ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:34/181)

CIASTO PANI WALEWSKA 353

chcecie zrobić przyjemność swoim bliskim koniecznie zróbcie to ciasto, jest po prostu fantastyczne. Składa się z kruchego ciasta z powidłem oraz bezą z orzechami. Całość przełożona kremem budyniowym. Warto wspomnieć jeszcze, że ciasto nie jest strasznie skomplikowane ani pracochłonne :) Polecam.  SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM CIASTO KRUCHE: 0,5 kg mąki pszennej 20 dag cukru pudru(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżka śmietany BEZA: 5 białek 1 szklanka cukru łyżka mąki ziemniaczanej płatki migdałowe i  pokrojone orzechy włoskie do posypania KREM: 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 5 łyżek cukru kostka masła ORAZ: 2 słoiki gęstego powidła śliwkowego (600 g) WYKONANIE: GOTUJEMY BUDYŃ: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałej

Pani na deser
Ciasto bakaliowe z masą budyniową 334

Ostudzony biszkopt kroimy wzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Leon 217

margaryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dag cukru 1 jajo Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na pół i upiec 2 placki w tem.160-180 C, przez 40 minut.  Krem budyniowy: 15 dag cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy lub cukier z naturalną wanilią dostępny(...)drugiej - żółtą galaretę. Przełożenie placka:Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwoną galaretką - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy. Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Francuskie rurki z nadzieniem 285

Pierwszy raz robiłam rurki z ciasta francuskiego i powiem, że to fajny i szybki sposób na coś słodkiego. Można je nadziać wedle uznania - bitą śmietaną, kremem budyniowym lub gotowym nadzieniem cukierniczym. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 jajko odrobina cukru do oprószenia rurek Dodatkowo: nadzienie o smaku waniliowym Lauretta lub bita śmietana lub krem budyniowy Sposób przygotowania: 1.Ciasto pokroić(...)sztuki. Smacznego!!!  Jeszcze kilka słów o nadzieniu, którego użyłam do tych rurek. W ubiegłym tygodniu otrzymałam do wypróbowania 2 rękawy cukiernicze Rengo firmy Lauretta. Na pierwszy rzut poszedł krem o smaku waniliowym. Ma bardzo przyjemną konsystencję. Ponieważ do rękawa dołączone są końcówki, nadziewanie rurek było bardzo szybkie i bezproblemowe. Dodatkowym atutem jest również to, że niezużyty krem wystarczy zamknąć

Kuchnia domowa Ani
Miodownik z kokosem i karmelowym słonecznikiem 446

dodajemy miód, wyrobione ciasto dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia i wycinamy kształt formy. Papier z ciastem układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy równocześnie dwa blaty przez około 12 minut w 180 stopniach C. Krem budyniowy: Odlewamy Pól szklanki mleka i rozrabiamy w nim budyń, pozostałą cześć mleka zagotowujemy z miąższem wanilii i cukrem. Gdy mleko(...)małym ogniu (ostrożnie, aby nie przypalić) dodajemy masło. Gdy składniki się połączą dosypujemy prażony słonecznik. Gotujemy razem kilka minut. Wykładamy ciepłe na wierzch ciasta. Składamy ciasto układając po kolei: blat miodowy, krem budyniowy, blat miodowy, blat kokosowy, blat miodowy, krem budyniowy, blat miodowy, masę słonecznikową

Pyry na Gaz
OCZY CARYCY 223

jasne: 6 białek 0,5 szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Krem budyniowy domowej roboty Lub krem na budyniach 1 i 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru

RAROSSA
Ciasto popapraniec 1710

Ciasto biszkoptowe w trzech smakach, przełożone dżemem wiśniowym, kremem budyniowym oraz karpatkowym, posypane czekoladowymi płatkami. Pyszne i efektowne ciasto na urodziny, imieniny, święta, spotkania rodzinne i ze znajomymi.  Składniki: na ciasto: 6 jajek, 1/4 szklanki oleju, szklanka maki typ 480, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli, 1/2 szklanki, opakowanie cukru wanilinowego, 5 łyżek wiórek(...)minut na  wysokich obrotach) składnie ciasta: Dolny blat ciasta nasączamy połową przygotowanej wcześniej cytryny z wodą. Smarujemy 200g dżemu wiśniowego, przekładamy masę budyniową, następnie drugi blat ciasta, który nasączamy pozostały ponczem, smarujemy pozostałym dżemem, wykładamy krem karpatkowy, wyrównujemy i a koniec posypujemy czekoladowymi płatkami. Wkładamy do lodówki na min. 3 godziny - najlepiej na noc, aby ciasto odpowiednio zmiękło

Lena Gotuje
Ciasto bez pieczenia z masą budyniową i masłem orzechowym 140

zrobienia jakiegoś ciasta. W weekend zapowiedzieli się goście, więc nadarzyła się okazja. Dokupiłam tylko masło, a resztę produktów miałam już w domu-tak powstało to ekspresowe ciasto bez pieczenia. Puszysty krem budyniowy, chrupiące pełnoziarniste ciasteczka i polewa czekoladowa, a dla kontrastu słone masło orzechowe z kawałkami orzechów- to nie może nie smakować. Proponuję czasem przeglądać szuflady, czy szafki-zawsze znajdzie(...)folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Następnie utrzeć masło na puch i stopniowo dodawać do niego po łyżce zimnego budyniu, aż wyjdzie nam puszysty krem. Dno kwadratowej tortownicy wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć krem budyniowy i przykryć kolejną warstwą herbatników. Masło orzechowe rozgrzać w kąpieli wodnej, rozsmarować na herbatnikach i przykryć ostatnią warstwą ciastek. Polewa.Cukier rozpuszczamy z tłuszczem, następnie dodajemy

Krylowa Kuchnia
CZERWCOWA KLASYKA CZYLI BISZKOPT Z GALARETKĄ, KREMEM I TRUSKAWKAMI 240

cały czas miksując. Następnie zmniejszamy obroty miksera i  dodajemy łyżką mąkę, aż do jej wyczerpania. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do  wystygnięcia. Składniki na krem budyniowy: 1 budyń waniliowy (u mnie z cukrem 40g) 1 szklanka mleka 150 g masła (o temp(...)masę. Do utartego masła dodawać po łyżce zimnego budyniu i ubijać na średnich obrotach. Ponadto: truskawki 2 galaretki rozpuszczone w połowie wody przewidzianej na opakowaniu Wykonanie ciasta:  Na biszkopt wykładamy krem budyniowy. Na kremie układamy połówki truskawek. Zalewamy lekko tężejącą galaretką i chłodzimy do stężenia w lodówce

Walijskie Pichcenie
Ciasto czekoladowe z truskawkami 368

Biszkopt budyniowy z kremem maślano- truskawkowym i lekko poziomkową galaretką to kolejna propozycja w tym sezonie. Składniki biszkopt budyniowy 5 jajek 1 budyń czekoladowy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym(...)budyniem i proszkiem. 2. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy okrągłym papierem do wypieków od Jana Niezbędnego . Specjalne nacięcia pomogą w wygodnym ułożeniu i dopasowaniu. Obustronne silikonowanie zapobiegnie przywieraniu ciasta do blachy. Papier doskonale nadaje się do okrągłych form o średnicach od 26 cm do 32 cm. 3. Ciasto przelewany do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
BUDYNIOWY BISZKOPT Z MALINOWĄ PIANKĄ 144

Macie tak czasami, ze jeżeli jakieś ciasto bardzo Wam posmakuje to potem na bazie jego przygotowujecie inne?! Ja tak! Jakiś czas temu mama upiekła w domu budyniowy biszkopt z orzeźwiającym cytrynowym kremem i ciasto tak bardzo posmakowało wszystkim, ze postanowiliśmy na bazie tego samego budyniowego biszkoptu przygotować inną wersję – tym razem truskawkowa! Lekki budyniowy biszkopt z budyniu przykryty orzeźwiającą(...)każdą okazję! Ciasto jest bardzo lekkie i delikatne – wręcz takie „niebiańskie” bym nazwala! Gwarantuje ze zakochacie się zarówno w cytrynowej , jak i truskawkowej wersji. Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) BISZKOPT BUDYNIOWY: * budyń śmietankowy – 5 op * cukier – 1 szkl * jajka L – 6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: * serek „homo” truskawkowy

Ostra na Słodko
BUDYNIOWY BISZKOPT Z MALINOWĄ PIANKĄ 377

Macie tak czasami, ze jeżeli jakieś ciasto bardzo Wam posmakuje to potem na bazie jego przygotowujecie inne?! Ja tak! Jakiś czas temu mama upiekła w domu budyniowy biszkopt z orzeźwiającym cytrynowym kremem i ciasto tak bardzo posmakowało wszystkim, ze postanowiliśmy na bazie tego samego budyniowego biszkoptu przygotować inną wersję – tym razem truskawkowa! Lekki budyniowy biszkopt z budyniu przykryty orzeźwiającą(...)każdą okazję! Ciasto jest bardzo lekkie i delikatne – wręcz takie „niebiańskie” bym nazwala! Gwarantuje ze zakochacie się zarówno w cytrynowej , jak i truskawkowej wersji. Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) BISZKOPT BUDYNIOWY: * budyń śmietankowy – 5 op * cukier – 1 szkl * jajka L – 6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: * serek „homo” truskawkowy

Ostra na Słodko
Karpatka 333

płat ciasta, który następnie dzielę na pół i przekładam kremem. Podane proporcję są na blachę o wymiarach 40x40cm. Składniki: Ciasto parzone: 1 1/2 szklanki wody 200g masła lub margaryny 1/4 łyżeczki soli 1 1/2 szklanki mąki 8 jajek Krem budyniowy: 800ml mleka 200g masła 150g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)zdejmujemy z ognia i odstawiamy budyń do wystygnięcia. W dużej misce miksujemy masło na gładką masę. Dodajemy po jednej łyżce masy budyniowej i miksujemy na najwyższych obrotach dokładnie rozprowadzając budyń, tak aby w kremie nie było grudek. Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą smarujemy kremem i przykrywamy drugą częścią ciasta. Posypujemy wierzch cukrem pudrem

Jacob Tastes
Piękny Cygan 308

wspaniała gama dodatków, które nadają ciastu niepowtarzalny mix smaków, warto włączyć do udanych przepisów, zapewniamy! Składniki: 15 dag masła 25 dag cukru pudru 3 łyżki miodu 6 jajek 20 dag mielonego maku 10 dag zmielonych orzechów włoskich 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki mąki ziemniaczanej krem budyniowy 1/2 l mleka 3 łyżki cukru(...)mąką dodajemy stopniowo do ucieranej masy na koniec, dodajemy ubite na sztywno białka delikatnie łączymy z ciastem. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 45 minut w 180 C w nagrzanym piekarniku. Upieczone ciasto odstawiamy do przestygnięcia.  Krem budyniowy  Dwa rodzaje mąk wymieszać w 1 szklance mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy razem z cukrem

kgwjanczewo
Tartaletki „Ptasie gniazdka” 227

Wielkanoc tuż, tuż… Moją propozycją na świąteczne wypieki są tartaletki z kremem budyniowym, czekoladowym. Kruche, smaczne, udekorowane karmelowym gniazdkiem i jajeczkami z masy cukrowej. Składniki:Ciasto (na około 11 tartaletek):1 szklanka mąki120(...)masła2 żółtka2 łyżki cukru pudruszczypta soliKrem budyniowy czekoladowy (kremu trochę zostanie):2,5 szklanki mleka3/4 szklanki cukru4 żółtka3/4 szklanki mąki1 tabliczka czekolady deserowej (100 g)Przygotowanie:Ciasto:Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier puder i żółtka. Dokładamy masło i siekamy na malutkie kawałeczki. Delikatnie zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około

Oryginalny smak