ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1001/1704)

Barwny sernik 265

Kolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem. Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Naleśniczki na słodko z owocami 233

PUSZYSTE CIASTO NALEŚNIKOWE Składniki: - 2 szklanki mąki - 2 szklanki mleka - 2 jaja - 1/2 szklanki gazowanej wody  - 1 łyżeczka cukru waniliowego  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki

ClauditteMissCooking
Lizaczki winogronowe 195

Pyszne, domowe słodkości na patyku! Składniki: 12 dag cukru w kostkach 30 dag owoców winogrona ziarno sezamowe posypka kolorowa 3 jabłka lub pomarańcze Wykonanie: Kostki

Tradycyjna Kuchnia
Nalewka z suszonej żurawiny 275

spiżarni. Do przygotowania nalewki użyłam żurawinę suszoną, którą otrzymałam do testowania od firmy  MAKAR . Żurawina to owoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego. W kuchni z powodzeniem możemy ją wykorzystywać do przygotowywania nalewek, deserów, ciast, ciastek, dań mięsnych, czy sosów.  Żurawina suszona MAKAR spełniła wszystkie moje oczekiwania. Produkt jest wart polecenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jabłkowe przetwory 212

nalewki :) Dziś nadszedł czas na jabłka, które zapasteryzowane, świetnie nadają się na szarlotkę, czy jabłkowe bułeczki z ciasta francuskiego. Wszystko pyszne, świeże i to w środku zimy! Jabłkowe przetwory Przedstawię Wam proporcje, z których ja otrzymuję 3 litry musu z kawałkami owoców.   Składniki: 5 kg jabłek 1 opakowanie cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki miodu w zależności

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sernik na cieście ucieranym z bananami, truskawkami i kruszonką wg Di 201

serowa. Masło/margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko, ser, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć na ciasto. Ser równomiernie posypać wiórkami kokosowymi, obłożyć plasterkami banana i na końcu połówkami truskawek. Kruszonka. Wszystkie składniki rozetrzeć za pomocą palców i umieścić na owocach. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. (*) Używając truskawek mrożonych warto

Di gotuje
Najprościej: muffinki z nektarynkami 186

zastał mnie wieczór i ciemności, a ja nadal nie potrafiłam się w sobie zebrać. Upiekłam więc ciasto - gruszkowe, czekoladowe, rozgrzewające. Pycha!  Ale o nim innym razem... Dzisiaj mam dla Was wspomnienie wakacji i pikników. Najzwyklejsze, najbanalniejsze pod słońcem: muffinki z owocami. Patrząc na zdjęcia uśmiecham się do siebie; zabraliśmy je do Legolandu, gdzie ratowały nas przy dziecięcych napadach

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Grillowane jabłka z cynamonem 152

Ten deser z grilla rewelacyjnie smakuje jesienią albo zimą. Tak przygotowane jabłka możemy wykorzystywać do ciast, podawać z lodami waniliowymi lub podawać same polane odrobiną karmelu

naRuszcie
Beza z kremem z serka (porcja - ok. 270 - 290 kcal) 230

Zdjęcie przedstawia jedną porcję :) Dzisiaj będzie słodko :) Kiedyś robiłam tort bezowy z bitą śmietaną i owocami, jego smaku nie dało się zapomnieć, tym razem jednak

Malowane smakiem
Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego - śniadanie dobrze nadziane serem z sosem jogurtowym. 186

P o wakacjach pozostały miłe wspomnienia, opalenizna, zdjęcia i pamiątki. Nasze małe i duże  dzieci   wróciły do swoich szkolnych klas lub  rozpoczęły  

SzczyptaSmaQ
Kompot śliwkowy w słoikach 171

Zimą gdy brak nam tych świeżych sezonowych owoców kompocik śliwkowy wypijemy ze smakiem. Wystarczy go rozcieńczyć wodą i mamy kompocik do obiadu. A śliweczki można po prostu zjeść albo użyć do ciasta. składniki: ok 3 kg śliwek cukier ( po 2 łyżki na słoik) zimna przefiltrowana woda Śliwki dokładnie umyć i osączyć. Potem wypestkować i ułożyć luźno w słoikach

Monia miesza i gotuje
Naleśnikowy torcik amarantusowy / Amarantus b-day pancakes 229

Moja mama obchodzi dziś urodziny! :) Od poniedziałku robiłam jej małe niespodzianki i prezenty. Dzisiaj dostała piękny bukiet kwiatów i torcik śniadaniowy :) Ktoś ma ochotę spróbować? Składniki

Spektrum Smaku
Tempura tendon 168

Danie kuchni japońskiej ,choć początek swój miało w Portugalii. Do smażenia używamy warzyw oraz owoce morza. Tempura tendon podawana jest na ryżu ,choć można Tempurę podawać samą z dodatkiem sosów. Ważne jest ,by olej był mocno rozgrzany ,a ciasto mocno schłodzone. Składniki Ciasto: szklanka mąki pszennej szklanka zimnej wody żółtko jajka kilka kostek lodu sól ,pieprz Do smażenia użyliśmy

R'n'G Kitchen
Zrolowana babka drożdżowa z kandyzowanymi owocami i kolorowym lukrem 176

W tym roku na moim świątecznym stole zagościła baba drożdżowa z kandyzowanymi owocami i kolorowym lukrem. Była lekka, pyszna i wspaniale się prezentowała J Czytaj

Kuchenne zapiski Edyty
Rolada szpinakowa z botwiną i pokrzywą 212

Wiosenne jedzonko, jak ja lubię iść na ryneczek, nakupić pyszności czytaj warzyw i owoców i potem kroić, siekać i przetwarzać wszystko tak aby wszystkim smakowało

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania