ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:46/181)

Kremówka vel napoleonka – bardzo łatwe ciasto bez pieczenia z pysznym kremem 520

Kremówka zwana też napoleonką jest ulubionym ciastem z czasów mojego dzieciństwa, cienkie warstwy ciasta przełożone pysznym kremem, któż nie lubi tego połączenia.. Moja wersja zamiast ciasta ma maślane herbatniki, które idealnie komponują się z budyniową masą. Dzięki herbatnikom ciasto nie wymaga pieczenia, jest bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Całym sekretem doskonałego smaku tego ciasta jest masa, która dzięki(...)czas miksując dodaj stopniowo zimny budyń. W osobnej misce ubij zimną śmietankę na sztywny krem. Dodają ją do masy budyniowej, mieszając szpatułką. Na dnie blaszki ułóż warstwę herbatników i wyłóż cały krem, wyrównaj. Na masę wyłóż kolejną warstwę herbatników. Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 90 min. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem, smacznego

Słodki Blog
Ciasto z rabarbarem i kremem 138

powstało zupełnie przypadkiem, na zasadzie "co mam, to dam" i wyszło nieziemsko pysznie :-) Tym razem poszłam trochę na łatwiznę i użyłam kremów błyskawicznych, ale zawsze możecie przygotować tradycyjną masę budyniową, jeśli wolicie :-) Szybkie, łatwe i wszystkim smakuje... SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła (lub margaryny) 2 jajka 2 żółtka(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 duży cukier wanilinowy Masa rabarbarowa: 2 kg rabarbaru 1,5 szklanki cukru 2 galaretki truskawkowe Masa budyniowa: 2 kremy budyniowe błyskawiczne mleko zgodnie z przepisem na opakowaniu kremów Suche składniki ciasta mieszamy razem,dodajemy masło startą na tarce jarzynowej i rozcieramy w dłoniach aż powstanie coś co przypomina mokry piasek. Dodajemy jajka, żółtka i szybko

Czary - gary w kuchni
RAFAELLO BEZ PIECZENIA 234

Połączenie słodkiego, budyniowego kremu i słonych krakersów to strzał z dziesiątkę! Po raz pierwszy próbowałam tego zestawienia wieeele lat temu u koleżanki na imieninach. Już wtedy bardzo mi smakowało, ale ... jakoś przepis poszedł w niepamięć. I po latach bodajże 10 lub 12 nadszedł czas na odkopanie przepisu.Ciasto nie wymaga użycia piekarnika i robi się je dosłownie w mgnieniu(...)budyniowym kremem. Na papierze (lub blaszce) rozkładamy I warstwę krakersów. U mnie było to 5x5 krakersów. Smarujemy je 1/3 kremu budyniowego, przykrywamy II warstwą krakersów i znowu krem. III warstwa krakersów i krem. Wierzch posypujemy płatkami migdałów Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, wtedy krakersy odpowiednio zmiękną i bez problemu pokroimy ciasto

Walijskie Pichcenie
Słodkie Środy - Tarta z brzoskwiniami 237

cyklu "Słodkie Środy" zapraszamy na tartę z ciasta francuskiego z brzoskwiniami i kremem budyniowym. To kolejny wiosenny przepis, który może zainspiruje Was do wzięcia udziału w Naszym "Wiosennym Konkursie ". Póki co do moich słodkich wypieków z użyciem ciasta francuskiego wykorzystuję zakupione francuskie ciasto, jednak mam nadzieje, że wkrótce i ja skuszę się by przygotować je samodzielnie...  Zapraszam na pyszny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Karpatka 240

produktów każdy z nas ma codziennie w swojej lodówce. Karpatka o której dzisiaj mowa nie należy do bardzo słodkich ciast. Składa się z dwóch blatów z ciasta parzonego i z przepysznego kremu budyniowego. Oczywiście krem można przygotować na bazie kupnego budyniu, jednak zapewniam, że o wiele smaczniejszy i nie bardziej pracochłonny jest ten domowy.  Polecam serdecznie;)  Składniki ciasto

Krakowskie smaki Ani
Biszkopt z malinami 131

Wokół nas mnóstwo malin, dlaczego nie przygotować coś pysznego  do popołudniowej kawy.  Zwykły biszkopt, krem budyniowy, troszkę malin, galaretka  i ciasto gotowe.   Składniki: Biszkopt: (blaszka kwadratowa) 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki 4 łyżki oleju pół łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżki octu Masa: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe(...)proszek budyniowy.  Pozostałe mleko gotujemy.  Zawartość szklanki wlewamy na gotujące się mleko. Budyń mieszamy, gotujemy i studzimy.  Masło ucieramy z cukrem pudrem.  Stopniowo dodajemy zimny budyń.  Ten krem wykładamy na ostudzony biszkopt.  Galaretki malinowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie według przepisu na opakowaniu.  Odstawiamy do przestudzenia.  Maliny układamy na kremie  i zalewamy

Pyszności Słodkości
Krem budyniowy- przepis podstawowy 145

Podstawowy przepis na krem budyniowy. Sprawdza się wyśmienicie do tortów, ciast, deserów czy po prostu wyjadania łyżeczką ;) Jeśli Tobie również sprawia kłopoty, polecam przeczytać porady dotyczące właśnie tego kremu  (KLIK) Składniki: 2 budynie waniliowe/śmietankowe 800 ml mleka 5 łyżek cukru (o ile budyń nie jest słodzony) 250-300 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej Przygotowanie(...)Miękkie masło utrzeć mikserem na puch (potrwa to kilka minut) Następnie stopniowo, łyżka po łyżce dodawać ostudzony budyń. Za każdym razem dobrze miksować.  Tak przygotowany krem nada się świetnie do tortów, ciast czy deserów. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Kubuś z galaretką i czekoladą / 'Kubus" Cake with Chocolate and Jello 76

mielonej wanilii , 2 jajka , krem budyniowy: 900 ml-1 l soku przecierowego typu Kubuś, 3 opakowania budyniu (każdy po 40 g), 200 g masła, opcjonalnie cukier puder, do smaku 2 galaretki na polewę czekoladową:  160 g czekolady, u mnie pół na pół mleczna z gorzką, 100 g śmietanki kremówki opcjonalnie wiórki kokosowe do posypania ciasta Przygotować spód: W misce(...)gorącego budyniu wrzucić pokrojone w kostkę masło, wymieszać, żeby masło się rozpuściło. Opcjonalnie dosłodzić do smaku.Ciepły budyń wylać na ciasto. Odłożyć do wystygnięcia.  Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy będą tężejące, wylać na krem budyniowy. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.  Czekoladę rozpuścić na parze ze śmietanką. Wylać na galaretkę.Opcjonalnie posypać wiórkami. Schłodzić. Facebook Instagram

Lekcje w kuchni
Ciasto Milka (Milk Cake) 4621

Pyszne ciemno-białe ciasto z dwoma rodzajami czekolady, kremem budyniowym i dużą ilością polewy. Nie jest to jednak nowy przepis ( tutaj ukazał się pierwszy raz), za to chyba najbardziej kontrowersyjny ;-) Pojawiło się sporo komentarzy od osób, którym ciasto z różnych powodów nie wyszło. Ktoś zarzucił mi nawet, że wstawiłam zdjęcia nie tego ciasta. Stąd też moja decyzja, aby do niego

Arabeska waniliowa
Słomki ptysiowe 179

takie ptysiowe paluszki obsypane cukrem. Razem z siostrą zajadałyśmy się nimi w ogromnych ilościach. Słomki robione są z ciasta parzonego. Ja skorzystałam z przepisu na ciasto parzone z eklerków z kremem budyniowym , które jakiś czas temu pojawiły się na blogu. Najlepiej smakują z rozpuszczoną czekoladą lub sosem karmelowym. Choć na sucho też są pyszne. Polecam!   Składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 287

nietypowe połączenie sprawdzają się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem.Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej!A potem więcej!I więcej!I więcej!Koniecznie musicie spróbować

Ostra na Słodko
CIASTO MAKOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I POMARAŃCZAMI 329

wiecie uwielbiam ciasta budyniowe ( a jakich ja ciast nie uwielbiam?! ;) ). Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne ciasto budyniowe o orzeźwiającym smaku! Delikatny makowy biszkopt przełożony pomarańczowym kremem i obsypany chrupiącymi bakaliami. Ozdobione soczystymi owocami sprawia, że wygląda niesamowicie apetycznie i przywodzi na myśl wakacyjne słońce i egzotyczne wakacje! Niebo w gębie! Ciasto po które sięga się z przyjemnością(...)łyżce budyniu. CAŁOŚĆ: Do tortownicy wkładamy 1 makowy blat, pokrywamy 1/3 kremu ( następnie kolejno: blat, krem , blat, krem ). Wyrównujemy wierzch i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy podprażonymi na patelni orzechami i kokosem oraz pokrojonymi owocami. Przepis zainspirowany przepisem na Tort makowo-budyniowy ze strony mojeciasto.pl . Zmniejszyłam ilość mleka w kremie. Dodałam olejek pomarańczowy. Dodałam orzechy oraz

Ostra na Słodko
Ciasto kajmakowe 211

chłodne miejsce. Jak budyń całkowicie ostygnie rozmiksowujemy go na puszystą masę i dodajemy masło. Całość dalej miksujemy do uzyskania puszystego, miękkiego kremu. Przekładanie ciasta: Najpierw wykładamy warstwę herbatników. Na to połowę przygotowanego kremu budyniowego. Ponownie herbatniki. Teraz całą masę kajmakową. Herbatniki. Pozostałą część kremu budyniowego. Ostatnia już warstwa herbatników. Na samą górę wykładamy ubitą śmietankę kremówkę (ja polecam to zrobić

Jedzeniomania
Napoleonka 328

Wrocławiu czy Poznaniu może być jeszcze innym ciastkiem. Tak więc trudno ustalić nazwę. W moim rodzinnym domu napoleonka zawsze podawana była na półkruchym, domowym cieście i charakteryzowała się ciężkim, budyniowym kremem. Kremówka – znana mi bardziej z mazowieckich cukierni (w moim domu się jej nie piekło) była wyższa i miała dodatkową, lekką jak chmurka warstwę bitej śmietany, zaś pieczona była

Poezja smaku
BRZOSKWINIOWA PSZCZÓŁKA 184

innych ciast w te szczególne dni będzie zachwycać rodziny, najbliższych, przyjaciół. Dzisiaj, zainspirowana współpracą z marką Kasia przygotowałam dla Was przepis na pyszne brzoskwiniowe ciasto – nazwalam je Brzoskwiniowa Pszczółka! Lekki, cytrynowy biszkopt pokryty kremem budyniowym i masą brzoskwiniową tworzy genialne połączenie! Niesamowitego uroku dodają mu male morele ozdobą przypominające pszczółki w ulu – taki mały szczegół, a sprawia(...)BISZKOPT: *jajko – 4 szt *cukier – 4 czubate łyżki *mąka pszenna – 5 łyżek ( 1 szkl = 250 ml ) *sok z cytryny + woda – do nasączenia KREM BUDYNIOWY: *budyń śmietankowy bez cukru ( po 40 g ) – 2 szt = 80 g *mleko – 500 ml *miód wielokwiatowy – 2 łyżki *kostka Kasia – 200 g *cukier puder – 2 łyżki MASA

Ostra na Słodko