ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1009/1704)

Crumble z truskawkami i rabarbarem pod kruszonką z płatkami kukurydzianymi 196

Crumble z truskawkami i rabarbarem, posłodzone miodem pod kruszonką z mąki żytniej i płatków kukurydzianych. Zdrowe i pyszne śniadanie na gorąco lub deser, który zadowoli niejedno

Oryginalny smak
Ciasto ucierane z truskawkami 471

porzeczkami i truskawkami, Cudaczek, Deser z truskawkami, Jogurtowe placuszki z truskawkami, Koktajl truskawkowo- bananowy, Kruche ciasto z truskawkami, Muffinki z truskawkami i rabarbarem, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Torcik grysikowy z truskawkami Tarta z kremem budyniowym i owocami Smacznego

paapilotkaa
Dżem śliwkowo-gruszkowy 170

Jako, że w tym roku śliwki królują w mojej kuchni ( głównie w ciastach), dlatego nie mogło zabraknąć i takiego eksperymentu :) Śliwki i  gruszki w dżemie razem. A że w sprzedaży nigdy nie spotkałam się z takim połączeniem owoców postanowiłam taki dżem zrobić sama. Jego smak jak dla mnie wyśmienity, nie za słodki i nie za kwaśny

Proste Potrawy
Ciasto na maślance z jabłkami i kruszonką 202

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotować kruszonkę - po przez połączenie masła, mąki i cukru. Ciasto wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia, wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i podpiec 10-15 minut. Po tym czasie ułożyć na nim owoce oraz kruszonkę (rozcierając palcami). Piec przez kolejne około 30 min. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić

Di gotuje
Racuchy z mąki kukurydzianej 377

rozczyn. Dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę.  Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.  Smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z posypanym cukrem pudrem lub serkiem homogenizowanym i owocami

Pan i Pani Smith w kuchni
Galette z cukinią i ricottą 263

również proste dania i takim daniem jest rustykalne galette. Popularne w wersji słodkiej z różnymi, sezonowymi owocami jak i w wersji wytrawnej, z różnymi nadzieniami. Dziś postawiłam na wytrawną wersję, która świetnie komponuje się z lekkim, czerwonym winem. Kruche i delikatne ciasto, pyszne nadzienie serowe i świeża cukinia - nieziemskie połączenie. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania

Wędrówki po kuchni
PLACUSZKI TWAROGOWE Z PORZECZKAMI 176

patelni rozgrzewamy olej ( nie za dużo, tyle aby dno nie było suche ), nakładamy po łyżce ciasta, formując placuszki. Pieczemy kilka minut, z każdej strony,na małym ogniu aż ładnie się zarumienią. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy syropem, dekorujemy owocami i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Calzone 225

pizzę? A calzone? Ano właśnie. Spróbujcie, bo warto! Po drugie: jest kolejnym przepisem z wykorzystaniem uniwersalnego ciasta drożdżowego. Geniusz tkwi w prostocie! Po trzecie: dodatki nie mają znaczenia. Podobnie jak w przypadku pizzy – powyższy przepis ma nieskończoną ilość możliwości konfiguracji. Mięso, owoce, warzywa, różne sosy – kombinowanie pozostawiam już

Proste-przepisy.pl
Rustykalna tarta z gruszkami 212

Gruszki to jedne z ulubionych owoców mojego Męża. Ja średnio za nimi przepadam, ale wyjątkowo lubię je na ciepło. Ta słodycz jest wtedy trochę inna, delikatniejsza. Moja Mama piekła pyszne ciasto ucierane z gruszkami, najlepsze na świecie. Niestety nie pamiętam ani nazwy, ani przepisu, więc sama upiekłam pierwszą w życiu rustykalną tartę. I choć nieco przypiekła się od spodu

Cakes By Kejt
Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora 250

Delikatne piersi kurczaka nadziewane jagodami goji i orzechami nerkowca, które nadają mięsu nutkę słodyczy oraz aromatycznym szafranowym purée z kalafiora. Połączenie tych smaków okazało się strzałem

Oryginalny smak
tartaletki z mascarpone i czarną porzeczką 170

nadziać czymkolwiek, zarówno na słodko jak i na słono. Najczęściej robię je z budyniem i owocami ale tym razem postanowiłam wykorzystać zapas serka mascarpone.To był strzał w dziesiątkę, bo lekkie i kremowe nadzienie doskonale komponowało się z kruchym mocno kakaowym ciastem. Całość przełamałam dżemem z czarnej porzeczki, którego kwaśna nuta dodała tym ciastkom charakteru. Spody tarteletek zawsze smaruję czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
17 jadalnych prezentów czyli zrób to sam 184

Pomarańczowa babka z czekoladą Przyprawa do sałatek Sól ziołowa Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Śliwkowe ciasto z rumowym cappuccino Korzenne muffinki z kaszy manny Prażone jabłka babci Małgosi Kompot z jabłek Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

Moja smaczna kuchnia
Świąteczne rogaliki drożdżowe pachnące kardamonem z marcepanem, suszonymi owocami i kandyzowanymi skórkami 264

kawałki! Kiedy drożdże zaczęły już ładnie pracować do miski dokładamy dwa jajka, dodajemy przyprawy, pokrojone suszone owoce oraz skórki! Włączamy mikser na niskich obrotach, dodajemy resztę mleka i zwiększamy obroty! Po kilku minutach dodajemy partiami masło i wyrabiamy jeszcze 5 minut. Ciasto będzie klejące! Miskę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę - do podwojenia objętości

Plate of Joy