ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:171/245)

Roladki szpinakowe 363

Filet z kurczaka, wdzięczne w obróbce mięso, posiada wiele walorów, ale jeden najznakomitszy to ten, że potrawy bardzo szybko się z niego przyrządza, choćby ta właśnie

kgwjanczewo
Gofry ze szpinakiem, serkiem grani i tuńczykiem 137

bądź odsączony na sicie szpinak mrożony.  W misce blendera lub zwykłej mieszamy mleko, olej, sok z cytryny, miód i żółtko.  Blendujemy całość na papkę. Białko ubijamy osobno w misce.  Mąkę łączymy z proszkiem i przesiewamy do zielonej masy. Mieszamy mikserem.  Do masy dodajemy ubite białko, mieszamy drewnianą łyżką.  Ciasto małymi porcjami nalewamy na kratki gofrownicy

Życie zaczyna się w kuchni
RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ 147

czosnku niedźwiedziego. Pasta ta to mieszanka brokułów, szpinaku, cukinii i pora, a wyrazistości i pikanterii dodaje czosnek niedźwiedzi. Idealnie wpasowała się w moją tartę i nadała jej aromatycznego smaku. Tarta jest bardzo prosta w wykonaniu i tak naprawdę składa się z niewielu składników, a jej smak i wygląd robi wrażenie 😉 Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej 1 żółtko

Kuchnia MagdaLeny
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1126

Sałatka ze szpinakiem  TU Przekąski na zimno i  gorąco:  Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami  TU Ser camembert faszerowany śliwkami    TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika  TU kulki drobiowe  TU Poza tym:   pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort

pieprzny smaczek
Pierogi z fetą i szpinakiem 198

Fetę pokroić w kostkę, dodać do szpinaku. Mieszać aż do rozpuszczenia się fety. Do smaku dodać świeżo zmielony pieprz, wystudzić.    Do wody włożyć masło, mieszać aż do rozpuszczenia. Gorącą wodę z rozpuszczonym masłem wlać do mąki, dodać szczyptę soli. Początkowo mieszać widelcem (można poparzyć się) a po chwili wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto cienko rozwałkować, wykrajać szklanką kółka

Amatorka kuchenna
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 378

Białka ubić na sztywną pianę. Do wystudzonego szpinaku dodać żółtka i dokładnie wymieszać mikserem. Dodać białka i delikatnie wymieszać łyżką. Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 15 minut. Serek wymieszać, jeśli będzie za gęsty dodać odrobinę jogurtu  doprawić do smaku. Posmarować wystudzone ciasto szpinakowe. Wzdłuż jednego  dłuższego boku rozłożyć

Monia miesza i gotuje
Sałatka z figami 162

wczoraj. Ciasto na weekend miałam już gotowe więc nie chciałam piec kolejnego. Figi zdecydowałam się wykorzystać do sałatki. Uwielbiam połączenie fig, które w swoim smaku są intensywnie słodkie, z serem. Nie ma znaczenia jaki to rodzaj sera, gdyż figi cudownie komplementują praktycznie każdy ser . Do sałatki użyłam fety, dodałam także orzechy włoskie , komosę ryżową i szpinak. Stworzyłam nie tylko sałatkę

mecooks
Gnocchi z kalafiora na szpinaku (Keto, Paleo, LowCarb) 213

Gnocchi z kalafiora na szpinaku Kluseczki inaczej Oto są. Gnocchi z kalafiora. Prace nad nimi trwały dość długo i były mozolne. Ale w końcu udało mi się uzyskać coś, co kształtem i konsystencją przypomina włoskie gnocchi lub też nasze rodzime kopytka. Chociaż skojarzenia mam też ze śląskimi szarymi kluskami… Chyba ze względu na lekko poszarpane krawędzie(...)ciasto , ani kalafioshi , ani dzisiejsze gnocchi z kalafiora. No bo po co tak kombinować, skoro się nie musi…? Ja się jednak cieszę, że zdecydowałam się na taki sposób żywienia- ma on bowiem bardzo pozytywny wpływ na moją kreatywność! Dodatki mają znaczenie Jeśli chodzi o dodatek do gnocchi, to tym razem padło u mnie na szpinak. Same gnocchi są mało

Modern Cave Girl
Wegetariańska tortilla z pszenno - gryczanych naleśników, ze świeżym szpinakiem, pomidorami, serem i sosem vinaigrette 129

chciał zjeść. Mam dla Was pomysł na obiad. Albo i kolację. Naprawdę szybko i lekko, a jednocześnie bez obaw, że od stołu wstaniecie głodni :) Ciasto naleśnikowe (na około 12 sztuk): 2 szklanki mleka, 2 jajka, 2/3 szklanki mąki gryczanej, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli, odrobina oleju do przesmarowania patelni. Wszystkie składniki połączyć ze sobą(...)pierwszą ułożyć plastry lub wiórki sera. Zanim spodnia strona dosmaży się, ser lekko się stopi. Usmażone naleśniki minimalnie przestudzić, a następnie nakładać na nie umyty i dokładnie osuszony szpinak i kawałki pomidorków. Całość polać sosem vinaigrette, a następnie ciasno zwinąć zakładając do środka jeden z końców. Żeby łatwiej się jadło, można dół owinąć serwetką papierową. dodatki: świeże liście szpinaku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaron ze szpinakiem, pomidorami 95

W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na makaron, który podałam w towarzystwie sosu śmietanowego, przyrządzonego na bazie szpinaku, kurczaka i świeżych pomidorów. Makaron dodatkowo wzbogacony

PysiaGotuje.pl
Krokiety z kapustą i grzybami 122

sól. Ubij na jednolitą masę. Masa powinna być dosyć gęsta, powinna dosyć lekko wylewać się z łyżki. Na patelni rozgrzej minimalną ilość oleju. Dużą łyżką nalej na patelnie porcje ciasta, rozprowadź równomiernie i smaż z obu stron. Druga strona zazwyczaj potrzebuje kilkunastu sekund mniej niż pierwsza. Smaż cieniutkie naleśniki, będzie je łatwiej zawijać. Pozostaw naleśniki do ostygnięcia. Naleśniki można wykorzystać(...)tartej, jajku i ponownie w bułce tartej. Smaż na głębokim oleju przez około 3 minuty z każdej strony do zarumienienia się krokieta. Krokiety można również zrobić z dodatkiem pieczarek, szpinaku bądź mięsa. Możliwości są nieograniczone, możesz wybrać swój ulubiony smak. Naleśniki można jeść od razu po przygotowaniu na ciepło, ale na zimno również są przepyszne. Przechowywane w lodówce są dobre

To Musisz Wiedzieć
Krążki kalmarów cieście 214

Zrobienie takich kalmarów w cieście w domowych warunkach jest naprawdę proste. Wystarczy kilka składników i spora ilość oleju aby mogły się one usmażyć w głębokim tłuszczu. Sam proces ich przygotowania jest już dość krótki. Jakie sosy podać do kalmarów? Możecie podać je ze słodkim sosem chilli lub sosem aioli z czosnkiem. Te sosy według mnie najbardziej pasują do tych smażonych(...)kalmarowych krążków. Szukasz podobnych przepisów, zajrzyj też do: – kalmary ze szpinakiem – chorwackie kalmary w czosnku – przepis na ośmiornicę – małże w białym winie – żabie udka – zupa rybna z owocami morza Ilość porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: – 3 duże kalmary (możesz użyć mrożonych) – 2 jajka – 2 łyżki mleka – pół szklanki mąki

nietylkopasta.pl
Pszczółki na łące- ciasto szpinakowo brzoskwiniowe 140

Kolejne ciasto, które spodoba się każdemu :) Najfajniej wygląda oczywiście w całości, kiedy widzimy cały rój pszczółek, ale i pokrojone na kawałki zrobi furorę.  Soczyście zielony biszkopt szpinakowy oraz aromatyczny czekoladowy przełożony masą brzoskwiniową. Nie za słodki, ale taki w sam raz ;) Jeśli nie przygotujecie go na święta, to nic straconego, ponieważ okazji będzie jeszcze wiele. Dzień Matki, bo przecież(...)prawdziwą wanilią 60g masła 135g cukru trzcinowego 60g cukru białego 60ml oleju rzepakowego 2 jajka 140g mąki tortowej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Biszkopt szpinakowy: 2 jajka 100g świeżego szpinaku ⅓ szklanka oleju 1 szklanki mąki tortowej Niecałe ½ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem brzoskwiniowy: 1 duża puszka brzoskwiń 2 duże serki homogenizowane śmietankowe

Kuchnia w czekoladzie
Restaurant Week 134

cukrowy Wegańska fasolka po bretońsku z dynią piżmową, kalarepą i białą rzodkwią Mus chałwowy, pralinka z czekolady, orzechów i daktyli, brownie Mus chałwowy, pralinka z czekolady, orzechów i daktyli, ciasto marchewkowe O tej restauracji Północ-Południe możecie przeczytać także tutaj. Oberża 86 Oberża mieści się w Domku Abrahama, niegdyś muzeum. Przed Oberżą mieściła się tam pizzeria i nie ukrywam(...)sosem musztardowym Tradycyjna zupa cebulowa zapiekana serem, podana z grzanką maślaną Karmelizowane gęsie wątróbki podane na pieczonej brukwi i marchwi z chipsem z jarmużu Domowy makaron z borowikami, szpinakiem i polskim serem długodojrzewającym Krem kawowy z pomarańczami i słonecznikiem zatopionym w karmelu Fedde Na początek duży ukłon w kierunku managera, który pozwolił nam wykorzystać rezerwację w innym terminie. Dużo się

Kucharzyca
Rolada szpinakowa z łososiem 72

Następnie zblendowałam tę masę. Jeśli mamy szpinak rozdrobniony nie trzeba blendować. Dodałam trzy żółtka. Ubiłam na sztywno białka i delikatnie wymieszałam z masą szpinakową. Przełożyłam na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia – tę największą z piekarnika. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 15 min . Po wyciągnięciu z piekarnika zrolowałam ciasto szpinakowe razem z papierem z pieczenia

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania