Racuchy drożdżowe z rodzynkami

Racuchy drożdżowe z rodzynkami

Racuchy drożdżowe z rodzynkami

Przepis na : kolacja

Pyszne racuszki. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Drożdże pokruszyć do garnuszka, wsypać sól, cukier i mąkę. Wlać ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Do miski przesiać mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, jajko, ciepłe mleko, ciepłą wodę, rodzynki,pokrojony w kostkę banan, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać wszystko łyżką, odstawić na 5 minut. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć ciasto dużą łyżką. Smażyć na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i pola... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, śniadania, banan, drożdżowe, placuszki, ciasto, obiad, kolacja, szybka kolacja, obiad na szybko, szybki obiad, śniadanie dla dzieci, ciasto z bananami, ciasto z bananem, szybkie śniadanie, szybkie ciasto, łatwe ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.