ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:328/988)

SERNIK GOTOWANY , Z KARMELEM I ORZECHAMI 476

resztę masy. Górę pokrywamy resztą herbatników i odstawiamy do lodówki ( najlepiej na noc ). DODATKOWO : Na patelni roztapiamy kostkę do pieczenia Kasię , wsypujemy orzechy i chwilę prażymy. Zasypujemy cukrem i na wolnym ogniu roztapiamy. Gorącym karmelem polewamy ciasto i kroimy na porcje póki ciepłe. Zajadamy! Smacznego! Inne niesamowicie smaczne przepis , nie tylko na Święta znajdziecie na http://www.mojeciasto.pl/ A dla tych

Ostra na Słodko
Kruche kuleczki pistacjowe 117

łyżeczka proszku do pieczenia 30g zmielonych pistacji solonych Masło z cukrem utrzeć na puch. Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i po rozmieszaniu pistacje. Z ciasta uformować niewielkie kuleczki o wielkości orzecha laskowego. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Ksylitol oraz pistacje pochodzą od Radix

Di gotuje
Tort orzechowo- kajmakowy bez pieczenia 205

włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Orzechy włoskie to składnik niezbędny w każdej kuchni. Możemy je wykorzystywać absolutnie do wszystkiego. Zarówno do ciast, ciastek, deserów, jak i wytrawnych farszy, sosów czy panierki. Orzechy włoskie MAKAR mają wyjątkowy, lekko słodki smak. Są idealnie wysuszone i pozbawione goryczki. Produkt jest wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy

Tradycyjna kuchnia Kasi
46. Słoneczny poranek i bananowe ciasto z karobem (bez jajek!) 211

ciasto z wyżej wspomnianym karobem i bananami! Zapraszamy! Składniki 3 łyżki karobu w proszku 2/3 szklanki mąki pszennej   1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki brązowego cukru 1 duży dojrzały banan (ja użyłam dwóch małych) 3- 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (najlepszy domowy!) 1/3 szklanki mleka  1/3 szklanki oleju kilka orzechów włoskich   Przygotowanie(...)blenderem na gładką masę, dodajemy olej i mleko, ponownie dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy dżem.  Łączymy składniki suche z mokrymi, wsypujemy pokrojone orzechy i po wymieszaniu wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40 minut - do suchego patyczka. Smacznego :) Ciasto po upieczeniu jest naprawdę mięciutkie i wilgotne

Symfonia Smaków
Czekoladowe ciasto korzenne z orzechami pekan i nutellą 165

dzisiaj dla Was propozycję pysznego, szybkiego i tylko z jednym jajkiem ciasta, łatwe w przygotowaniu i szybko znika z talerzyków. Można je przełożyć kremem lub powidłami, z orzechami pekan smakuje wyśmienicie. Zapraszam do wypróbowania :)  a może upieczecie je na święta zamiast piernika :)   Składniki : 2 i 1/4 szklanki mąki typ 550 1 szklanka cukru 1 jajko 130 g miękkiego(...)olejkiem i jajkiem, ucieramy na gładki krem, następnie dodajemy nutellę, mleko i mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i przyprawą do piernika, delikatnie mieszamy łyżką. Orzechy siekamy nożem tak żeby były wyczuwalne, dodajemy do ciasta i jeszcze raz mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto i wyrównujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni, pieczemy na środkowym poziomie około

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto pomarańczowo-czekoladowe 151

nadzieję, że i Was zainspiruje, tak jak i mnie zainspirowało. To taka mała odskocznia od klasycznego piernika. Czekolada i cytrusy to przepyszny duet, a ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu. Na wierzchu ułóżcie orzechy, migdały czy inne bakalie, które akurat macie pod ręką. Posypcie paseczkami skórki pomarańczowej i gotowe. Ciasto pomarańczowo-czekoladowe Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na keksówkę

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1081

wypieki Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie Czekoladowiec z bananami i orzechową nutą Najłatwiejsza babka w łaty Daktylowiec - ciasto Babeczki "Czarny ląd" Ciasto dyniowa-kokosanka Czekoladowo-karmelowe babeczki z orzechami Waniliowe ciasteczka z owocami Waniliowa babka z rodzynkami Ciasteczka makusie (ciasteczka z makiem) Ciasteczka kokosowe Ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Jabłkowo-cynamonowe (szybkie) ciasto

Słodkie okruszki
Ciasteczka z kaszy jaglanej 182

kaszy jaglanej 1 dojrzały banan 2 garści orzechów Przygotowanie: Kaszę opłukać, ugotować i przestudzić. Banana rozgnieść widelcem i wymieszać z kaszą. Z takiego ciasta formować ciasteczka, na każdym z nich ułożyć połówkę orzecha włoskiego.  Ciasteczka piec 20-25 minut w 180 stopniach

Lawendowe Niebo
pijany bakaliowiec - ciasto imprezowe 648

razu po złożeniu. A na drugi dzień okazało się jeszcze lepsze. Przed podaniem dodatkowo rozłożyłam na każdym kawałku po kilka rodzynek.  *foremka 26*34 cm Składniki: na ciasto: 250 g masła 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika  na krem: 750 ml mleka(...)miękkim masłem. Wyłożyć na dolne ciasto i przykryć druga jego częścią. Na wierzchu rozsmarować powidła wymieszane z kakao i wyłożyć bakalie oraz posiekane orzechy. Czekoladę połamać, zalać mlekiem i rozpuścić nad parą. Polać wierzch ciasta i odstawić na kilka godzin do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 114

okrągła forma) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50 min 180 stopni.  6. W między czasie rozpuszczamy resztę czekolady z łyżka oleju. Gdy ciasto będzie już gotowe i lekko przestygnie polewamy czekoladą i posypujemy orzechami.  Wartości odżywcze: 2 671 kcal B 50 g W 270 g T 154 g google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot

Zdrowie i pysznie na talerzu
CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 167

okrągła forma) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50 min 180 stopni.  6. W między czasie rozpuszczamy resztę czekolady z łyżka oleju. Gdy ciasto będzie już gotowe i lekko przestygnie polewamy czekoladą i posypujemy orzechami.  Wartości odżywcze: 2 671 kcal B 50 g W 270 g T 154 g google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot

Zdrowie i pysznie na talerzu
Mazurek z cynamonem 98

masło i żółtko zagnieść jednolite ciasto następnie uformować kulkę i zawinąć w folię spożywczą, ciasto włożyć do lodówki na przynajmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Z lodówki wyjąć ciasto rozwałkować tak, aby grubość placka nie przekraczała 0,5 mm wyłożyć ciastem dno i boki dużej formy (ja z tego ciasta przygotowałam dwa mazurki o wymiarach(...)Całą powierzchnię przygotowanego ciasta ponakłuwać widelcem, wstawić formę do piekarnika, piec przez około 20 minut na złoty kolor. Ciasto po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Na dnie mazura rozsmarować dżem. Potrzebną ilość masy przełożyć do miski wymieszać z cynamonem, jeśli masa jest bardzo gęsta można rozgrzać ją w rondelku na wolnym ogniu ciągle mieszając

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik czekoladowy wegański, bez glutenu, bez cukru 193

lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane (tylko białą część, bez wody) 2 łyżki ksylitolu 1/2 banana sok z cytryny kakao do posypania poszatkowane orzeszki orzechy laskowe do ozdoby suszone małe różyczki do ozdoby Ciasto: 1. Siemię lniane zalać 12 łyżkami zimnej wody, wymieszać i odstawić na około 10 minut. 2. Wymieszać razem mąkę ryżową, proszek do pieczenia, sodę. Przesiać(...)paterze. Banana pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Plasterki poukładać na kremie i posypać kakao. Przykryć drugim krążkiem ciasta i lekko docisnąć. Na wierzch wyłożyć pozostały krem i posypać kakao. 9. Tort ozdobić poszatkowanymi orzeszkami, różyczkami i orzechami laskowymi. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasteczka z musem jabłkowym i orzechami 210

Dzisiejsze ciacha są miękkie w środku i z pełną odpowiedzialnością twierdzę, że śmiało wytrzymają tydzień w puszce, a przynajmniej mam nadzieję, że wystarczą do piątku. O

greenscarf
Mazurek z masą kajmakowo - orzechową 184

maki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia; 1/2 szklanki cukru; 5 żółtek; kostka margaryny. Dodatki do masy: 1/2 puszki masy kajmakowej 1/2 szklanki orzechów lasowych zmielonych 1/4 kostki masła dżem wiśniowy lub inny Wykonanie. Wszystkie składniki na ciasto  ugniatamy i dzielimy  na pół. Jedną część dekorujemy dookoła ozdobnym wałkiem z ciasta. Pieczemy  w temperaturze ok. 180 stopni(...)złoty kolor. Ciasto  studzimy. Spody do mazurków można upiec nawet kulka dni wcześniej. Pierwszą część smarujemy dżemem, przykrywamy drugim ciastem z  ozdobnym wałkiem. Na wierzch rozkładamy masę kajmakową utartą z masłem i mielonymi orzechami. Wierzch mazurka dekorujemy według własnych inwencji.  SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy