Na wielu blogach wielkanocne przepisy rozpychają się po głównych stronach już od pewnego czasu. U mnie ten cykl rozpoczyna dziś jedna z pysznych wielkanocnych słodkości - Mazurek
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBatony owsiane z orzechami i żurawiną Dziś pomysł na smaczne i zdrowe batony owsiane z dodatkiem żurawiny i orzechów ziemnych. Batony owsiane świetnie sprawdzą się jako
Kuchenne innowacjeC o roku głowię się nad wyjątkowym tortem dla Was i co roku chcę, aby kolejny był lepszy niż poprzedni. W końcu urodziny, to ważny dzień
Food SquarePieczone buraki są według mnie tak pyszne, że nawet bez żadnych dodatków można je jeść ze smakiem. W mojej lodówce od dawna zalegało opakowanie ciasta francuskiego
Kasia SarnaPrzepyszny sernik na kruchym cieście. Delikatny, pyszny, wilgotny, polecam wypróbować. Ja serniki uwielbiam i piekę ich całe mnóstwo, zapraszam zobaczcie jakie, jest ich ponad setka, coś
Moje Małe Czarowaniemielonych orzechów ( użyłam laskowe) 2 łyżeczki cukru waniliowego 20 dag masła 3 żółtka Wykonanie: wszystkie składniki czyli mąkę, cukier puder, mielone orzechy, cukier waniliowy, masło i żółtka wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto z którego następnie formujemy niewielkie rogaliki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C około 10 minut
Słodkie zapomnieniePiernik pachnący mocno nadchodzącymi Świętami. W domu unosi się zapach cynamonu i goździków, zapach kakaowy. Piernik przygotowałam z posiekanymi nerkowcami. Jest lekko wilgotny z dodatkiem powideł
Zasmakuj KuchniDobrze przeczytaliście, to ciasto jest z fasoli czerwonej albo białej, takiej z puszki albo świeżo ugotowanej, to jest obojętne. Jest mega pyszne, mega czekoladowe, rozpływa się
Moje Małe Czarowaniedodajemy po 1 jajku, miksujemy po dodaniu każdego. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki z ciasta delikatnie rozpłaszczamy i robimy w nich wgłębienia. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 st. C. Po wystudzeniu wgłębienia w ciasteczkach wypełniamy dżemem
Smakowity Blog KulinarnyTo ciasto jest mega pyszne, wilgotne, kwaskowe od malin. Jeśli spotkacie w sklepach maliny świeże użyjcie świeżych, jeśli nie użyjcie mrożonych, też będzie ok. Ciasto szybko
Moje Małe Czarowaniedodajemy połowę mąki z proszkiem do pieczeni oraz połowę mleka i mieszamy, po chwili dodajemy resztę mąki z mlekiem, esencję waniliową, miód i orzechy. Mieszamy. 3. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy je do ciasta na sam koniec. Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placuszki na rumiano z obydwóch stron. Gotowe obsypujemy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego !!! Przepis bierze udział
Gotowanie...to proste !malin. Przykrywamy drugim krążkiem, którego smarujemy kremem orzechowym. Odrobinę kremu zostawiamy, aby posmarować boki. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, którą smarujemy całe ciasto. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Mój tort udekorowałam jeszcze drobno posiekanymi orzechami nerkowca. Połączenie malin i czekolady to wspaniałe połączenie. Tak można żegnać wakacje! Smacznego
Health-Fit-LifeCiasto marchwiowe piekę przeważnie zimą, ale uważam je za "bezpieczny" wypiek do przygotowania dla gości, stąd pojawił się u mnie o tej porze roku
Kasia Sarnacytryny 2 łyżki cukru cynamon krem budyniowy: 2 budynie 0,5 mleka 90 g masła Przygotowanie: ciasto marchewkowe: (blaszka 17 cm) Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz orzechami. D o utartej masy dodajemy marchewkę, mieszamy dokladnie. Masę przelewamy do foremki 17 cm i pieczemy okolo 40 minut
Bon appetit mon amiePodstawowy przepis na najprostszy chlebek bananowy. Bardzo słodki i zdrowy. Jeden z moich ulubionych przepisów, wystarczy 4 składniki i mamy pyszne ciasto. Dodatkowo możemy dodać do niego swoje ulubione składniki np. czekoladę lub orzechy. Dzięki nim chlebek za każdym razem będzie smakował inaczej. Składniki na 1 keksówkę: 4 banany 1,5 szkl. mąki owsianej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka
Czarnawisienka