ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:164/245)

Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym 176

delikatnie z żółtkami, mąką wymieszaną z mlekiem i solą do smaku, szpinakiem. Przelać do przygotowanej prostokątnej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. W międzyczasie przysmażyć  na oleju posiekaną cebulę i wymieszać z ziemniakami, zmielonym serem i przyprawami do smaku. Upieczone ciasto szpinakowe posmarować przygotowanym farszem i szybko zwinąć

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z pieczarkami i żółtym serem 224

mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 30 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów

nietylkopasta.pl
Rolada szpinakowa z łososiem 186

chwilę mieszając. Odstawić do wystygnięcia.  Oddzielić żółtka od białek. Do zimnego szpinaku dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i dodać do masy szpinakowej. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie za pomocą pędzelka posmarować olejem. Ciasto szpinakowe rozprowadzić na blaszce 31×41 cm. Piec około 15 minut

kulinarnyswiatdomi
Pierogi z pieczarkami i żółtym serem 296

mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 30 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów

nietylkopasta.pl
Zielone ciasteczka 134

Było ciasto Leśny Mech, na wielorakie sposoby. Były babki szpinakowe, a czy ktoś z Was próbował kiedyś ciasteczek szpinakowych?  Bardzo smaczne muszę przyznać a na świeżo po upieczeniu bajka. Zrobiłam je z przepisu, w którym zamiast szpinaku użyto zielonego barwnika. Wyglądają kosmicznie ciekawie jednak chciałam oszczędzić sobie sztucznego barwnika i zmodyfikowałam je na szpinakowo ;). Kusi mnie teraz

Ukojenie Podniebienia
Calzone 182

patelnie polaną oliwą z oliwek wrzucamy wyparzone, pokrojone na ćwiartki pomidory, szpinak i pokrojone na drobno pieczarki, chwilę dusimy, następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i białą cebulę, wszystko mieszamy. Dodajemy zioła i dusimy aż do momentu, aż masa się połączy, a składniki zmiękną. Gotowe, wyrośnięte ciasto ponownie ugniatamy, dzielimy na 4 duże części. Każdą z nich rozwałkowujemy na oprószonym

Słodkie Przyjemności
Strata – zapiekanka chlebowa bez strat, nie tylko na śniadanie 184

masłem i osypujemy tartą bułką, dno wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C. Do pieczywa z mlekiem dodajemy 2/3 startego sera, podsmażone pieczarki, przesmażony połamany boczek i szpinak z cebulką. Całość dokładnie razem mieszamy. Przekładamy masę do formy i wyrównujemy wierzch. Posypujemy pozostałym tartym serem i rozkładamy pokrojone drobniej plasterki boczku.   Przykrywamy formę kawałkiem folii aluminiowej (możecie(...)ciasto – w kliny. To duża porcja, wystarczy na obiad dla 4 osób lub śniadanie dla 6. SKŁADNIKI 1 czerstwa długa pszenna bułka (weka, paryska, kawiorek, baton, gryzka) lub 1,5 bagietki, lub objętościowo- tyle samo pszennego chleba 6 jajek rozmiaru M 300ml mleka 50-100g boczku w cieniutkich plasterkach 250g pieczarek 1 cebulka szalotka 2-3 garści młodego szpinaku

Karo in the Kitchen
Pieczony łosoś z miodowej marynacie 160

Upieczenie łososia do trudnych rzeczy nie należy. Jednak, aby nadać mu wyjątkowy smak bardzo ważna jest marynata. Pieczony łosoś z miodowej marynacie jest delikatnie słodki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe podpłomyki – fit śniadanie na słono 155

byłoby piec ciasto w piekarniku, dlatego zdecydowałam się zrobić domowe podpłomyki na suchej patelni. Co ciekawe, podpłomyki mają dość neutralny smak, ale w połączeniu z ziołowym masłem czosnkowym i jajkiem sadzonym przepis po prostu zachwyca. Danie jest proste, szybkie, przepyszne, a do tego pożywne i sycące. Czego chcieć więcej? Szukacie inspiracji na śniadanie? Polecam: Pyszna szakszuka ze szpinakiem i mozzarellą(...)PRZYGOTOWANIA GRZANKI 1 Płatki owsiane zblenduj na mąkę. Pomiń ten krok, jeśli używasz mąki owsianej. 2 Mąkę wymieszaj z 1/2 łyżeczki soli, zrób dołeczek i stopniowo dodawaj wodę, mieszając ciasto łyżką. Następnie wyrób ciasto dłońmi, od czasu do czasu dodając wody, jeśli wyjdzie zbyt twarde. 3 Podziel ciasto na 4-5 części, uformuj z nich kulki i przykryj mokrą ściereczką

A to pestka
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 102

gałką muszkatołową, solą, pieprzem oraz 1 łyżeczką soku z cytryny. Natomiast szpinak mrożony możemy tylko wymieszać z powyższymi składnikami w misce. Następnie białka z 3 jajek ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Łączymy ją z masą szpinakową. Następnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy przygotowane ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni (z termoobiegiem) przez około 20 minut

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jakby ciacho, a jednak sałatka 952

Lubię takie lekkie mylenie zmysłów, kiedy oko widzi co innego, niż jest w rzeczywistości. Pokrojone na kawałki jakby ciasto, które w rzeczywistości jest sałatką- to jest

Pichceniomania
Pancakes 203

dodatku tłuszczu. Patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem delikatnie posmarować tłuszczem. Najlepiej ciasto naleśnikowe na patelnię nalewać niezbyt dużą chochlą, wtedy placuszki będą równej wielkości. Pancakes obracać na drugą stronę wtedy, gdy jego powierzchnia będzie pokryta małymi kraterami. Kontrolować stan wysmażenia, aby nie przypalić. Zobacz również: Naleśniki ze szpinakiem Zielone naleśniki

Kuchcik gotuje
Cynamon, goździki, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon 173

potrawami słodkimi i ostrymi – ciastami, puddingami, kremami, ciastkami i pikantnymi ciastami. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów oraz jest dodatkiem do sufletów i sosów serowych. Doskonale pasuje w zestawieniu z pomidorami, kurczakiem i czarną fasolką. Dopełnia smak potraw z jajek i warzyw takich jak kapusta, szpinak, brokuł, fasola, cebula i oberżyna. Nadaje smak włoskiej mortadeli, szkockiej haggis (potrawa

Zasmakuj Kuchni
wegańska pizzerka dyniowa-tofu 163

okary  łyżka mielonego ostropestu 2 łyżki tahini kawałek awokado garść szpinaku przyprawy: curry, słodka papryka, pieprz ziołowy, czarnuszka, chili, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory z oregano i chili WYKONANIE: dynię trzemy na małych oczkach, następnie blendujemy z tofu i okarą całość mieszamy z ostropestem, tahini i przyprawami ciasto przekładamy na papier do pieczenia- pieczemy w 190 stopniach przez

healthy dreams
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 96

Kurczaka w takim wydaniu robi moja mama. W towarzystwie szpinaku, nikt nie odmawia, każdy chce spróbować. Na ciepło lub na zimno, pochłania się go z wielkim apetytem. A jak to u mamy, dostałam porządną torbę prowiantu, w tym jeszcze załapałam się na taki zestaw w cieście francuskim :) Składnikiciasto francuskie2 piersi z kurczaka6 plasterków

Pink Envelope

Proponowane wyszukiwania