ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:992/1704)

PUSZYSTE CIASTO Z ŻÓŁTEK 172

drewnianej łyżki, zagarniając ciasto od spodu do góry. Na koniec wlać masło i sok z cytryny, wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Podawać z sezonowymi owocami

Kuchnia w opałach
Syrop z kwiatów czarnego bzu 139

Syrop jest idealnym „słodzidłem” do deserów, napojów i drinków. Można nim polać lody lub owoce, dodać do herbaty, czy stworzyć na jego bazie lemoniadę, której nada słodki, kwiatowy smak. Syrop jest genialny do drinków. Możemy aromatyzować nim ciasta i dżemy. Ja lubię dodać odrobinę do lodowatej wody z cytryną – zyskuje niepowtarzalny smak. Post Syrop z kwiatów

Poezja smaku
Puszyste pancakes z płatkami ryżowymi 328

bardzo :) Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, najlepiej BEZ TŁUSZCZU! :) Dla przygotowania jednego pancakes wystarczą 2-3 łyżki ciasta, które delikatnie łyżką rozlewamy tworząc kółka. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Najlepiej smakują podane z miodem lub syropem klonowym i owocami!  Smacznego!! :) aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Tort czekoladowo śmietanowy z wiśniami 192

biszkoptu. Nasącz herbatą, posmaruj marmoladą a resztę śmietany rozsmaruj nożem lub czymś płaskim po bokach i górze ciasta. Zetrzyj czekoladę, nałóż ją przy pomocy czegoś płaskiego na boki, obsyp górę. Udekoruj górę śmietaną którą pozostała na ozdobienie oraz wykorzystaj całe owoce z marmolady. Taki tort bez problemy w chłodnym miejscu można przechowywać 4-5 dni. SMACZNEGO .CMOK

Pasje Jolki
Domowy budyń waniliowo-cynamonowy 251

budyń to prosty pomysł na szybki deser, kiedy w domu nie mamy zbyt wielu składników aby upiec ciasto albo gdy nie mamy na to czasu. Jego smak zależy od dodatków jakie do niego dodamy, możemy wybrać cukier waniliowy, kakao, miód, owoce lub, poza sezonem, gęste i pyszne syropy owocowe . Domowy budyń będzie też pysznym smakołykiem dla dzieci

Pyza i Surówka
Roladki indycze z suszoną żurawiną 431

czasie pieczenia sosem. Do przygotowania roladek użyłam żurawiny suszonej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Żurawina to owoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego. W kuchni z powodzeniem możemy ją wykorzystywać do przygotowywania deserów, ciast, ciastek, dań mięsnych, czy sosów. Połączenie mięsa z żurawiną było strzałem w dziesiątkę. Wytrawne roladki z nutką słodyczy

Tradycyjna kuchnia Kasi
MUFFINY DYNIOWE – dietetyczne – najlepsze – BE FIT! 298

bardzo, jak tylko to możliwe. Warto, bo jak wiecie dynia jest niskokalorycznym, a przy tym bardzo zdrowym owocem ( no i afrodyzjakiem ;) ). Trochę więcej o niej napisałam TUTAJ – warto sobie kuknąć i poczytać! Mieliśmy już pyszne zupy, kremy, racuchy , pancakes i ciasta , więc teraz przyszła pora na dyniowe muffinki. Ale nie będą to takie zwykłe dyniowe muffinki, bo będzie lekko

Ostra na Słodko
Ucierane ciasto z jagodami 174

wymiarach 40x25 cm Składniki na ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 6 dużych jaj 25 dag masła lub margaryny 1 i 3/4 szklanki cukru wanilia z laski lub zastępczo cukier waniliowy 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 3 - 4 szklanki jagód lub innych owoców sezonowych Kruszonka: 10 dag cukru(...)cukrem, (można mikserem), dodajemy wanilie i wbijamy po jednym jajku cały czas miksując. Do masy maślano - jajeczniej przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Dokładnie ucieramy ciasto do zupełnego połączenia się składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Na ciasto dajemy jagody. 2. Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą do uzyskania sypkiej grudkowatej postaci. Warstwę

Apetyczna babeczka
Brownie na wypasie 173

strasznego, w końcu to brownie. Mi chyba najbardziej smakowała ta część. Jeśli mamy silną wolę, ostawiamy ciasto na godzinę, żeby przestygło. Przed i po obróbce termicznej:-) Jest coś uzależniającego w tym brownie. Choć nie jestem fanką połączenia czekolady i owoców, tutaj nieprzyzwoicie zażerałam się kęsami z malinami. Kawałki polecam kroić nożem i nie zbliżać się do formy z łyżką

les mirabelles
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z TRUSKAWKAMI 255

Truskawkowa rynienka 7. Eton Mess 8. Ciasto drożdżowe z truskawkami 9. Tarta z truskawkami i bezą 10. Budyniowe ciasto z truskawkami 11. Kruche serduszka z nutellą i truskawkami 12. Kolorowy sernik na zimno 13. Kisiel truskawkowo-pomarańczowy 14. Pavlova z owocami 15. Torcik truskawkowy na bezowym spodzie 16. Torcik z truskawkami i ajerkoniakiem 17. Sernik na zimno z owocami

Przepisy Aleksandry
Gofry z truskawkami - jak z budki 122

sztywno pianę z białek i mieszamy delikatnie trzepaczką lub łyżką. Nalewką wlewamy do nagrzanej gofrownicy odpowiednią ilość ciasta i pieczemy w zależności od mocy urządzenia od 5 do 8 min. Studzimy na kratce. Podajemy jeszcze lekko ciepłe z dowolnymi dodatkami (owoce, bita śmietana, dżem, czekolada gorzka, nutella, cukier puder

Kolorowy Przepisownik
Tarta warzywna 84

sezonie na świeże warzywa i owoce można zrobić sycącą tartę z nadzieniem z samych warzyw. Lekko twarde warzywa w sosie serowo-śmietanowym świetnie się komponują z kruchym ciastem tarty

Milion Smaków
Mazurek pomarańczowy 176

papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni C. Upieczone ciasto wyjąc z piekarnika i wystudzić. Przygotować masę: Pomarańcze i cytrynę  dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. A następnie wyjąc z nich pestki. Następnie owoce wraz ze skórką zemleć, rozdrobnić w mikserze. Masę owocową przełożyć do garnka , dodać cukier puder i smażyć

Na słodko lub wytrawnie
Racuszki z twarogu 166

kokosowego, na średniej temperaturze (muszą być usmażone wewnątrz, zbyt wysoka temperatura spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Porcje ciasta nakładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, z obu stron, na rumiano.Racuszki z twarogu podajemy na ciepło, oprószone cukrem pudrem, z dodatkiem owoców, kleksem śmietany, czy też jogurtu. Z każdym dodatkiem smakują wyśmienicie. Delikatne i  puszyste, bez dodatków są również pyszne

mojewypiekiinietylko
VI Kociołek Galicyjski 162

zaciekawi to wszystkich którzy interesują się kuchnią. Można było skosztować wielu wyrobów...pyszny chleb ze smalcem, kiełbaski, owoce...potrawy bałkańskie... więc to z pewnością coś dla smakoszy, więc i nas tam nie zabrakło. MNIAM;)  Skupiliśmy się na kuchni bałkańskiej...pyszne ciasta...no i wino do domu z nami powędrowało:) A czas umiliła bardzo sympatyczna opowieśc o winach

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania