwiowym 192

szpinak, mieszamy i dusimy około 2 minuty. Zostawiamy do wystudzenia. Na stolnicę wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy ricottę , 2 łyżki parmezanu, odciśnięty z wody i pokrojony szpinak, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wyrabiamy ciasto. Następnie odrywamy po kawałku i formujemy wałeczki, lekko spłaszczamy i kroimy niewielkie kluseczki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy listki szałwii, dorzucamy sól, pieprz, i smażymy na małym

Moja Mama Gotuje
Babeczki z suszonymi pomidorami i czarnuszką 125

czarnuszką. Masę przełóż do żaroodpornych naczyń do babeczek. Wierzch każdej babeczki posyp czarnuszką. Babeczki piecz przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Spróbuj także: Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak

Fit&Fast Kitchen
Fit pomidorowa frittata 175

Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Danie piecz w piekarniku w 200 stopniach na termoobiegu przez 45 minut. Spróbuj także: Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Omlet a la pizza jajko pomidory papryka Jajko w szynce jajko szynka brokuły

Fit&Fast Kitchen
Naleśniki z truskawkami 245

przepis także teraz bo truskawki można zastąpić jagodami, malinami czy borówkami. Na co akurat jest teraz czas. Ja wykorzystałam placki, które zostały z poprzedniego dnia (nadziane szpinakiem i gorgozolą) ale przepis na ciasto załączam bo wychodzą z niego bardzo dobre. Składniki: 3 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki szklanka mleka pół szklanki wody 2 łyżki oleju szczypta soli

Mama z miasta
Dietetyczny gulasz z indyka 187

przykryciem aż warzywa się ugotują i będą miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną. Spróbuj także: Pierś z kurczaka z warzywami pierś z kurczaka marchew pomidory Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory

Fit&Fast Kitchen
PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 186

ciasto łatwo dostaje się woda co skutkować może zmiana stanu skupienia naszych pierogów - tak właśnie powstaje 'pierogowa ciapka' ;) Dodatkowo Przepisy na pierogi: -  Pierogi ze szpinakiem, ciągnącym się serem i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/   -  Pierogi z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/   -  Pierogi z mięsem (indyk i kaczka

Wypisz Wymaluj
Pizza na cienkim drożdżowym cieście a'la J 208

Pizza a'la J  Przepis na ciasto: 1/2 kg maki 1 szklanka mleka  25g drożdży 1/2 łyżeczki cukru szczypta soli 2 łyżki stołowe oliwy

Jemy Pijemy
16 dań z zielonymi warzywami 188

brokułami i czosnkiem Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Ogórki małosolne w plasterkach Ratatuja z bobem Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek

Moja smaczna kuchnia
Zielone kluski śląskie. 137

niego wodę i również studzimy. Teraz przypomnimy sobie prace ręczne ze szkoły :). Na stolnicę wysypujemy mąkę ziemniaczaną i pszenną, robimy dołek i wbijamy żółtka, pieprzymy, dodajemy szpinak i ziemniaki. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy na kawałki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy je i robimy palcem wgłębienie. Kluski gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 min. od wypłynięcia

vegetanie
Mięsa 220

drobiowa z papryką i makaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące

Ala piecze i gotuje
Szpinakowa tarta z serem pleśniowym i krewetkami 108

PYCHOTKA! Gdy mąż był na piwku z kolegą, postanowiłam mu zrobić niespodziankę:)  SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki tortowej 1 żółtko 100g margaryny 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu zimna woda Farsz: świeży szpinak 150g sera pleśniowego ( blue lub gorgonzola) kostka białego sera chudego jajko 3 łyżki śmietany Czosnek, sól, pieprz Mrożone krewetki (np. TIGER) 50ml białego wina Do dużej(...)bieżącą wodą. Poobcinać łodyżki liści.  Dusić przez 5 minut na masełku, z czosnkiem , solą i pieprzem. Gdy szpinak ostygnie dodać oba sery, śmietanę i jajko. Wymieszać. Mrożone krewetki sparzyć gorącą wodą. Zalać białym winem , trochę posolić. Wyciągnąć ciasto z zamrażarki. Rozwałkować do rozmiaru foremki. Foremkę wysmarować masłem. Ułożyć ciasto,następnie podziurkować widelcem. Do nagrzanego do 190 stopni piekarnika włożyć

MarciochaKucharzy
Czwartek: tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami 108

szukając pomysłów na to, co zrobić z buraków z barszczu. Udoskonaliliśmy przepis o nasze własne rozwiązania i zapiekliśmy na lekkim cieście drożdżowym. Wyszło efektownie i smacznie. Zapiekane, słodkie warzywa świetnie komponują się z wytrawnym, kwaskowym pesto, zrobionym na bazie szpinaku i sera dziugas (to składniki, które akurat mieliśmy w lodówce). Ważnym składnikiem, przełamującym smaki jest glazura z octu balsamicznego(...)łyżki oliwy plus łyżka do posmarowania formy do pieczenia Jajko 5-6 łyżek ciepłej wody Pesto: Garść szpinaku Mała garść natki pietruszki Mała garść orzechów włoskich Ząbek czosnku 2 łyżki tartego sera (parmezan, dziugas lub bursztyn) 1/3 szklanki oleju rzepakowego Ciasto: 2 szklanki mąki Półtorej łyżeczki suchych drożdży Pół łyżeczki cukru Pół łyżeczki soli 4 łyżki oliwy 10 łyżek ciepłej

Niedzielny kucharz
Wegetariańska tarta z pieczoną czerwoną kapustą i zielonym pesto 126

szukając pomysłów na to, co zrobić z buraków z barszczu. Udoskonaliliśmy przepis o nasze własne rozwiązania i zapiekliśmy na lekkim cieście drożdżowym. Wyszło efektownie i smacznie. Zapiekane, słodkie warzywa świetnie komponują się z wytrawnym, kwaskowym pesto, zrobionym na bazie szpinaku i sera dziugas (to składniki, które akurat mieliśmy w lodówce). Ważnym składnikiem, przełamującym smaki jest glazura z octu balsamicznego(...)łyżki oliwy plus łyżka do posmarowania formy do pieczenia Jajko 5-6 łyżek ciepłej wody Pesto: Garść szpinaku Mała garść natki pietruszki Mała garść orzechów włoskich Ząbek czosnku 2 łyżki tartego sera (parmezan, dziugas lub bursztyn) 1/3 szklanki oleju rzepakowego Ciasto: 2 szklanki mąki Półtorej łyżeczki suchych drożdży Pół łyżeczki cukru Pół łyżeczki soli 4 łyżki oliwy 10 łyżek ciepłej

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania