ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:38/181)

Eklery z kremem budyniowym 436

dałabym się pokroić za ten smak! Ostatnio tylko torty i torty, więc tak dla odmiany post z przepisem na pyszne eklerki z aksamitnym kremem budyniowym :)  Składniki na ok. 30 sztuk Ciasto parzone: 2 szklanki * mąki pszennej (ok. 30 dkg) kostka masła 20dkg 8 jajek "L" szczypta soli 2 szklanki* wody Krem budyniowy: 3 szklanki* mleka kostka masła(...)ciągle miksując. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy szprycy nakładać podłużne porcje ciasta o długości ok. 10 cm Piec na złoty kolor ok. 30-40 min. Wystudzone przekroić wzdłuż na połowę. Krem: Odlać 2 szklanki mleka i zagotować z masłem, cukrem i miąższem wanilii (lub cukrem z wanilią) Szklankę mleka, jajka

Maślane ciasteczko
Bostońskie babeczki z jeżynami 129

Bardzo kruche babeczki z pysznym budyniowym nadzieniem. Przepis pochodzi z amerykańskiej książki „Taste cupcakes”, którą dostałam od siostry. Dodałam jeżyny do środka babeczek, co znacznie orzeźwiło ich smak. Najsmaczniejsze są następnego dnia, niestety tylko przypadkiem jedna się ostała. Składniki na 12 sztuk: Ciasto • 150 g masła • 150 g cukru • cukier waniliowy • 6 żółtek(...)gładką masę, dodać żółtka, mąkę i resztę składników. • Formę na babeczki posmarować masłem i wyłożyć spody i boki z ciasta. • Do środka włożyć po łyżce kremu budyniowego i po 2 jeżyny. Przykryć od góry resztą ciasta sklejając po brzegach. • Piec w 180 st.C 20-25 minut. • Posypać cukrem pudrem

To co kocham
ciasto do porannej herbaty 108

ziemniaczana nadaj e mu lekko ści.skrobie ziemniaczaną można zastąpić skrobią kukurydziana . U mnie ciasto było przełożone galaretka i całość wykończona bita śmietaną Można przełożyć dżemem,kremem budyniowym , lub zostawi ć samo . Ciasto jest proste i pyszne! Sk ł adniki: forma o ś rednicy 20 cm 4 jajka 120 g cukru pudru 1starta skórka cytryny

mojej kuchni
ciasto do porannej herbaty 167

ziemniaczana nadaj e mu lekko ści.skrobie ziemniaczaną można zastąpić skrobią kukurydziana . U mnie ciasto było przełożone galaretka i całość wykończona bita śmietaną Można przełożyć dżemem,kremem budyniowym , lub zostawi ć samo . Ciasto jest proste i pyszne! Sk ł adniki: forma o ś rednicy 20 cm 4 jajka 120 g cukru pudru 1starta skórka cytryny

w mojej kuchni
Stefanka miodowo-chałwowa 442

Składniki Ciasto: 30 dag mąki 10 dag cukru 15 dag margaryny 1 jajo 1 łyżeczka sody 4 łyżki miodu Krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki

czarrna od kuchni
Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową 12046

oknem typowo jesienna pogoda... Trzeba więc trochę ocieplić i osłodzić atmosferę pysznym ciastem:) Proponuję puszysty biszkopt, przełożony kremem budyniowym i dżemem, pokryty pyszną masą śmietanową. Zaręczam, że na jednym kawałku się nie skończy! Biszkopt: 6 jajek,  szklanka cukru,  3/4 szklanki mąki pszennej,  1/4 szklanki mąki ziemniaczanej,  łyżeczka proszku do pieczenia.  Białka oddzielić od żółtek. Białka(...)dodawać żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek. Delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 35-40 minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem budyniowy:  500ml mleka,  2 budynie śmietankowe,  2 łyżki cukru waniliowego,  200g masła

Z miłości do słodkości
CIASTO 3 BIT 189

bardzo proste i mega słodkie ciasto bez pieczenia. Wykonane jest z herbatników, masy kajmakowej, kremu budyniowego i śmietany. Idealny na różne imprezy okolicznościowe, święta czy od tak do popołudniowej kawki.  Ciasto to jest obłędne i robi furorę za każdym razem. Najlepsze jest następnego dnia, kiedy herbatniki zmiękną, chociaż ja czasem nie wytrzymuję i muszę ukroić sobie choć maleńki kawałek(...)dnie blachy ułożyć herbatniki. Na to rozłożyć równomiernie masę krówkową. Kolejno znów herbatniki. Następną warstwą jest przygotowany wcześniej krem budyniowy. Na to kolejna warstwa herbatników. Na samym końcu wyłożyć ubitą wcześniej z cukrem pudrem śmietanę kremówkę. Ciasto należy przechowywać w lodówce

Zrób to smacznie
Pasiak. Ciasto karmelowe z dwoma kremami 207

pyszne ciasto upiekłam! Ma bogaty bukiet bo jest karmelowy smak samego ciasta, nuta kawowa w kremie budyniowym, owocowy akcent konfitury oraz mak i skórka pomarańczowa kojarzące się ze świętami. Przypomina trochę klasyczny metrowiec i smakiem nawiązuje do słynnych marcińskich rogali , ale jest bardziej w duchu nadchodzących wielkimi krokami świąt Bożego Narodzenia. Można je upiec także na każdą inną okazję(...)tylko na święta. Przyznam, że jest przy tym cieście trochę pracy, ale efekt wynagrodził wszystkie trudy. Ciasto po prostu rozpływa się w ustach i moi goście byli zachwyceni! Jeśli chcecie nieco ułatwić sobie sprawę to zróbcie tylko jeden krem, ale z podwójnej ilości składników. Konfiturę brzoskwiniową możecie zastąpić innym smakiem, który lubicie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Trójplacek 389

słowo, że te cztery warstwy ciasta mimo, iż oddzielnie pieczone powstają dość szybko. Ciasto kruche, orzechowe i kokosowe. Mieszanka smaków a wszystko przełożone pysznym, lekkim kremem maślano – budyniowym. Dla mnie poezja. Ciasto jest podzielne, na dużą blachę. Długo poleży a im bardziej sobą przesiąknie tym lepiej Bardzo polecam. Składniki na ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 200 g masła(...)hakiem do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Formę o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy pierwszą część ciasta. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku, około 30 minut, do lekkiego ze-złocenia ciasta. Wyjmujemy, studzimy na kratce kuchennej. Identycznie postępujemy z drugą częścią. Ciasto kokosowe: 200 g kokosu 220 g cukru

Made By Mom And Son
Karpatka 133

Tradycyjnie składa się z 2 parzonych ciast (takiego jak na ptysie) przełożonych pysznym budyniowym kremem. Swoją nazwę prawdopodobnie zawdzięcza swojej niepowtarzalnej „urodzie”. Jej ciasto ma pofałdowaną i nieregularną strukturę po upieczeniu, co kojarzy się z górami:) KARPATKA Składniki Ciasto: 1 szklanka wody 125 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek Margarynę i wodę umieszczamy w garnku, zagotowujemy mieszając przez

PatiGotuje
Fale Dunaju 316

Fale Dunaju to chyba klasyka polskich ciast. Klasyczne ciasto ucierane, z dodatkiem kakao, wiśniami i lekkim budyniowym kremem pod pierzynką z czekoladowej polewy. Osobiście pamiętam to ciasto przygotowywane przez moją babcię. Wielokrotnie próbowałem się za nie zabrać, ale zawsze wydawało mi się ogromnie pracochłonne i zbyt skomplikowane. Jak się okazało, byłem w ogromnym błędzie. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym trochę

Jacob Tastes
KRAKERSIK Z KREMEM BUDYNIOWYM 166

Wiem, że uwielbiacie takie ciacha w 10 minut – ja też! Ostatnio mama od koleżanek z pracy przyniosła kolejny, błyskawiczny przepis na ciasto bez pieczenia. Połączenie słonych krakersów ze słodkim kremem budyniowym sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę. Smaki fantastycznie się komponują i tworzą ciacho, które zdecydowanie trafia na listę moich ulubionych ciast bez pieczenia. Ja jestem zachwycona(...)mąkami. No gorące mleko wlewamy mieszankę i na wolnym ogniu gotujemy gesty budyń. Studzimy. Masło ucieramy, do utartego łyżka po łyżce dodajemy budyń. Na blachę układamy porcje krakersów, przykrywamy kremem – tworzymy 3 warstwy. Odstawiamy na kilka godzin ( najlepiej noc ) do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Pychotka (pani Walewska) 180

Pychotka (pani Walewska) Przepis ten chodził za mną od dawna. Kruche ciasto z bezą, kwaskowatym dżemem, plus krem budyniowy - połączenie, które sprawia, że wszyscy komentują to jednogłośnie: "Pychotka", jak widać nazwa trafiona idealnie. Na rożnych stronach można znaleźć różne przepisy tego cudeńka,  ja jednak postanowiłam skomponować własną panią Walewską. Składniki: Na ciasto kruche: 500 g mąki szczypta soli(...)pudru 6 żółtek 2 łyżki kwaśnej śmietany cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na bezę: 10 białek  szczypta soli 20 łyżek cukru 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Na krem: 4 żółtka 1 jajko 500 ml mleka olejek waniliowy  50 g mąki pszennej 50 g skrobi ziemniaczanej 200 g cukru cukier wanilinowy 200 g masła Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu

My sweet a life
Ekler 178

Ekler, eklerka to podłużne ciastko w postaci parzonego ciasta przełożonego kremem. Eklery są kolejnym przysmakiem z czasów dzieciństwa. Nie można ich nie lubić – to klasyczne ciasto parzone wypełnione najlepszym i delikatnym kremem budyniowym. Rozpływają się w ustach i na jednym ciężko poprzestać. Składniki: Składniki na ciasto: 125g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka Szczypta

Ciastka i ciasta
Karpatka. 217

Chyba każdy z nas zna karpatkę. Ciasto, które  zachwyca swoją iście  górzystą formą i pysznym budyniowym kremem. Zazwyczaj obsypana cukrem pudrem. Idealne ciasto, całkowicie bezpieczne ze względu na to, że większość ja zna i lubi. Bardzo szybie w przygotowaniu. Czasami można pójść sobie na skróty ;).  Taki tradycyjny wypiek pieszczący podniebienie. Składniki:- 125 g masła/margaryny- szkl wody

Malinowe Pocałunki