ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:470/988)

jagodowy tofucznik 207

łyżki amarantusa ekspandowanego  łyżka nasion chia 3 łyżki wody łyżka ksylitolu WYKONANIE: orzechy nerkowca mielimy w młynku, banana blendujemy  zmielone orzechy mieszamy ze zblendowanym bananem, amarantusem, nasionami chia i wodą- mamy spód ciasta do wyłożonego papierem do pieczenia naczynia kładziemy pierwszą warstwę tofucznika  tofu blenudjemy razem z ksylitolem i jagodami- kładziemy jako kolejną warstwę całość pieczemy

healthy dreams
Super kruche ciasteczka kokosowe bez jajek 159

szklanki wiórek kokosowych 4 łyżki cukru (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Wszystkie składniki ze sobą połączyć i zagnieść do otrzymania jednolitego ciasta. (Wiórki najlepiej dodać na końcu.)  Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Dodatkowo na ciastkach odcisnęłam wzorek - foremką. Można widelcem lub wcale

Di gotuje
Wegańskie ciasteczka gryczane 198

cukrem dodać mąkę wraz z sodą i solą. Miksować około 1 minuty. Na koniec dodać posiekane orzechy macadamia. Całość wymieszać. 4. FORMOWANIE ciasteczek na 2 sposoby: Zastosowany przeze mnie – widoczny na zdjęciu: Na blat wysypać trochę mąki, wyłożyć na nie ciasto (może się lekko kleić należy je wtedy podsypać mąką) rozwałkować na grubość 0,5 cm i  wykładać

Anioły w kuchni
Chilijski piernik bożonarodzeniowy 264

Znów jedziemy do Chile. Tym razem proponuję aromatyczny i korzenny piernik świąteczny. Wśród składników jest marchew, która nadaje mu wilgoci i niezwykłej miękkości. Warto wypróbować to

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
KRUCHE CIASTECZKA ORKISZOWE Z PESTKAMI DYNI 216

pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w misie miksera razem z pozostałymi składnikami. Przy użyciu haka miksera zagnieść kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Z powstałej masy odrywamy male kawałki i toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie spłaszczamy je dłońmi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i widelcem odduszamy ślady. Powstanie fajny wzorek. U mnie część była z wzorkiem

Smaczne Zdrowe
Torta della nonna czyli włoskie ciasto z polskimi śliwkami 179

Kiedyś upiekłam już torta della nonna czyli włoski tort babci i jest on tutaj [ klik ] a dziś proponuję pyszną jego inną wersję ze śliwkami. Dodałam tutaj

Moje Małe Czarowanie
ciasteczka z różanym oczkiem (bez jajek) 186

cukrem pudrem. Kiedy masa będzie już puszysta dodać mąkę i miksować. Kiedy ciasto będzie miało już postać grudek wyłączyć mikser i wymieszać ciasto ręką. Ręce oprószyć mąką i formować kulki wielkości trochę mniejszej niż orzech włoski i układać je na blaszce wyścielonej papierem. Palec zanurzyć w mące i w każdym ciastku zrobić dziurkę. Marmoladę przełożyć do szprycy i wyciskać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTECZKA MOCNO CZEKOLADOWE 192

orzechów włoskich Margarynę zmiksować z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i jajkiem,dodać mąkę z proszkiem i kakao,zagnieść.Na końcu dodać pogniecione orzechy i pokrojoną w małe kawałki czekoladę lub kropelki. Małą łyżeczką nabierać ciasto,formować kuleczki,lekko spłaszczyć i układać na blasze wyłożonej papierem. Piec ok 12-15 min w 180stC.Po ściągnięciu i po upieczeniu są bardzo miękkie

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik dyniowo-fistaszkowy 235

p { margin-bottom: 0.21cm; }     Jak widać na załączonym obrazku, postanowiłam w tym roku z okazji Halloween zmienić wygląd bloga, żeby stworzyć sobie odpowiednio

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tort Chałwowy 155

przygotowanego budyniu śmietankowego z torebki (najlepiej bez cukru) - 400g chałwy (u mnie Odra) - cukier waniliowy - 1 łyżka żelatyny rozpuszczonej we wrzątku ciasto: - biszkopt do tortów (1 grubszy lub 2 cienkie) posypka: - wiórki kokosowe - orzechy włoskie dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Masło musi być miękkie. Ucieram je z cukrem z waniliowym. Budyń przestudzony dodaję do masy. Miksuję aż uzyskam gładki krem. Chałwę

Kuchnia co dnia
Ciasto bakaliowiec - bananowiec 191

doznania kulinarne. Postaramy się systematycznie dodawać nasze pomysły na pyszne dania i ciasta. Dziś przedstawiamy połączenie dużej ilości bakali z dojrzałymi bananami. Smak ciasta za każdym razem może się trochę różnić. Wszystko zależy od rodzaju orzechów, rodzynek i bananów. Składniki: - 2 dojrzałe banany - 1,5 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1/2 łyżeczki soli

Pan i Pani Smith w kuchni
Cukierki makówki 133

Pyszne cukierki z maku, miodu, orzechów i płatków migdałowych. Składniki: 25 dag maku 350 ml miodu 25 dag orzechów włoskich zmielonych 10 dag płatków migdałowych Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Vol-au-vent z serem brie i orzechami włoskimi 121

tworzących mały kubeczek czy komin, który można wypełnić dowolnym nadzieniem. Nazwa dosłownie oznacza "lot z wiatrem" i bardzo trafnie opisuje lekkość ciasta po upieczeniu. Nadzienie to również klasyczne francuskie połączenie: ser brie i orzechy, które z ciekawości jaki to da efekt umieściłem właśnie w vol-au-vent, mimo, że raczej takiego połączenia się w restauracjach nie spotyka. Efekt

Milion Smaków
My w KUKBUKu!!! 248

pięknych zdjęć i jeszcze więcej przepisów! Poniżej pokażemy co do chwili obecnej udało nam się razem stworzyć :  KUKBUK nr 12 - daktyle i orzechy Kukbuk nr 12 - nasze minimalnie i maksymalnie - zaserowaliśmy szejk daktylowy i ciasto daktylowe z kremem z praliną orzechową i kajmakiem. KUKBUK nr 13 - topinambur Zaraz potem był następny numer Kukbuka - nr 13 - to w nim czarowaliśmy

Plate of Joy
Tarta cytrynowo - makowa z rabarbarem 208

Dzisiejsze połączenie składników to mistrzowskie połączenie. W cieście jest suchy mak i cytryna a w kremie migdały, wieńczy dzieło kwaskowaty rabarbar. Dla mnie idealnie a dla

Moje Małe Czarowanie