Lato ukochane, wyczekane i pachnące owocami;-) Korzystajmy z jego darów całymi garściami! Owoce sezonowe są z nami tak krótko. Można je mrozić, robić przetwory, żeby przechować i zajadać te pyszności w zimowe dni. Mając przed sobą świeże, pachnące i kolorowe owoce postanowiłam wykorzystać je do TARTY. Można dodać oczywiście inne sezonowe, ulubione owoce. Składniki na tartę: moja forma miała 29 cm średnicy 250 g mąki pszennej tortowej 150 g schłodzonego masła 1 jajk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...