Opis: Karpatka to tradycyjne polskie ciasto składające się z dwóch blatów pofalowanego ciasta (tzw. parzonego) przełożonego kremem budyniowym. Kiedyś zawsze przygotowywałam karpatkę z „pudełka”. Jednak zrobiona własnoręcznie jest pyszna i prosta do wykonania i przygotowana tylko z naturalnych składników. Składniki: Składniki na ciasto: 125 g masła 5 jajek 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 750 ml mlek... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...