ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:25/181)

Ciasto balowe 204

Ciasto Balowe Ciasto to bardzo przypomina 3-bita, a to za sprawą kajmaku, kremu budyniowego i śmietany. Jednak ciasto to jest zamiast herbatników posiada delikatny biszkopt i słone krakersy, które w połączeniu tworzą ciekawy smak. W oryginalnej wersji zamiast dwóch warstw krakersów występuje warstwa herbatników, moim zdaniem lepsze są dwie warstwy krakersów,  dla podkreślenia  lekko(...)ucierając, dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie: Na biszkopt wyłożyć krem budyniowy i przykryć warstwą solonych krakersów. Na krakersy rozsmarować masę kajmakową i wyłożyć kolejna warstwę krakersów. Wyłożyć masę śmietanową i posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce. Smacznego

My sweet a life
Karpatka z masą budyniowo-śmietanową 1100

masą budyniową z dodatkiem bitej śmietany. Ciasto pęknie wyrosło a masa wyszła bardzo lekka i puszysta. Tą karpatkę zrobiłam inaczej niż zwykle, bo wykorzystałam gotową mieszankę do robienia ciasta parzonego. Kupiłam ją przy okazji robienia ciasta góra lodowa z masą do karpatki . Potrzebowałam wtedy tylko gotowej masy, ale przez przypadek wzięłam opakowanie z mieszanką na masę i ciasto. Skoro już(...)góry, pomimo że wyglądają obłędnie, to są potem trudniejsze w napełnieniu kremem, a potem jedzeniu. Ważne jest pieczenie ciasta parzonego w odpowiednio wysokiej temperaturze, to sprzyja jego rośnięciu. Po 20 min. temperaturę należy zmniejszyć, inaczej ciasto przypali się z wierzchu a będzie surowe w środku. Masło do masy budyniowej powinno być miękkie ale nie za bardzo, nie powinno się

Słodki Blog
Przekładaniec z kremem budyniowym i polewą czekoladową-pyszne"Biuściki" 152

przepis i przeszukiwalam internet,natknelam sie na "cycki murzynki".Ciasto bardzo podobne,zawierajace jednak jeden dodatkowy blat makowo-kokosowy nie przekonalo mnie,lacznie z nazwa."Biusciki" to ciasto biszkoptowe z przepysznym kremem budyniowym i gruba polewa czekoladowa,nasaczone alkoholem i wisienkami,rowniez alkoholowymi jest absolutnie obledne w smaku.Nie znam osoby,ktorej by ten smakolyk nie uwiodl.Zniknelo blyskawicznie i wlasciwie(...)moge sie doczekac kiedy je znowu upieke.Jest uzalezniajace.Przepis jest troche przydlugi,ale wykonanie jest niezwykle proste.Bardzo polecam!Ciasto sklada sie z blatu biszkoptowego,warstwy z dzemem jezynowym,kremu budyniowego,warstwy z okraglych biszkoptow i wisienek nasaczonych alkoholem oraz polewy czekoladowej.Skladniki na biszkopt :( blaszka 32x24cm)4 jajka1 szklanka maki1 niepelna szklanka cukru1 lyzeczka proszku do pieczeniaszczypta soliWykonanie:Biala odzielic od zoltek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche ciasto z kremem 184

figi, rodzynki, śliwki) herbata owocowa, u mnie herbata Wild Berry TEEKANNE Krem kawowy: 500 ml śmietanki 36% 250 g kremowego serka lub mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Budyniowa pianka: 4 białka 100 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego kilka kropel olejku cytrynowego Ciasto kruche przepis: Jak zrobić kruche ciasto? Mąkę z proszkiem do pieczenia(...)Śmietankę ubijamy z mascarpone, na koniec dodajemy cukier i kawę rozpuszczalną. Dokładnie mieszamy i połowę z masy wykładamy na naszą owocową warstwę, którą posmarowaliśmy jeden z blatów ciasta. Na kremie układamy budyniową piankę (wystudzoną) i smarujemy ją pozostałą częścią kremu. Całość zakrywamy drugim blatem kruchego ciasta. Kruche ciasto z kremem najlepiej smakuje po kilku godzinach, kiedy nieco zmięknie. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pani Walewska (pychotka) 1922

Ulubione ciasto moich rodziców. Dwa blaty kruchego ciasta z dżemem, bezą i płatkami migdałowymi, przełożone kremem maślano-budyniowym. Przekładaniec naprawdę godny uwagi. Daję słowo, że będziecie wracać do tego przepisu, a Wasi goście będą zachwyceni ;) Polecam! Składniki: (na formę o wymiarach 25x35 cm) Ciasto kruche: 220 g zimnego masła 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżki kwaśnej śmietany 18 % 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 6 żółtek Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej (tych pozostałych po cieście kruchym) 1,5 szkl cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem maślano-budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka

Nastoletnie Wypiekanie
Donauwelle. Zaproszenie do akcji "Kuchnia niemiecka" 119

Donauwelle - klasyk kuchni niemieckiej. Bardzo popularne i lubiane ciasto, w żadnej cukierni nie może go zabraknąć. Donauwelle składa się z dwukolorowego ciasta ucieranego z wiśniami, maślanego kremu budyniowego i glazury czekoladowej uformowanej na kształt fal. Środek ciasta w przekroju tworzą również fale, które powstają poprzez zapadnięcie się wiśni podczas pieczenia. Najczęściej pieczone w prostokątnej foremce i serwowane pokrojone w kwadraty(...)zamieszać, by nie utworzył się kożuch miękkie masło utrzeć na puch z 2 łyżkami cukru. Cały czas ucierając dodawać po 1 łyżce przestudzonej masy budyniowej. Ucierać do otrzymania puszystego kremu. Krem razsmarować na przestudzonym cieście masło, kakao, cukier i wodę umieścić w rondelku. Cały czas podgrzewając mieszać trzepaczką balonową do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Wlać minimalną ilość wody z przepisu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Brazylianka 1950

tarce na dużych oczkach. Podsmażać aż jabłka zmiękną. W pół szklance gorącej wody rozmieszać galaretkę i wlać do jabłek. Jabłka odłożyć w zimne miejsce do ostudzenia.Warstwy ciasta:pierwszy placek, krem budyniowy, drugi placek, tężejąca masa jabłkowa, trzeci placek.Ciasto polać polewą lub przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Ciasto Black-White-Red 393

temperaturze pokojowej.   Miękkie masło utrzeć do puszystości. Gdy będzie jasne, dodawać do niego stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu.   Tak przygotowany krem budyniowy rozsmarować na czekoladowym cieście, który ponownie umieścić w blaszce, w której był pieczony.     Mus malinowa: Galaretki rozpuścić w 1 szkl. wrzącej wody, przestudzić. Maliny zmiksować(...)następnie dodać do letniej galaretki, wymieszać. Schłodzić do lekkiego stężenia.   Tężejący mus malinowy wylać na krem budyniowy i dobrze rozprowadzić po całej powierzchni. Ciasto schłodzić najlepiej całą noc. Smacznego!      Inspiracja/ źródło:  klik

Nastoletnie Wypiekanie
Kostka malinowa 208

malinowa chmurka , ale galaretka malinowa tak mi posmakowała, że postanowiłam jeszcze coś z nią zrobić. I tak powstało to eleganckie ciasto, powstało z połączenia delikatnych placków z ciasta ucieranego, słodkiego kremu budyniowego i orzeźwiającej galaretki z malinami. Przysłowiową kropkę nad i stanowi polewa czekoladowa.  Ciasto: 1 margaryna 3 jaja 4 żółtka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej(...)pieczenia i całość miksujemy do połączenia. Połowę ciasta wykładamy do blaszki (23x33 cm) i pieczemy na złoty kolor - ok 25 minut w 180 st. C. Podobnie postępujemy z pozostałym ciastem. Jeśli macie 2 blaszki tej samej wielkości i piekarnik z termoobiegiem to możecie jak ja upiec oba placki jednocześnie. Krem: 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 litra mleka 4 łyżki cukru

Cynamonowe szczęście
Oczy carycy wg Aleex 170

jasne: • 6 białek • 1,5 szklanki cukru • 1 szklanka mąki ziemniaczanej • 1 łyżka octu • 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne: • 6 żółtek • 2 jajka • 6 łyżek cukru • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 2 łyżki kakao • 1/3 szklanki oleju Krem budyniowy: • 1 i 3/4 szklanki mleka • 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ( bez cukru ) • 2 łyżki cukru(...)dodając stopniowo po jednej łyżce budyniu. 12. Kawę zaparzyć w 1/2 szklanki wrzątku, posłodzić, wystudzić. 13. Galaretki rozpuścić w 1/2 l wrzątku, wystudzić. 14. Na jeden blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego. 15. Następnie poukładać biszkopty maczane w naparze kawowym. 16. Między biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę. 17. Na galaretkę wyłożyć resztę kremu, przykryć drugim blatem ciasta. 18. Polać polewą

W mojej kuchni
WEGAŃSKI ORZECHOWIEC Z KARMELEM 271

budyniową. Energicznie mieszaj do całkowitego zgęstnienia budyniu. Zdejmij z ognia i ostudź. Następnie przygotuj warstwę orzechową. Do tego celu rozpuść w garnku margarynę z cukrem. Gotuj do momentu rozpuszczenia cukru, potem wsyp posiekane orzechy włoskie i gotuj jeszcze przez chwilę. Wszystkie składniki na ciasto włóż do dużej miski,  zagnieć ciasto i podziel je na 2 części. Obie części ciasta(...)łyżce ostudzonego budyniu i miksuj do momentu uzyskania jednolitej, kremowej masy. W blaszce ułóż upieczone ciasto nie mające orzechów. Posmaruj obficie karmelem i wyłóż cały krem budyniowy.  Całość przykryj ciastem z warstwą orzechową. Gotowe ciasto przełóż w zimne miejsce najlepiej na 24 h.  Smacznego

wegujemy
Kremówka budyniowo-śmietankowa 167

wielkością odpowiada rozmiarom ciasta. Ciasto nakłuć widelcem na całej powierzchni i włożyć do nagrzanego do 210 st.C piekarnika. Piec na złoty kolor około 15-20 minut. Upieczone ciasto przestudzić. Składniki na krem budyniowy: 1 l mleka; 200 g cukru kryształu; 2 cukry waniliowe; 4 żółtka; 120 g mąki ziemniaczanej; 60 g mąki pszennej; 0,5 l mleka zagotować z cukrem(...)delikatnie mieszać ze śmietaną (najlepiej zrobić to tzw."rózgą".  Schłodzony napar z kawy wymieszać z amaretto, moczyć w nim biszkopty i układać na kremie budyniowym. Następnie wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Przed podaniem ciasto należy schłodzić

In my kitchen
Ciasto cappuccino bez pieczenia 116732

Zmieniłam go trochę i zamiast kremu karpatkowego, zrobiłam masę budyniową, gdyż niedawno przygotowywałam karpatkę i potrzebna mi była jakaś lekka odmiana. Do tej masy wykorzystałam budyń w proszku, dla chcących przygotować go w domu, polecam masę z przepisu na karpatkę, zaznaczając, że warto zmniejszyć ilość składników, żeby warstwa budyniowa nie była za gruba.Moje ciasto cappuccino to dwie warstwy ciasteczkowe, wspomniana(...)już masa budyniowa i krem cappuccino zrobiony na bazie Śnieżki i serka mascarpone. Ciasto cappuccino bez pieczeniaSkładniki:masa budyniowa2 budynie w proszku bez cukru0,5l mleka8dag margaryny4 łyżki cukru krem cappuccino1 opakowanie Śnieżki200ml mleka8 czubatych łyżek cappuccino w proszku250g serka mascarpone5 łyżeczek żelatyny2/3 szklanki ciepłej wody16 herbatników4 kostki czekolady deserowej do dekoracji Wykonanie:- tortownicę wyłożyć na dnie i po bokach

Smakołyki Bereniki
TOP 10 przepisów na ciasta 100

Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe to obowiązkowa pozycja podczas jesieni! Bardzo łatwe w przygotowaniu, wilgotne i miękkie po upieczeniu. Wbrew temu co teraz myślisz patrząc na to ciasto, bądź na jego składniki – nie! nie czuć w tym cieście marchewki ! 🙂 nie czuć ani grama, a skoro może być zdrowszą alternatywą dla zwykłego ciasta, to dlaczego nie wypróbować takiej bomby(...)prosty w przygotowaniu, szybki i niesamowicie pyszny, mocno korzenny i puszysty. 9. Kokosowe ciasto bez pieczenia Ciasta bez pieczenia zawsze mają wzięcie, szczególnie podczas upalnych dni, bądź u osób, które nie posiadają, lub nie bardzo lubią się z piekarnikiem 🙂 Dziś kokosowe ciasto bez pieczenia, czyli masa budyniowa, kakaowe herbatniki, dżem i kokos. 10. Łatwy sernik pieczony bez spodu Łatwy

NiePieprz.pl
Ciasto Biskup / Layer 'Bishop' Cake 2126

polecam dzisiejszy wypiek. Ciasto Biskup widziałam na kilku polskich blogach (na przykład tutaj ) i postanowiłam również upiec swoje, modyfikując odrobinę oryginalny przepis. Ciasto Biskup składa się się kilku warstw: jasnego biszkoptu, galaretki z dżemem, pysznego kremu budyniowego, bezy z makiem oraz wiórkami kokosowymi i polewy czekoladowej. Sami przyznacie, że to idealne świąteczne ciasto, prawda?:) Mój biszkopt jest bardzo prosty(...)polecam sprawdzony trick na biszkopt rzucany - wystarczy zaraz po upieczeniu upuścić blaszkę z ciastem na podłogę (z wysokości piekarnika; warto podłożyć dywanik, by nie ucierpiała podłoga:)) Ciasto Biskup wymaga też przygotowania kremu maślano-budyniowego - podczas przygotowań musimy pamiętać, by masło i budyń były w takiej samej, pokojowej temperaturze (jeśli mimo wszystko krem się zwarzy, możecie go podgrzać i zmiksować - powinien

Lekcje w kuchni