ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:984/1704)

Ukraina - Śniadaniowe syrniki 112

jedynie dodatkiem, bo najważniejszy jest tu zdecydowanie twaróg! "Ciasto" kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię. Jedna czubata łyżka to jeden syrniczek. Staramy się użyć łyżki do lekkiego rozprowadzenia ciasta i nadania mniej więcej okrągłego kształtu naszemu syrniczkowi. Smażymy po około 2-3 minuty z każdej strony. 4) Podajemy z owocami (polecamy maliny) oraz kwaśną śmietaną i odrobiną cukru pudru. дякую

Roślinożerni urlopowicze
Placuszki cztery sery i pikantna konfitura z żurawiny 132

oliwą - wymieszaj na gładkie cisto. 3. Sery pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce i wmieszaj w ciasto. 4. Smaż placuszki na złoto na niewielkiej ilości oleju. 5. Podawaj placuszki z konfiturą z żurawiny. Konfitura z żurawiny: 1. Owoce żurawiny przekrój na połówki. 2. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż posiekane listki rozmarynu i chili. 3. Dodaj owoce

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kruche z jabłkami i kaszą manną 142

Ostatnio w moim domu królują proste, domowe ciasta bez udziwnień, a to robiłam już w kilkunastu wersjach z różnymi owcami i zawsze było pyszne. Tym razem

Cynamonowe szczęście
Mufinki z niespodzianką 175

foremki na muffinki wkładamy po łyżce ciasta, na to łyżeczka kremu serowego, następnie jeżyna. Całość przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 25 minut. Wierzch możemy udekorować ubitą śmietaną kremówką i owocami

Zainspirowana w kuchni
Pancakes z dynią 167

mokrych wlewać maślankę i wsypywać na zmianę składniki sypkie miksując. Rozgrzać patelnię (średni ogień) i wlewać po chochli ciasta rozprowadzając je spodem chochli po patelni. Piec z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami (np. syropem klonowym, owocami, dżemem

Passions hobbies life
Drożdżowe ciasto z borówkami amerykańskimi 132

Lato bogate jest w owoce kolorowe, smaczne, zdrowe. Niektóre tylko w tym sezonie występują dlatego tak bardzo nam smakują. Same je zjadamy, czy do deserów, ciast dokładamy.  Zapraszam na ciasto drożdżowe,   które z dojrzałym bananem przygotowałam, a w nim dużą ilość borówek amerykańskich schowałam. Bardzo łatwe się je przygotowuje i super smakuje. Składniki na formę na tartę

Moniki Smakołyki
Wegański deser kokosowy z malinami 140

Maliny to zdecydowanie moje ulubione owoce i w sezonie letnim jem je codziennie. W sumie w zimowym też, tylko w wersji mrożonej 😉 Uwielbiam łączyć je

Flymetothespoon
Kruche ciasteczka z nadzieniem 131

17.12.2018 Magda Bardzo uniwersalny przepis na szybkie i proste ciasto kruche warto wykorzystać do zrobienia tych świątecznych ciasteczek. Można zaszaleć z kształtami, dać ulubione nadzienie, zaangażować

Smaczna Strona
Różowe naleśniki z twarogiem i owocami 175

Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Różowe naleśniki z twarogiem i owocami By Piotr 3 września 2018 Składniki: Sok (naturalny barwnik

Pogotujmy.pl
Tort owocowy na zimno 149

Tort owocowy na zimno, to lekki deser z dużą ilością świeżych owoców przygotowany na bazie naturalnych składników. Idealnie orzeźwiająca przekąska na upały, która wspaniale zachwyca

Lamarida.pl
Ciasto czekoladowe 153

Gdy mam wielką ochotę na coś słodkiego to takie szybkie ciasta uwielbiam najbardziej ;) Ciasto mięciutkie, dodałam pokrojone orzechy włoskie i borówki. Ciasto dzięki borówkom ma według

Różne smaki w kuchni
Lekko migdałowy sernik z rabarbarem i kruszonką 310

pomarańczy - każdy z tych wariantów się sprawdzi. I dodam jeszcze, że rabarbar również możecie wymienić na inne sezonowe owoce...np. na truskawki, które już są dostępne ( jupiii! ) :). Sernik jest dość ciężki, ale jednocześnie kremowy i delikatny. Bardzo polecam :). Kruche ciasto: 170 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 130 g masła, zimnego 80 g cukru pół opakowania cukru wanilinowego

Opowieści z piekarnika
TARTA Z ŻURAWINĄ 235

Owoce żurawiny bezsprzecznie kojarzą się z kuchnią kanadyjską. Mimo to,... Artykuł TARTA Z ŻURAWINĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kruszonka - przepis podstawowy 138

uzyskania mokrych okruszków. Gdy chcemy uzyskać większe okruchy wystarczy kruszonkę zgnieść w dłoni. Tak przygotowana kruszonkę można posypać ciasto lub bułeczki i upiec.  Można, tak jak ja, upiec ją i przechowywać w zamkniętym słoiczku jako dodatek do jogurtu czy owoców. Taką kruszonkę pieczemy w 180 stopniach rozsypaną na papierze do pieczenia do lekkiego zarumienienia

Smakołyki Asi
Razowe ciasteczka z bakaliami 142

laskowych ( lub innych ulubionych ), z grubsza posiekanych 6 łyżek płatków migdałowych 6 łyżek suszonej żurawiny lub innych suszonych owoców ( te większe należy posiekać ) Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, syrop klonowy/miód oraz cukier i zagnieść ciasto. Wsypać bakalie i ponownie zagnieść, dobrze łącząc ciasto z bakaliami. Ciasto włożyć do lodówki na około 30 minut. Dwie

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania