sernik - 18989 przepisów (strona:476/1266)

Śnieżny puch na biszkopcie 245

Delikatny , puszysty, lekko kwaskowy  i mega pyszny sernik na zimno.  Bardzo łatwy, szybki do zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze  się udaje, szczerze  polecam. Składniki:  biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru masa serowa 1 kg sera z wiaderka 650 ml śmietany

magiczna kuchnia Kasi
Błyskawiczny sernik wg Aleex 248

zawsze. Powinniśmy o tym pamiętać. Aby podkreślić uroczysty charakter dzisiejszego dnia, postanowiłam uczcić to święto pysznym ciastem. Przepis znalazłam na kwestii smaku, ale zmodyfikowałam go po swojemu. Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive • 50 g miękkiego masła • 1 kg twarogu sernikowego • 250 g mascarpone • 1 szklanka(...)niż pierwsza warstwa), na końcu wyłożyć masę. Wyrównać, aby biszkopty nie były widoczne. 12. Piec przez ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C (opcja dół + termoobieg). Sernik może trochę popękać, ale nie będzie to miało dużego wpływu na jego wygląd i smak. 13. Ostudzić i schłodzić przez 1 godzinę przed podaniem. Posypać kakao i pokroić

W mojej kuchni
Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. 214

na zimno, pyszny i puszysty, połówki brzoskwiń zalane bezbarwną galaretką przypominają jajo sadzone a posypane pistacjami przypominają skwarki. Zapraszam na pyszny deser. Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Waniliowy sernik gotowany 220

Sernik bez pieczenia. Prawdziwa słodka gratka, delikatny w smaku o budyniowo-kremowej konsystencji, na warstwie maślanych herbatników, choć ma w sobie białą czekoladę nie jest przesłodzony. Idealny. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych, wyjdzie każdemu. Składniki: Kwadratowa tortownica 24/24 cm 1 kg mielonego twarogu z wiaderka używam Piątnica 5 jajek 20 dag masła ½ szklanki cukru 16 g cukru z prawdziwą(...)zalać resztą masy i przykryć ostatnią warstwą herbatników, udekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.  Pozostawić w temp pokojowej do ostygnięcia, następnie włożyć na całą noc do lodówki aż sernik stężeje. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Kokosowe sernikobrownie czyli poWeekendowe Łakocie odc.152 242

sernikami nie przepadam. Wyjątek robię dla SERNIKA WIEDEŃSKIEGO wg przepisu mojej mamy ale też piekę go sporadycznie. Tak się jakoś złożyło, że receptura znaleziona na blogu Kornik w kuchni zapadła mi w pamięci.  Niby to trochę sernik ale bardziej brownie, czemu by nie spróbować?  Warto było zaryzykować! To jedyne z czterech ciast jakie upiekłam, którego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik tradycyjny 196

białek , dodajemy żurawinę i mieszamy masę dokładnie. Ciasto podpiekamy ok 15 min w temp 180 st. Wykładamy masę serową i dekorujemy resztą ciasta w kratkę lub inne dekoracyjne formy Sernik pieczemy przez godzinę w temp 180 st. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studzimy w formie

Gotowanie jest łatwe
Wegański sernik (z nerkowców, bez pieczenia) 257

Ciacho można powiedzieć last minute , bo powstało w trybie ekspresowym, na ostatnią chwilę, jak widać - w świątecznej odsłonie. Jeszcze zdążycie przygotować na święta :)  Sernik jest bardzo smaczny, kremowy, o delikatnej nucie pomarańczowej. Zasmakuje wszystkim, zarówno osobom będącym na diecie (odpowiedni dla wegan i osób na diecie bezglutenowej) , jak i tym, co nie muszą się ograniczać :) Składniki (na tortownicę(...)macie blender wysokoobrotowy z funkcją gotowania/ podgrzewania masę zrobicie w mig - wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu blendera i wybieramy odpowiedni program. Wyłączamy blender gdy masa będzie gęsta. Gotowe! Wstawić sernik na kilka godzin do lodówki.  Źródło/ inspiracja: Przepis na spód podpatrzony u  weganon.pl , masa - własna inwencja twórcza

Domowa Cookierenka Agi
Wielkanocna Pascha 209

przecież na Wielkanoc musi być babka, mazurek, sernik… jeśli dorzucić kolejne pozycje, to robią się ilości nie do przejedzenia. Do paschy więc podeszłam po prostu jako sernika na zimno i sprytnie przygotowałam ją jakiś czas temu do degustacji Na pewno muszą ją powtórzyć, choćby ze względu na niezbyt reprezentacyjne zdjęcie Ogólnie paschę możemy robić z gotowego, zmielonego sera(...)białego lub też z jajek i śmietany oraz mleka, które poddane obróbce termicznej utworzą nam ser. Trochę jak w serniku na zimno. Ja sięgnęłam po przepis z Podlasia i użyłam wiejskiego twarogu, którego nie mieliłam, bo ładnie się dziabał widelcem. Ważne, aby do paschy użyć dobrej jakości twarogu, aby wyrób nie był zbyt kwaśny. Kaloryczność i bogactwo paschy zależą

Mieszam w Garnku
Pyszny sernik wiedeński z mandarynkami. 179

wodnej. Następnie naczynie z rozpuszczoną czekoladą postaw na blacie stołu, dodaj cukier puder i całość zmiksuj na jednolitą masę. Wystudzony sernik oblej polewą i posyp płatkami migdałowymi. Gotowy sernik schłodź w lodówce, pokrój na trójkąty, każdy trójkąt sernika możesz udekorować jedną lub dwoma kawałeczkami mandarynek z puszki

Przepisy i porady kulinarne
SERNIK SZACHOWNICA 187

odwrotnie: tam gdzie była masa serowa układamy ciasto, a pomiędzy paski ciasta wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Wystudzony sernik polewamy polewą i posypujemy orzechami

słodki bratek
Sernik puszysty 182

wg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ".  Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :) Ciasto na blachę 28x40 Temp. pieczenia 160 C - sernik Temp. pieczenia  160 C - spód Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny ( 125 g ) 1 łyżeczka

Różne smaki w kuchni
Sernik z truflą czekoladową 212

Lubicie serniki ? ja uwielbiam :) lubicie trufle ? ja uwielbiam :) to ciasto jak najbardziej jest dla Was :) blog " Moje wypieki " wszyscy uwielbiający słodkości znamy. Książkę nie każdy ma , ale ja takie szczęście mam i ją posiadam. Zapewne , to nie ostatnie ciasto z tej książki , którym się z Wami podzielę .Przeglądając sobie kartka po kartce natrafiłam na ten serniczek <3 Cudny(...)lekkim wystudzeniu wstawiamy do lodówki na godzinkę . Masa czekoladowa lekko nam zgęstnieje i wtedy dodajemy cukier puder i likier. Ubijamy mikserem aż krem zwiększy swoją objętość . Wylewamy na zimny sernik , wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do lodówki na całą noc. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto harataniec z serem i migdałami 226

Pyszny sernik z książki Siostry Anstazji z powidłem śliwkowym i u mnie z dodatkiem płatków migdałów do Helio . Sernik pyszny, prosty, wszystko pieczemy razem, musimy tylko ponakładać odpowiednie warstwy na siebie i gotowe :-). Ja przepis zmodyfikowałam pod siebie :-). Polecam na pewno fajna propozycja na Święta :-). Miłego poniedziałku :-).  Blaszka 24x34 cm Składniki ciasto: 200 g masła 3 szklanki

kruche babeczki
Sufletowy sernik podwójnie czekoladowy (gluten free) 233

Drodzy moi dzisiaj mam dla was niezwykle lekki,puszysty i pełen smaku sernik(...)zasadzie podobnie jak poprzednim razem ( przepis tutaj ) przygotowany został na kanapkowym serku śmietankowym typu Filadelfia. Przepis jest banalnie prosty i potrzebujecie nieskomplikowanych składników. Bardzo przyjemny i intensywnie czekoladowy. Sernik pieczony jest w trzech etapach i tak naprawdę jeśli chcemy uzyskać pożądaną  konsystencję lekkiej pianki to należy ściśle trzymać się przepisu. Wierzch sernika stanowi gorzka czekolada połączona

vaniliowoczekoladowa
Sernik straciatella na migdałowym spodzie 216

Pomimo czekolady sernik nie jest przesłodzony - jest delikatny i bardzo kremowy. Bardzo szybko znika ze stołu. Spód (tortownica 24 cm) 150 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 3 łyżki zmielonych płatków migdałowych 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Masa serowa: 4 duże jajka 1 szklanka cukru 1 kg twarogu (z wiaderka(...)puszystą pianę. Dosypujemy cukier. Gdy się rozpuści dodajemy stopniowo twaróg oraz budyń. Na końcu wsypujemy czekoladę. Miksujemy tylko do połączenia składników. Masę przelewamy do tortownicy na wcześniej przygotowany spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 60 minut oraz kolejne 30 minut w temperaturze 140*C. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Dekoracja: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

VioletoweKucharzenie