śliwki w pełni! Ciasta drożdżowe ze śliwkami , ciasta ucierane ze śliwkami, ciasta kruche ze śliwkami i wiele wiele innych słodkości z ich dodatkami powstaje w naszych kuchniach! A czy Sernik ze śliwkami już(...)kiedyś próbowaliście? Jeśli nie to gorąco polecam, bo jest naprawdę przepyszny! Delikatna masa serowa połączona z soczystymi śliwkami i … uwaga – gruszkami tworzy fantastyczną całość, której żaden wielbiciel serników się nie oprze! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 400 g * śmietana 36% – 1/4 szkl * biała czekolada
Ostra na SłodkoChatka Puchatka, Domek Baby Jagi, Chatka Baby Jagi… niezapomniane i wspaniałe w swojej prostocie. Ciasto, sernik, deser – hit lat 70, 80… i nie tylko. Składniki były zawsze dostępne, a reszta należała już tylko do kreatywności osoby przygotowującej. To przepis, który można „rozciągać na metry”, zmieniać, modyfikować, przerabiać – i efekt końcowy jest zawsze udany. Tym razem kolejna wersja
mojewypiekiinietylkociasto. Na wierzchu układamy maliny. składniki na wierzch kokosowy: 200 g kokosu 100 g masła 100 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotową kruszonką posypujemy wierzch sernika. Całość pieczemy przez ok. 80 min. Po upieczenia pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, do wystudzenia
Domowy Smak JedzeniaObłędny sernik. Orzeźwiający, kremowy, po prostu pyszny. Smak, którego szybko się nie zapomina. Klasyczna masa serowa jest mokra, mazista, delikatna, taka jak lubię. A mus... Mus cytrynowy jest po prostu świetny. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym(...)sztywno, można dodać barwnik spożywczy lub szafran. Sok cytrynowy z żelatyną wymieszać z 3 łyżkami ubitej śmietany, dodać do pozostałej śmietany i delikatnie wymieszać. Mus wyłożyć na wystudzony sernik, wyrównać i schłodzić. Przed podaniem udekorować bezikami i malinami. Smacznego
Domowa cukiernia EwyKawa najlepiej smakuje z kawałkiem domowego ciasta! Ten sernik jest kremowy i puszysty. Jedynym minusem tego ciasta jest długi czas pieczenia! Ale na taki smak warto poczekać! W połączeniu z jagodami jest obłędny! Spód: 250 g ciastek kakaowych Hit 70 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 100 g białej czekolady(...)wystudzeniu przygotowujemy polewę. Białą czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy śmietanę i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Gotujemy na para około 5 minut. Przelewamy jeszcze ciepła na wierzch sernika, wygładzamy. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi. Sernik chłodzimy kilka godzin w lodówce
VioletoweKucharzeniena zimno będzie w takiej sytuacji świetną opcją. Chłodny, orzeźwiający, a w dodatku zdrowy, bo przygotowany bez dodatku cukru. Przygotowanie spodu także nie wymaga użycia piekarnika. Jako spod sernika usmażyłam klasyczny bananowy omlet z patelni :) Wychodzi jak biszkopt, więc w tej roli sprawdzi się idealnie. Na wierzch przygotowałam mus-galaretkę owocową. Całość więc więc bardzo lekka i letnia(...)SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPTOWYM SPODZIE Składniki na foremkę 16cm Omlet Banan 2 jajka 2 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej Łyżka mąki kokosowej Odrobina sody Woda Warstwa serowa Ser twarogowy delikatny President 350 g Dojrzały banan Brzoskwinia 5 łyżeczek żelatyny + pół szklanki gorącej wody Mus-galaretka 2 duże nektaryny 2 łyżeczki żelatyny + 1/4 szklanki gorącej wody Omlet Banana rozgnieść widelcem
HealthyCreationsSernik przepyszny, delikatny i kremowy. Borówki są wdzięcznym owocem do deserów, tutaj(...)sprawdziły się znakomicie. Ja swojego przecieru z borówek nie przecierałam bo nam pestki nie przeszkadzają, jeśli jednak chcecie jeszcze bardziej kremowo przecież z borówek wystarczy przetrzeć przez sito. Lekki sernik na zimno z borówką i cynamonem - deser doskonały. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniez mascarpone będzie idealnym wyborem. Aby go zrobić wystarczy bowiem wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i przelać do formy. Pyszny krem czekoladowy, który dodajesz po upieczeniu sernika oraz kolorowe owoce, to dodatki które sprawiają, że sernik jest jeszcze pyszniejszy. Dosłownie je się go oczami
AniaGotuje.plpieczenia. Przelewamy ciasto i wyrównujemy łyżką. Masa serowa: 1.Twaróg z wiaderka miksujemy z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, budyniem oraz mąką kartoflaną. 2. Wylewamy sernik delikatnie na ciasto. *Sernik ma dość płynną konsystencję, nie należy się tym przejmować, pod wpływem pieczenia ciasto urośnie, zgęstnieje, a co najważniejsze po upieczeniu niewiele opadnie. 3. Wyrównujemy. Układamy brzoskwinie odsączone z zalewy
Marcepanowa kuchniadoskonale wiecie serniki to moja popisówka! Ten ulubiony Castingowy robi furorę zarówno wśród Was, jak i mojej rodziny(...)znajomych. Dziś mam dla Was przepis na kolejny! Tym razem ciasto serowe połączyłam ze słodkim serowym nadzieniem i brzoskwiniami – wyszło genialnie! Ciasto swoją konsystencją przypomina coś pomiędzy sernikiem a zapiekanką – koniecznie spróbujcie! Pycha! SKŁADNIKI: CIASTO: * masło – 250 g * ser biały półtłusty – 250 g * maka pszenna – 250 g * cukier – 3 łyżki * sól -1 szczypta NADZIENIE: * ser biały półtłusty
Ostra na SłodkoMuszę powiedzieć, że to najlepszy sernik jaki zrobiłam. Jeszcze przed wstawieniem na bloga wywołał niemałą burzę w internecie. Pisząc to wiem, że kilkaset wygłodniałych kobiet(...)czeka na przepis :) :) tak więc nie przedłużając dodam, że do tej pasy serowej można dodać nie koniecznie maliny, ale dowolne owoce, lub pokrojone w mniejsze kawałki ulubione wafelki. Ten sernik przyjmie wszystko, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Składniki: (na tortownicę o śr. 24 cm) spód - 250 g ciastek typu markizy - 50 g masła masa serowa
Cook&LoveSERNIK.....na zimno przygotowany, z galaretką z podany. SMAK....delikatny, waniliowy i mocno owocowy. Składniki na wysoką formę prostokątną 28/18 cm lub tortownicę o średnicy 28 cm: sernik: 1 kg serek mielonego o smaku waniliowym (najlepiej wyjąć go z lodówki ok. 30 min przed przygotowaniem, żeby nie był za zimy), 200 ml słodkiej śmietanki 30%, 1 opakowanie
Moniki Smakołykirozpuszczenia) i dodajemy do masy serowej. Na samym końcu dodajemy do masy umyte i osuszone borówki. Masę wylewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyjmujemy sernik z lodówki i układamy na jego wierzchu plasterki banana, skrapiamy je sokiem cytrynowym. Zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ponownie do lodówki. Źródło
Smaki Na Talerzułyżką i wyłożyć na spód z biszkoptów, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na ok. pół godziny. W tym czasie galaretka wystudzi się a sernik lekko stężeje. Wyjąć sernik z lodówki i powciskać w niego resztę truskawek pokrojonych na połówki. Łyżką wylewać galaretkę i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia
KUCHNIA POLSKASernik wiedeński to król wśród serników. Tradycyjnie piecze się go bez spodu, z dużą ilością jajek i z tłustym twarogiem mielonym. A co najlepsze, ten wyjątkowo smaczny sernik prawie nie opada po upieczeniu. Zapraszam po mój sprawdzony przepis, który polecam z całego serca
AniaGotuje.pl