ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:36/181)

Ciasto Makowa Panienka 1070

właśnie te które zagości w tym roku na moim stole świątecznym. Miękkie, wilgotne blaty ciasto biszkoptowego z makiem, kokosem i mączką migdałową przełożone cudownym kremem budyniowym z prażonym kokosem, naprawdę coś cudownego! Takie ciasto jest naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, nie wiem czy uwierzycie, ale ja zrobiłem swoje mniej niż w godzinę! Przygotowanie idzie naprawdę bardzo sprawnie. Jest to idealne(...)ciasto na świąteczne, zawsze zabiegane, dni. Ciasto ,,Makowa Panienka" - przepis: Biszkopt : 8 białek 4 żółtka szklanka cukru 150 g maku 100 g mączki migdałowej* 100 g wiórków kokosowych 1/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Poncz: Szklanka wody 1/3 szklanki cukru 2 łyżki brandy Budyniowy krem kokosowy: 750 ml mleka 4 żółtka 5 łyżek cukru

Kuchnia Łukasza
Snikers inaczej wg. Siostry Anastazji 682

przepyszne ciasto Siostry Anastazji Snikers inaczej. Jest to połączenie ciasta biszkoptowego kakaowego z ciastem orzechowym , masą budyniową i kajmakiem . Przyznam się że jest mniej pracochłonne niż zwykły Snikers ale w smaku rewelacja .Troszkę jednak zmieniłam składniki w przepisie :) Mięciutkie , pulchniutkie i ten krem budyniowy , palce lizać(...)pudru Składniki na ciasto orzechowe : 250 g zmielonych orzechów włoskich   +  1/2 szklanki do posypania wierzchu ciasta 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku 1 cukier waniliowy 5 białek Krem budyniowy: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe Winiary + 1 łyżka mąki 1 cukier waniliowy 5 żółtek 2 łyżki masła

Sama słodycz i szczypta chili
Tort Aniołek 150

zagnieść ciasto. • Kulę ciasta podzielić na 4 części i schować do lodówki. • Każdą część rozwałkować i wyciąć koło odrysowując od tortownicy o śr. 26 cm. • Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w 180 st.C przez 10 minut. • Z resztek ciasta wychodzi piąty blat tortu. Krem budyniowy • Jajka, śmietanę(...)masłem. • Na gotujące się mleko wlać zmiksowaną masę i zagotować budyń cały czas mieszając, aż zrobi się gładki krem. Składanie tortu • Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, na dnie położyć blat ciasta. • Wylewać gorącą masę budyniową i przykrywać kolejnym blatem. • Resztę masy wylać na wierzch i wygładzić. • Ponieważ ciasto podczas pieczenia skurczyło się, masa budyniowa wlewa

To co kocham
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 202

wycięłam "na wymiar") i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 30minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto w formie upuszczamy na blat, tak aby ew. powstały "brzuszek" wyrównał się. Biszkopt odstawiamy do wystygnięcia w formie. Przepis na krem budyniowy: Budyń przygotowujemy z mniejszą o połowę ilością mleka. Po przygotowaniu budyniu odstawiamy do schłodzenia. W tym czasie(...)ucieramy na gładką masę cukier puder z masłem. Następnie wszystko łączymy i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopt przekrawamy na trzy równe części. Pierwszą warstwę na cieście stanowi dżem a drugą krem budyniowy. Po przełożeniu tortu przekrawamy do na pół i odwracamy do siebie bokami - tak aby wyglądał na skrzydła motyla.  Przepis na bitą śmietanę: Mocno schłodzoną śmietankę umieszczamy

Emcia Pichci
Ciasto Kukułeczka 972

Dzisiaj polecam przepis na pyszne przekładne ciasto biszkoptowo- kokosowe przełożone masą budyniową i kremem kukułkowym. Warto w długi jesienny wieczór wypić szklankę gorącej herbaty i zjeść kawałek pysznego ciasta.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 100g mąki, 1,5 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu, Poncz: 50 ml mocnej kawy parzonej(...)Masa budyniowa : 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 3,5 łyżki cukru, 200g masła, Ciasto kokosowe: 4 białka, 150g cukru, 200g wiórków koksowych, Dodatkowo: 150g kremu o smaku kukułki ZENTIS, 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, Polewa: 1 łyżka masła, 1,5 łyżki wody, 1,5 łyżki kakao, 1,5 łyżki cukru, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biały lion 228

rozsmaruje. Biszkopt  przekrawamy na pół, na pierwszej połowie rozsmarowujemy masę kajmakową z ryżem, a na nią wykładamy krem budyniowy, a na nim układamy orzeszki ziemne (można je posiekać, to ułatwi później krojenie). Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto trochę trudno się kroi, ale jest tak smaczne, że warto się pomęczyć

Cynamonowe szczęście
Proste ciasto cytrynowe z kremem budyniowym, ptasim mleczkiem i galaretką z truskawkami 156

Delikatny cytrynowy spód, krem budyniowy, truskawki, ptasie mleczko i galaretka. Prosty przepis ale idealny na wspólne gotowanie z dziećmi. Poza tym truskawki, ptasie mleczko i galaretka oraz krem budyniowy i mięciutki spód ciasta to takie połączenie, które zasmakuje każdemu dziecku! Ciasto podobno wyszło pyszne, wiem, bo dwa nieposłuszne skrzaty w środku nocy wykradały kawałek po kawałku nim galaretka zdążyła jeszcze(...)mieć temperaturę pokojową): 140 gram margaryny Palma spółki Bielmar  200 gram mąki  4 jaja  skórka otarta z 1 cytryny 200 gram cukru  szczypta soli  Krem budyniowy (składniki powinny mieć temperaturę pokojową): 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 litra mleka  1/2 szklanki cukru 150 gram margaryny Palma Marki Bielmar Dodatkowo: 500 gram mlecznych pianek w czekoladzie

Mango Papaja
Urodzinowy Tort Ptysiowy 128

budyniowy:budyń 450 ml mleka100 g masła2 łyżki cukru z prawdziwą waniliąSposób przygotowania ciasta:Do garnuszka przelewamy wodę i wrzucamy masło, pozostawiając je do całkowitego rozpuszczenia. Następnie do gotującej się masy wsypujemy partiami mąkę i mieszamy, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek. Tak przygotowane ciasto parzone przekładamy do miski ( ja przełożyłam do malaksera) i miksujemy dodając 1 jajku. Ciasto przekładamy(...)białości z cukrem waniliowym, następnie dodając stopniowo budyń - ciągle ucierając. Gotowy krem przykrywamy ponownie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 1 h.Blaty ciasta powinny być ostudzone. Pierwszą warstwę smarujemy kremem budyniowym, a następnie przykrywamy następnym blatem. Kolejną warstwą są cienko pokrojone plasterki gruszki i kawałeczki skórki pomarańczowej, później ponownie budyń, następnie gruszki z przekrojoną żurawiną.Ostatni blat

Słodkie Przyjemności
Sen o fidze 236

Agaty ; akurat miałam butelkę na zbyciu, więc czym prędzej zabrałam się za pieczenie. Miałam jednak ochotę jakoś je urozmaicić; przygotowałam więc krem budyniowy w dodatkiem masy krówkowej, a dodatkowo przełożyłam je karmelizowanymi figami. Efekt jest oszałamiający! Ciasto czekoladowe jest dość ciężkie i obłędnie wyraziste w smaku, wilgotne i mięsiste - wprost idealne(...)styczniowe, szare dni. Krem budyniowy z bitą śmietaną zamiast masła jest lekki i delikatny, a jego krówkowy smak świetnie komponuje się z czekoladowym ciastem. Figi są tu kropką na i - można je pominąć, ale lepiej zastąpić jakimiś innymi owocami. Może świeżą żurawiną...? Wyjdzie wtedy ciasto z pazurem . Czekoladowe ciasto na ciemnym piwie z kremem krówkowym i figami Składniki: (na tortownicę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami 7559

Słoneczna Delicja – Pyszne ciasto na biszkoptach z dużą ilością bakalii, kremem budyniowym, delicjami maczanymi w kawie i brzoskwiniami. Ciasto bardzo smaczne i apetyczne, wszystkie smaki dobrze ze sobą smakują. Przepis dostałam od czytelniczki Małej Cukierenki Pani Magdy Pawlaczyk, bardzo dziękuję! Ciasto fantastyczne :). Będzie idealne na rodzinne spotkania, świetne na zbliżające się święta. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami Składniki: Biszkopty: 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżeczki

Mała Cukierenka
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM WANILIOWYM I ORZECHAMI W KARMELU 258

Dr.Oetker przygotowałam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe z waniliowym kremem i orzechami. Takie połączenie brownie ze snickersem! Intensywny smak kakao i bardzo wilgotne ciasto przypominające brownie, połączony z budyniowym, waniliowym kremem i chrupiącymi orzechami tworzy fantastyczną całość której żaden łasuch się nie oprze – nie tylko w Święta! Ciacho jest idealnym pomysłem na każdą okazję! Do jego przygotowania(...)nadaje deserom wyjątkowy i intensywnie waniliowy smak. Tak jak lubię! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 1 czubata szkl * cukier – 3/4 szkl * jajko – 3 szt * Czarne Kakao Intense Dr. Oetker – 1 łyżka * Ciemne kakao Dr. Oetker – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * budyń waniliowy Dr. Oetker – 2 op * mleko

Ostra na Słodko
Sernik przekładany z owocowym wkładem 665

serowy: 600 g twaróg półtłusty Łowicki 150 g cukru 1 budyń waniliowy 5 jajek 150 g masła Masa truskawkowa: 800 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe  Krem budyniowy: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe 1 łyżka cukru waniliowego  5 łyżek cukru 200 g masła Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki wody(...)Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Gdy polewa lekko przestygnie i zacznie tężeć rozprowadzić na posmarowanym dżemem biszkopcie.   Warstwy ciasta: biszkopt kakaowy, połowa kremu budyniowego, wkład serowy, reszta kremu budyniowego,tężejąca masa truskawkowa,biszkopt jasny, dżem truskawkowy, polewa

Ala piecze i gotuje
Ciasto 3BIT na kakaowych ciastkach 393

O tym cieście mówi się, że każdy je jadł, a większość własnoręcznie przygotowywała. Do mnie przepis trafił jakieś 3-4 lata temu bez nazwy. Dopiero po

Codzienna kuchnia niecodzienna
Karpatka 242

Opis: Karpatka to tradycyjne polskie ciasto składające się z dwóch blatów pofalowanego ciasta (tzw. parzonego) przełożonego kremem budyniowym. Kiedyś zawsze przygotowywałam karpatkę z „pudełka”. Jednak zrobiona własnoręcznie jest pyszna i prosta do wykonania i przygotowana tylko z naturalnych składników. Składniki: Składniki na ciasto: 125 g masła 5 jajek 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka(...)Ciasta najlepiej piec po kolei. Duża formę smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy mąką, aby ciasto się nie przyklejało. Jedną część ciasta wykładamy na blachę. Pieczemy przez 20 – 25 minut, aż uzyska złoty kolor. Musimy pamiętać o tym, żeby nie otwierać piekarnika bo ciasto nam opadnie. Po upieczeniu ciasto wykładamy i odstawiamy do ostudzenia. Czynność powtarzamy z drugą częścią ciasta

Ciastka i ciasta