ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:466/988)

Tort makowy 188

mnie kwintesencja Świąt Bożego Narodzenia...mak, orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa,daktyle.Ten zapach roznosi się po całym domu, nadając mu  niepowtarzalny zapach.W towarzystwie aromatycznej  kawy przyciąga do stołu niczym magnes.Dla mnie osobiście nigdy żaden choćby najlepszy sernik z nim nie wygra, no ale to oczywiście rzecz gustu.Zapraszam więc na pyszne ciasto. Składniki  na biszkopt makowy(...)pieczenia szczypta soli Składniki na masę: 250 g miękkiego masła 3 żółtka 20 g czystej wódki 150 g cukru pudru 50 g wiórków kokosowych pół szklanki rodzynek garść pokruszonych orzechów włoskich 5-6 drobniutko posiekanych daktyli sok z połowy pomarańczy Składniki na poncz: 1/2 szklanki ostudzonej przegotowanej wody sok z jednej pomarańczy Dekoracja: brzoskwinie z puszki skórka pomarańczowa wiśnie

Gosia gotuje
Ciasteczka orzechowe z czekoladą 149

mąki ziemniaczanej 0,5szkl. zmielonych orzechów arachidowych 0,5szkl. cukru pudru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 żółtka 100g zimnego masła 1-2 łyżki zimnej wody 50g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, mąkę ziemniaczaną, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier puder i zmielone orzechy ziemne. Dodałam żółtka, zimna wodę(...)podanych składników zagniotłam szybko ciasto. Ciasto może wyjść trochę klejące, ale tak ma być. Przygotowane ciasto można przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać okręgi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebny jednak do tego jest mocny rękaw. Mi takie zwykle foliowe jednorazowe pękały. Drugą metodą jest przepuszczenie ciasta przez maszynkę do mielenia mięsa z końcówką

Waniliowe Improwizacje
Tort ekstremalnie orzechowy drip cake, a'la ferrero rocher 216

cukrem na pulchną białą masę, dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia-miksujemy.  Dodajemy zmielone orzechy, kakao oraz wodę i olej i miksujemy. Przekładamy masę do tortownicy i pieczemy w temp 180 stopni do suchego patyczka (około 40 minut) Upieczone ciasto wyciągamy z tortownicy i studzimy, następnie kroimy na 4 spody. KREM Czekolady deserowe rozpuszczamy nad kąpielą wodną, studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kostka piernikowa 127

dodać płynne masło z czekoladą i miodem oraz kwaśną śmietanę. Mieszać przez chwilę a następnie wsypać wszystkie suche składniki. Szybko całość wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 40 minut . Powidło śliwkowe podgrzać. Powinno być ciepłe (nie gorące) w momencie, w którym dodawana jest do niego żelatyna(...)polewy. Po 35-u minutach od momentu wstawienia do piekarnika, sprawdźcie ciasto patyczkiem czy jest gotowe. W zależności od rodzaju piekarnika, który macie ciasto może potrzebować więcej jak i mniej czasu na upieczenie. Szukasz przepisów na ciasta na Święta? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Bejgli z orzechami włoskimi. The post Kostka piernikowa appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Tiramisu – najlepsze, bez śmietany 132

Kiedy pierwszy raz spróbowałam deseru Tiramisu – od razu się w nim zakochałam. Pomimo, że nie jestem kawoszem i kawy nie pijam, chyba że muszę 🙂 Niestety nie

Moja Delicja
Sernik na zimno – bez cukru + kilka słów o świeżych daktylach 138

Kiedy rok temu pracowałam nad książką “Owocowe historie. Desery i przetwory bez cukru“, zakochałam się w świeżych daktylach Medjool, które wówczas na potrzeby książki

Moja Delicja
,,Mazurek bezowy z bakaliami’’ 113

Mazurek z piankową bezą pełną bakalii i orzechów to kolejna idealna propozycja na Wielkanoc. Składniki 3 białka 150 g cukru 1 wafel 300 g pokrojonej mieszanki

Podróż w kulinaria
Batoniki daktylowo-orzechowe. Fit 132

Batoniki daktylowo-orzechowe to idealna przekąska dla wszystkich poszukujących zdrowych słodyczy. Proste składniki, niewiele pracy, bo przygotowanie batonów ogranicza się jedynie do wymieszania. Dobór składników możesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orzeszki z galaretką 134

puder i proszek do pieczenia i wymieszałam. Dodałam zimne masło pokrojone na plasterki, żółtka i kwaśną śmietanę. Szybko zagniotłam gładkie elastyczne ciasto. Z ciasta odrywałam małe kawałki i formowałam z nich kulki mniej więcej wielkości orzecha laskowego. Przygotowane kulki wkładałam do rozgrzanego opiekacza elektrycznego do orzeszków i piekłam je około 2-3 minuty kontrolując stan zarumienienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upieczone

Waniliowe Improwizacje
Zimowy tort marchewkowo - piernikowy z bakaliami i białą czekoladą 136

Pyszny,aromatyczny ,wilgotny,z chrupiącymi orzechami ,masą serowo- maślaną z białą czekoladą. Idealny na każdą okazję na co dzień i na święta.Pachnący cynamonem ,pomarańczą i

Swojskie jedzonko
Brownie z buraka 146

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Magia jest tutaj.. Przygotowaliśmy dla was słodki poczęstunek w formie brownie z buraka. Zabieraj się

CRAVEmonkey
Ciasteczka „Cytrynowe słoneczka” 171

spożywczą i włożyć na 40 minut do lodówki w celu schłodzenia. Dwie płaskie blachy (od piekarnika) wyłożyć pergaminem do pieczenia.  Ze schłodzonego ciasta formować nieduże kulki max po 15 g jedna –to jest wielkość orzecha włoskiego układać na blasze –zachować odpowiedni odstęp bo ciastka urosną, w środku każdego ciastka zrobić wgłębienie, prawie do końca ( tak aby podczas pieczenia krem

Wanilia i Kardamon
Kulki mocy a’la kasztanki 196

olejkiem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodawaj do niej kolejno kakao, miód oraz pokruszone ciastka. Miksuj aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Z ciasta formuj małe kulki, a następnie każdą z nich otocz w pokruszonych orzechach, wiórkach kokosowych, cukrze pudrze lub rozpuszczonej gorzkiej czekoladzie. Kulki mocy a’la kasztanki układaj na talerzu, potem wstaw go do lodówki

365 dni dookoła kuchni
CIASTO MARCHEWKOWE 187

piernika. Na końcu wsypujemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i mieszamy U p.Ewy Wachowicz w przepisie są orzechy ja jednak pominęłam tę opcję :). Tortownicę smarujemy masłem lub margaryną i posypujemy mąką lub po prostu wykładamy papierem do pieczenia.Wlewamy ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok.50 minut.Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto upieczone :). Wyjmujemy,studzimy.Można udekorować polewą

Mała w garnku miesza
Ciasta wielkanocne - baby, mazurki, serniki 144

babka drożdżowa babka drożdżowa czekoladowa ponczowa babka kakaowa babka migdałowa na drożdżach babka ponczowa babka sernikowa babka serowa babka szafranowa babka z tartego ciasta budyń orzechowy mazurki : mazurek czekoladowo kajmakowy mazurek czekoladowy mazurek czekoladowy z orzechami mazurek migdałowo pomarańczowy mazurek migdałowy mazurek migdałowy makaronikowy mazurek orzechowy mazurek różany mazurek z polewą czekoladową serniki : sernik bezglutenowy, z ziemniakami sernik bez pieczenia

królestwo garów