Konfitura z mandarynek

Konfitura z mandarynek

Konfitura z mandarynek

Sezon na mandarynki już się rozpoczął. W zeszłym roku zostałam obdarowana dużą ilością tych pysznych owoców i zrobiłam z nich taką konfiturę. Wyszła świetnie i dlatego dziś się nią z Wami dzielę.Składniki (proporcje na 1 kg owoców):1 kg obranych mandarynek3/4 kg cukru - w zależności od słodkości owoców1/2 szklanki wody sok z 1 cytryny1 łyżka cynamonu (pominęłam)Sposób przygotowania:1. Obrane mandarynki należy dokładnie oczyścić z białych błonek, inaczej konfitura może być gorzkawa.2. Wodę zagotowujemy z cukrem,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Ania Z

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

konfitura, naleśniki, ser, sok, słoik, naleśnik, polewa, mięso, deser, desery, sosy, ciasto, syrop, przetwory, jak zrobić wodę z cytryna, fajne ciasta, ciasto na naleśniki, deser z owocami, ciasto z bezami, ser biały, biała polewa do ciasta, ciasto na niedziele, pyszne ciasto

Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.