ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:39/181)

Rolada z kremem kakaowym i wiśniami 241

Lekka i delikatna :) Składniki biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia   krem: 3 jajka 3/4 szklanki

czarrna od kuchni
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 614

Zrobiłam raz … zrobiłam drugi … i już wiem , że ciasto miętowe na stałe zagości w mojej kuchni!Zrobiło furorę nie tylko wśród domowników!Delikatne …

Ostra na Słodko
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka 1810

kruchego ciasta lub biszkoptu. W serowcu ze Świętoniowej na kruchy spód wykłada się biszkoptową masę orzechową, którą zalewa się masą serową. Po upieczeniu na wierzch zimnego ciasta wykłada się z kolei krem budyniowy, na który ściera się czekoladę. Nutka mielonej kawy, którą posypane jest kruche ciasto, dopełnia całości. Serowiec ze Świętoniowej ładnie się prezentuje, ale przede wszystkim ma wyjątkowy smak

Trzeci talerz
Ciasto cygan 3267

pieczenia. Wylać masę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa placki.Krem budyniowy:W szklance mleka zmiksować mąki. Resztę mleka z cukrami zagotować, wlać zmiksowane mąki i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą(...)cukier, kakao i na końcu jogurt. Podgrzewacz chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warstwy ciasta:ciasto makowo orzechowe, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga część kremu, ciasto makowo-orzechowe, polewaPs. Przed rozsmarowaniem kremu na galaretce galaretka musi być twarda. Przepis z książki:Wielka księga

Ala piecze i gotuje
Piegusek z brzoskwiniami 202

Znowu zawitał u mnie piegusek czyli ciasto z białek z dodatkiem maku. Tym razem dodałam cały mak a nie mielony dzięki temu ciasto przyjemnie chrupie. Białkowy biszkopt z makiem przełożyłam kremem budyniowym a na wierzchu zalałam galaretką brzoskwinie z puszki. składniki: piegusek 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka mąki pszennej 125 g masła(...)patyczka ok 35 minut. Na mleku z dodatkiem cukru ugotować budyń. Wystudzić. Masło zmiksować na puszystą masę. Następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwa blaty. Na jeden blat wyłożyć ok 2/3 kremu budyniowego. Następnie przykryć drugim blatem. Na wierzchu posmarować cienko pozostałym kremem. Brzoskwinie osączyć dobrze z zalewy i pokroić w plasterki. Ułożyć gęsto na cieście

Monia miesza i gotuje
ciasto snikers 222

mniejsze kawałki) Masło pokroić w małą kosteczkę dać do rondelka z innymi składnikami doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek. krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej mleka.Gorący budyń wylać na  wystudzone ciasto. dodatkowo:  krem krówka - mleko zagęszczone gotowane

na gazie
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 375

znanego już Wam mojego przepisu na naleśniki, który znajdziecie TU . Aby tort był wysoki, użyłam podwójnej porcji ciasta, z którego wyszło mi 19 naleśników, a które smażyłam na patelni o średnicy 22 cm.  Myślę, że połączenie pysznych naleśników, z kremem budyniowym i mascarpone oraz dżemem truskawkowym to taki pewniak, który sprawdzi się na wielu rodzinnych uroczystościach, ale również(...)popołudnie czy na zwykłych plotkach przy kawie :) Spróbujcie! SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI (na około 19-20 sztuk, smażonych na patelni o średnicy 22 cm): podwójna porcja na ciasto z TEGO przepisu SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY: 600 ml mleka 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) (można pominąć i dodać ziarenka z 1 laskii wanilii) 3 żółtka 4 łyżki

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami 2834

jeszcze raz wymieszaj.   Na dnie naczynia do zapiekania wyłożonego papierem do pieczenia ułóż herbatniki jak na zdjęciu wyżej. Następnie ułóż na herbatnikach warstwę kremu budyniowego.   Na rozsmarowaną masę budyniową ułóż herbatniki.   Schłodzoną śmietanę kremówkę ubij mikserem, ale nie na sztywno ( tak na 3/4) łyżkę ubitej śmietany(...)cukier i przestudzoną ale nie stężałą żelatynę.   Rozsmaruj przygotowany krem na warstwie herbatników.   Posyp całość startą czekoladą. Przed podaniem schłódź w lodówce przez kilka godzin.   Smacznego!   Zapraszam również po inne nasze DESERY ! Artykuł Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Ptysie 122

Wodę gotujemy z masłem i szczyptą soli. Gdy widzimy "bąble" gotującego się płynu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko mieszamy drewnianą łyżką.  Zaparzamy około 2 minut. Ciasto samo uformuje się w kule- wystarczy ,że będziemy mieszać "od brzegów".  Następnie do wystudzonego dodajemy po jednym jaju i miksujemy na najniższych obrotach, aż będzie gładkie i lśniące(...)kratce. Składniki na krem: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru 3 żółtka pół szklanki mąki 4-5 kropel olejku waniliowego 250 g margaryny Żółtka miksujemy z cukrem i olejkiem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy mąkę, wlewamy 3/4 szklanki mleka i nadal miksujemy do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.  Resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy do niego masę budyniową.  Mieszamy energicznie

Domowe ciasta
Ciasto przekładane kremem waniliowym i czekoladowym z wiśniami. 312

Ciasto przekładane. Ciasto przekładane. Składniki:   Ciasto:   600 g mąki pszennej 250 g masła 6 żółtek 250 g śmietany 18% 100 g cukru pudru 2

kuron.com.pl
Tarta z rabarbarem i masą budyniową 160

temp. 180 stopni. Wykonanie ciasta - tradycyjne: Wszystkie składniki wrzucić do miski i ugniatać ręcznie, aż ciasto stanie się gładkie i jednolite (można pomóc sobie na początku nożem). Polecam także użyć do tego miksera - czym ciasto będzie miała mniejszą styczność z ciepłymi rękami tym jego konsystencja będzie lepsza i ciasteczka będą bardziej kruche. Wyjąć ciasto z naczynia, uformować z niego kulę(...)odsączamy go i studzimy. Rabarbarową wodę, która zostanie z gotowania można zlać z patelni i rozcieńczyć wodą. Otrzymamy w ten sposób napój rabarbarowy. Wykonanie ciasta: Na wychłodzony spód do tarty wykładamy krem budyniowy, a na nim odsączony i zimny rabarbar. Ciasto chłodzimy w lodówce. Proporcje są podane na tartę o średnicy 28cm i 3 tartaletki

Mania Wypiekania
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 626

sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam….   Zapraszam na FILM .       Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu po 1/3 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu (jeśli nie mamy, możemy pominąć kardamon) Krem budyniowy: 500ml mleka 250g(...)Połową kremu posmarować biszkopt w blaszce. Na wierzch wyłożyć jabłka, wyrównać. Biszkopty krótko maczać w rozpuszczonej galaretce i układać je na jabłkach. Ciasto wstawić do lodówki na około 15-30 minut. 12. Na schłodzone ciasto wylać pozostałą galaretkę i ciasto znów wstawić do lodówki, aż galaretka całkiem stężeje. 13. Na galaretkę z biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim

Mała Cukierenka
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8459

sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam….   Zapraszam na FILM .       Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu po 1/3 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu (jeśli nie mamy, możemy pominąć kardamon) Krem budyniowy: 500ml mleka 250g(...)Połową kremu posmarować biszkopt w blaszce. Na wierzch wyłożyć jabłka, wyrównać. Biszkopty krótko maczać w rozpuszczonej galaretce i układać je na jabłkach. Ciasto wstawić do lodówki na około 15-30 minut. 12. Na schłodzone ciasto wylać pozostałą galaretkę i ciasto znów wstawić do lodówki, aż galaretka całkiem stężeje. 13. Na galaretkę z biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim

Mała Cukierenka
Rafaello bez pieczenia 125

Rafaello bez pieczenia zrobiliśmy, przygotowując własny budyń, który był bazą do kokosowej masy. Nasze ciasto miało zwarty krem, który nie rozpływał się przy krojeniu, a to

niecodziennikpary