ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:996/1704)

3 przepisy na słodkie wypieki i kilka słów o pięknej paterze od Tarka i Miarka 183

Coś wspaniałego Proste tartaletki z konfiturą jagodową i kremem (zamiast kremu możecie je np. nadziać budyniem waniliowym) Korzenne ciasto pomarańczowe Proste, pyszne, idealne na każdą okazję. Prosta tarta z serem Możecie również użyć innego sera, a na wierzch wyłożyć inne owoce np. borówki S macznego

Słodkie okruszki
Batoniki z granoli 198

Granola (słowo ang. pochodzące z włoskiego zdrobnienie od grano: zboże, pszenica) – mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru (lub miodu), pieczona do chrupkości. Podawana jest z mlekiem lub jogurtem na śniadanie. Może być także wykorzystywana jako składnik ciast, deserów bądź batoników. Granola została wymyślona w Dansville w stanie Nowy Jork przez dr. Jamesa Caleba Jacksona w Jackson

mojewypiekiinietylko
PROSTA KRUCHA SZARLOTKA 155

Na szczęście jabłuszka mamy dostępne cały rok i takich ciast jak szarlotki nigdy nie zabraknie na naszych stołach😇 Oczywiście nie mogło jej zabraknąć również na mojej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Lekkie placuszki fistaszkowe :) 177

składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć placki na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 1 minuty.  Podawaj z owocami i bakaliami

Zdrowie na języku :P
OMLET SZARLOTKA 165

Jednodaniowa szarlotka to jest to co łasuchy lubią najbardziej😍 Pomyśleć, że zjadasz całe ciasto sama?😂 Wymyśliłam je w formie omleta i coś czuję, że raz na

Zdrowie i pysznie na talerzu
Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) 188

Też tak macie, że nie do końca możecie się zdecydować, czy kochacie jesień, czy nienawidzicie? Ja chyba tak mam. Z jednej strony otwieram szafę i cieszę

FitKot
Puszyste placuszki z płatków owsianych 113

ponownie wymieszać, ale już bardzo delikatnie wymieszać. Smażenie – mocno rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Dużą łyżką nakładać ciasto na patelnię. Smażyć z obydwu stron na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Podawać obsypane cukrem pudrem lub dowolnym dżemem lub owocami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Krem cynamonowy 292

dodatek do świątecznych wypieków, ale nie tylko! Polecam go szczególnie do przełożenia ciast marchewkowych, pierników i tortów, np. Tort cynamonowy. Ze względu na delikatny smak najlepiej będzie komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżeczki

Słodki Pomysł
Pancakes z mąki kokosowej 142

zbyt zwarte, dolej więcej mleka kokosowego lub wody. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wykładaj po jednej łyżce ciasta na każdego placuszka, formując okrąg. Smaż do zrumienienia, a następnie obróć na drugą stronę. Gotowe pancakes podawaj z łyżką kokosowej śmietanki, owocami i syropem klonowym (w wersji BT możesz go pominąć, placki są wystarczająco słodkie

Food Square
Ciasto kruche z rabarbarem, malinami i bezą 176

Jeszcze mi się nie znudził, ten kwaskowaty jegomość i tak sobie wykombinowałam idealnie kruche ciasto z lekką jak chmurka bezą. Chyba nie wyszło najgorsze, bo już

Cynamonowe szczęście
Żurawinowy biszkopt orkiszowy z jabłkami i jogurtową chmurką 203

Z biszkoptami mam tak, że za każdym razem staram się urozmaicić jakoś przepis i zmieniam mąki, dodaję budyń , a ostatnio pomyślałam o dodatku kisielu. W środku

FitKot
Serniczki marchewkowe na zimno 172

Małe, pyszne i smakowite serniczki dla małego i dużego. Marchewkowy sernik to jest naprawdę coś pysznego, zrobię jeszcze taki duży bo smakuje wybornie. Idealny do kawy

Moje Małe Czarowanie
GOFRY ORKISZOWE 215

Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta i smażymy, czas ok. 3 minuty. Czynność powtarzamy, aż do skończenia się ciasta. Gotowe gofry studzimy na kratce wtedy nie będą "gumowe" i "sflaczałe". Na wystudzone gofry nakładamy po łyżce jogurtu naturalnego, kładziemy pokrojone owoce i posypujemy jagodami oraz płatkami migdałów. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Brownie jaglane z truskawkową polewą 149

masę. Tortownicę o średnicy 18 cm (można użyć foremki kwadratowej ) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40-50 minut. Zostawiamy w formie do całkowitego wystudzenia. Podajemy z owocami , podprażonymi orzechami lub dowolną polewą (u nas polewa ze zmiksowanych, mrożonych truskawek, odrobiny miodu i chia). Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
BROWNIE Z BURACZKAMI, RICOTTĄ I BORÓWKAMI + FILMIK 137

Wylewamy ciasto, równo je rozprowadzając. Pieczemy brownie w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 30 minut.  Ciasto rośnie tylko troszeczkę, więc sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Ricottę przekładamy do miseczki, dodajemy część borówek i miód, ugniatamy widelcem aż owoce się rozgniotą.  Brownie kroimy i rozkładamy na talerze. Na każdy kawałek kładziemy po łyżeczce serka i posypujemy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania