ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:467/988)

Babeczki z kremem cytrynowym bez pieczenia 111

Słodko-kwaśne babeczki z cytrynową nutką na zimno. #bezmleka #bezdodatkucukru #bezglutenu Składniki na spód: – 100 g płatków owsianych – 50 g orzechów ziemnych – 50 g słonecznika – łyżka masła orzechowego – 150 g daktyli Składniki na krem: – cytryna – 2 limonki – 4 jajka – 100 g ksylitolu – 100 g masła – 2 łyżeczki żelatyny Dodatki(...)namocz w gorącej wodzie przez ok. 10 – 15 min aż zmiękną, a później odsącz. Daktyle dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Płatki owsiane, słonecznik i orzechy zmiel w młynku do kawy na mąkę. Wszystkie składniki na ciasto połącz i wylep nią spody foremek do babeczek. Krem: Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Sok z cytryny, limonek

Mrs. Endorfina
Warkocz drożdżowy z czekoladą i z orzechami pekan 133

Zapraszam na jesienny poprawiacz humoru - drożdżowy warkocz z czekoladowym nadzieniem i dodatkiem orzechów pekan. Warkocz jest puchaty i mięciutki, a nadzienie smakuje obłędnie. Ciasto łatwe do współpracy, także każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem. Czy można bardziej smakowicie powitać jesień

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Budyniowo-kokosowe ciasteczka. 167

pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek budyniowych: 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski. 2. Następnie zagniatamy ciasto. 3. Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego. 4. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Między kulkami zachowujemy odstępy ponieważ urosną. 5. Pieczemy do zrumienienia przez około 20 - 25 minut

Izabelawkuchni
Domowe ciastka pieguski 177

zagniatamy ciasto. Tak aby składniki się połączyły i powstała jednolita masa. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną na drobne kawałki i jeszcze chwilę wyrabiamy ciasto do połączenia z czekoladą. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub używamy wykrawacza do ciastek tak jak na filmie poniżej. Ciastka pieczemy ok.15 minut w temperaturze

Kulinarne przygody
Pączki Marcjanny 120

rozgrzać (aby sprawdzić czy jest dobrze nagrzany należy wrzucić odrobinę ciasta, gdy szybko wypłynie i się zrumieni tłuszcz jest nagrzany). Łyżką nabierać trochę ciasta, przekładać na rękę wysmarowaną masłem i formować pączki (wielkości dużego orzecha włoskiego) i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Usmażone wykładać na półmisek wyłożony ręcznikiem papierowym. Pączki są usmażone gdy wykałaczka włożona do środka, po wyjęciu będzie sucha

królestwo garów
Muffiny bananowe ekspresowe :) 116

olej, jajko.  Suche składniki połączyć z mokrymi dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany oraz inne dodatki jeśli chcecie np. czekoladę lub orzechy. Ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy przygotowane ciasto. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 30 minut. Smacznego ! Zapraszam was również do odwiedzania

Kulinarne przygody
Popękane ciasteczka czerwone – red velvet 110

jednym jajku i miksuję do połączenia składników. Następnie dodaję mąkę, sok z cytryny i miksuję do połączenia się składników – ciasto jest gotowe. Z gotowego ciasta, formuję w dłoniach nie za duże kulki (troszkę mniejsze od orzechów włoskich). Obtaczam bardzo dokładnie w cukrze pudrze i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w kilkucentymetrowych odstępach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie: Blachę

Uwaga Babcia Gotuje
Kruche ciasteczka owsiano-orzechowe 129

orzechów włoskich 4 żółtka (z dużych jajek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia           Płatki owsiane zmielić razem z orzechami (przekręciłam przez maszynkę do mięsa). Połączyć wszystkie składniki, zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować na grubość kilku milimetrów podsypując lekko mąką. Wycinać ciasteczka o dowolnym kształcie. Piec na papierze, w temperaturze 175 stopni, do lekkiego zrumienienia

Praktyczna pl
Ciasteczka cappuccino 229

proszku - dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło oraz żółtka, wszystko posiekać razem, szybko zagnieść ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić przez 1 godzinę - schłodzone ciasto podzielić na części, każdą z części uformować w kulkę wielkości orzecha włoskiego - kuleczki ułożyć w odstępach od siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - każdą kulkę spłaszczyć zębami widelca - ciasteczka piec w 180 stopniach przez

Smakołyki Bereniki
Kruche ciastka 160

się wręcz w ustach. Takie są moje dzisiejsze ciasteczka. Częstuję ich ukochanych, razem cieszymy się weekendem. Inne wersje? proszę bardzo: dodajcie dowolne bakalie, tarte orzechy, mak, 2 łyżki kakao, wiórki kokosowe, rozmaite aromaty zapachowe do ciast, cynamon lub przyprawę do piernika albo grzańca, bawcie się, wycinajcie kształty i pieczcie ciasteczka, którym nikt się nie oprze Smacznego Składniki: 300 g mąki

Zasmakuj Kuchni
Placuszki jaglane z jabłkiem 227

posolonej wodzie. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko dodajemy do ugotowanej i przestudzonej kaszy, dokładamy tarte orzechy i jajko. Mieszamy dokładnie masę. Za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta na patelnie z rozgrzanym olejem. Smażymy placuszki na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami. U mnie jest to niesłodzony sos truskawkowy. Zamiast

Przysmaki Karolki
Korzenne ciasteczka owsiane 118

orzechów włoskich 4 łyżki płynnego oleju kokosowego 4 łyżki miodu 1 - 2 banany gorzka czekolada do polania Przygotowanie: Płatki owsiane mieszamy z mąką i orzechami, dodajemy składniki mokre tj.olej kokosowy, miód i rozgnieciony banan, mieszamy ciasto. Niewielkie porcje ciasta wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uklepujemy je, nadając im okrągły kształt, spłaszczamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasteczka piernikowe z kaszą jaglaną i orzechami pekan 143

studzimy, delikatnie rozdrabniamy mikserem. W misce ucieramy masło, miód, olejek,i jajka,następnie dodajemy mąkę z sodą, kakao , przyprawę do piernika i posiekane orzechy, jeśli nie macie pekan mogą być włoskie lub laskowe, wyrabiamy ciasto i odstawiamy na godzinkę do lodówki. Ciasto przekładamy na podsypaną mąką stolnicę  rozwałkowujemy na około 1 cm i wykrawamy dowolne kształty ciastek z dziurką

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka z gofrownicy 613

rozpuszczonego masła szczypta soli Jajka zmiksować z cukrem, solą i mąką. Będzie to dosyć grudkowate. Dolać przestudzone masło zmiksować na gęstą masę. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na rozgrzanej gofrownicy i piec ok 2-3 minut na złotobrązowy kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem, polane czekoladą, karmelem lub z bitą śmietaną

Smakołyki Asi
Śliwkowa polewa do piernika 149

Gęsta polewa do ciasta piernikowego na bazie śliwek i gorzkiej czekolady z dodatkiem prażonych orzechów. Polewa na jeden keks wielkości około 12-15 x 30 cm (wielkość formy

AniaGotuje.pl