Wszystkie przepisy na wytrawnie. Jest kaczka faszerowana kapustą, zupa cygańska, tort naleśnikowy ze szpinakiem i wiele innych propozycji :-) Po pani Joli przychodzi czas na kuchnię Grzegorza, który swoje propozycje zaczyna od idealnego steku z sosem, czy szarpaną wieprzowiną na cydrze, są też banany w cieście czy drink w starym stylu. Jest bardziej po męsku, więcej mięs, więc Panowie
kruche babeczkimacie więcej czasu i lubicie robić sami makaron polecamy Wam następujący patent: z płata ciasta makaronowego wycinamy krążki o średnicy słoika i układamy w słoiku przekładając warstwami nadzienia. Efekt wizualny i smakowy wspaniały. Przepis wzorowany na bbcgoodfood.com Składniki: 2 garści makaronu kokardki 2 duże garści szpinaku Szklanka groszku (może być mrożony) 4 łyżki pesto (przepis na pesto na dole strony
Niedzielny kucharztarty: Tarta z salami, serem żółtym, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Tarta z roszponką, szynką i cebulą Tarta porowa z boczkiem Przepis na tartę z boczkiem i cebulą Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 2 godziny Składniki CIASTO: 1-1,5 szklanki mąki jajko 1/3 kostki masła (200g) szczypta soli NADZIENIE
Kuchnia Bazyliicytryny. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej dodajemy zmiksowany szpinak. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia oraz sól – mieszamy. Mąkę dodajemy po jednej łyżce (cały czas miksując) do masy jajeczno szpinakowej. Foremki napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy
mojewypiekiinietylkopierożki. Często w moim domu przygotowywałam pierogi ze szpinakiem i serem feta, lecz odkąd wypróbowałam tej wersji to mogłabym je jeść na okrągło😃 Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej wersji pierogów to serdecznie polecam. Myślę, ze Wam również posmakują😉 Składniki: ciasto na pierogi: m ą ka pszenna 3 i 1/3 szklanki
kulinarne odsłony patibłyskawiczna zupa rybna z dodatkiem krewetek lub czerwona fasola w paście tandoori :-) Desery: ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami, pyszny makaron z ricottą, miodem i migdałami, wegańskie muffiny z malinami i borówkami, batony mocy i inne. Kolacje: zupa krem z białej rzodkiewki ze szpinakiem, kozim serem i miodem, miętowy hummus z dodatkiem oliwy, makaron ryżowy ze wstążkami
kruche babeczkiwody 4 łyżki keczupu Zielone. 1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie. Ciasto naleśnikowe w każdym kolorze przygotować w osobnej miseczce. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju
Kulinarny karnet ChristopheraKochani! Kolejny rok za nami To już 4 lata :O Na bloga trafiło, aż 91 przepisów! Wśród nich nadal prym wiodą przepisy na sałatki i ciasta. W tym roku moje przepisy, po raz pierwszy, trafiły do czasopism. Jestem z tego niezwykle dumna Tak jak co roku o tej porze, przygotowałam dla Was małe podsumowanie najchętniej odwiedzanych przepisów. Podzieliłam(...)sałatki: 1. Sałatka z tortellini 2. Sałatka z łososiem i szpinakiem 3. Warstwowa sałatka z brokułem i szynką 4. Sałatka makaronowa z chrupiącym salami 5. Surówka z pomidorów i papryki Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 2. Sernik Isaura 3. Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową 4. Pijana śliwka 5. Babeczki z kremem
PatiGotujeTe paszteciki, bo tak chyba mogę je nazwać, zjawiły się na naszym stole zupełnie nieplanowane.Rozmroziłam dwa ciasta francuskie, jak się okazało o jedno za dużo
bistro mamacukrem ubić na puszystą masę, dodać do niej olej, zblendowany szpinak. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowaną masę przelać do tortownicy i piec 50 minut, do suchego patyczka. Jednak czas należy odpowiednio kontrolować, nie wszystkie piekarniki pieką tak samo. Po upieczeniu ciasto wystudzić następnie ściąć wierzch, który pokruszyć, będzie to wykończenie góry ciasta. Pozostałe ciasto
W garach u GosiFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Przepyszne, nietypowe, zielone ciasto z tajemniczym składnikiem. Wejdź i spradź. Przepis na ciasto "Las" na naszym
CRAVEmonkeystron do zrumienienia, po czym zdejmowałam na talerz. I tak aż do skończenia ciasta. Wyszło mi 5 małych naleśników, czyli porcja dla 1 lub 2 osób. Naleśniki są pyszne na słodko, posypane cukrem pudrem czy posmarowane powidłami. Można je również podawać na pikantnie, np. ze szpinakiem, farszem mięsnym, czy warzywnym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania pozostałych moich przepisów
Waniliowe Improwizacjepierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z SOCZEWICĄ Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 1 szklanka czerwonej
nietylkopasta.pl