ciasto z jablkami - 14646 przepisów (strona:288/977)

Ryż z jabłkami 332

ryżu z jabłkami zacząć należy od usmażenia jabłek oraz od ugotowania ryżu na mleku. Ugotowany ryż powinien mieć kremową, nadal nieco płynną konsystencję. Wybierając jabłka sięgnąć należy po te, które lubimy najbardziej. Ja jeśli mam możliwość to wybieram Szarą Renetę, gdyż jabłka tej odmiany mają winny, cudowny smak. Kolejno, ugotowany ryż oraz jabłka należy ułożyć(...)jabłkami Składniki na ryż z jabłkami. Jabłka: 70 dkg jabłek Szara Reneta 6 łyżek cukru kryształu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka octu spirytusowego 100 ml wody Ryż: 30 dkg ryżu 3 łyżki masła 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczka soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta cynamonu 1.2 ml mleka Jak zrobić ryż z jabłkami. Jabłka

MeCooks
Jabłkowe Marzenie 135

Jabłkowe Marzenie Ciasto na upalne dni, bez masy, szybciutko się robi i szybko znika. Ciasto kakaowe z jabłkami, mascarpone, polane rozpuszczoną czekoladą. 16 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        4 ½ szklanki maki pszennej ·        2 łyżki proszku do pieczenia ·        1 szklanka cukru(...)mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao 2.    Następnie wbijamy jajka, wlewamy jogurt, mieszając łyżką wlewamy stopniowo mleko oraz olej 3.    Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i łączymy z ciastem 4.    Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm 5.    Na koniec robimy kleksy z serka mascaropne

Kulinarna Chwila
Ciasto salceson z jabłkami 353

Pyszne ciasto czekoladowe z jabłkami zwane potocznie salcesonem Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki cynamonu  1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka (250 ml) oleju 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 kg twardych jabłek Wykonanie: Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Jajka ubijamy z cukrem(...)sodę, proszek do pieczenia, mąkę. Na sam koniec ciurkiem wlewamy olej. Prostokątną blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką bądź bułką tartą. Do masy wrzucamy jabłka i mieszamy wszystko razem. Możemy odnieść wrażenie ,że ciasta jest za mało czy też jest za gęste ale proszę się tym nie przejmować. Wszystko wylewamy na blaszkę wyrównujemy i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez

W Moim Magicznym Domu
Placuszki z Jabłkami. 161

mąki - 2 szklanki mleka - 2 jajka - szczypta soli - 2 czubate łyżki cukru - 1 łyżka cynamonu - 5 winnych jabłek - olej - cukier puder do posypania Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, dodajemy jabłka starte na tarce o grubych oczkach mieszamy, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, posypujemy cukrem pudrem. Osuszamy z oleju na ręczniku papierowym. U mnie w domu istnieje

Moje Słodkie Piekiełko
DWUKOLOROWE UCIERANE CIASTO Z GRUSZKAMI. WANILIOWO- CZEKOLADOWE 239

koniec. ale koniec gadania o życiu, teraz będzie o pieczeniu! Chyba zdążyliście już zauważyć, że lubię takie szybkie ciasta, najlepiej ucierane, z dodatkiem mokrych owoców takich jak jabłka czy gruszki. Ciasta, które robi się szybko i nie trzeba się martwić czy na pewno wyjdą, bo zawsze się udają! Tym razem też takie proponuje wilgotne ciasto, z ziarenkami prawdziwej wanilii

SMYKWKUCHNI
Szarlotkowe zawijańce 196

dodatek . Dzisiaj tym dodatkiem jest marmolada z jabłek ( uduszone jabłka)Na moje szczęście moja jedyna jabłonka w ogródku obrodziła że HO HO!!. Składnki 1 ciasto francuskie 1 litrowy słoik uduszonych jabłek ( lub 2 kg jabłek + 4 łyżki cukru) garść rodzynek  1/2 łyżeczki cynamonu. 1/2 czekolady ( nie koniecznie)  1 jajko Wykonanie Jeśli nie mamy gotowych(...)trzeba je zrobić . Umyte jablka obieram i kroję w drobne cząstki wrzucam do rondla dodaję 4 łyżki cukru ,podduszam je.  Do gotowych jabłek dodaje cynamon, rodzynki, mieszam i wykładam na rozwinięty płat ciasta i zwijam go od dłuższej strony. powstały wałek kroje na pierścienie szerokości ok 2 cm. Ukladam na blasze i smaruję każdy rozbitym jajkiem . Wkładam

Eli Gotowanie
Ciasto migdałowo-jogurtowe z jabłkami 130

świątecznego posmaku. Kruche ciasto przygotowałam z dodatkiem jogurtu naturalnego i migdałów przez co zyskało na kruchości. Następnie ciasto posmarowałam morelową konfiturą a na to wyłożyłam pieczone jabłka i kruszonkę. Ciasto jest smaczne przez kilka dni i jest smacznym uzupełnieniem popołudniowej kawy lub nawet śniadania

Milion Smaków
Bezglutenowa szarlotka 207

łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki owsianej łyka masła Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć 10 minut na łyżce masła z dodatkiem cukru waniliowego. Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać mrożoną porzeczkę i ok 2 łyżek mąki owsianej, przestudzić. CIASTO: 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 100 g masła(...)jogurt, wymieszać i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, zawinąć w folię, wstawić do zamrażarki na 15 minut. Małą tortownic (18-20 cm) posmarować masłem, wyłożyć połowę ciasta, dobrze rozprowadzić. Nałożyć jabłka z porzeczką, na górę rozłożyć pozostałą część ciasta. Piec w 175 stopniach (termoobieg) ok 30 minut, aż góra będzie złocista. Smacznego

Mój pomysł na
Bezglutenowa szarlotka 199

łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki owsianej łyka masła Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć 10 minut na łyżce masła z dodatkiem cukru waniliowego. Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać mrożoną porzeczkę i ok 2 łyżek mąki owsianej, przestudzić. CIASTO: 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 100 g masła(...)jogurt, wymieszać i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, zawinąć w folię, wstawić do zamrażarki na 15 minut. Małą tortownic (18-20 cm) posmarować masłem, wyłożyć połowę ciasta, dobrze rozprowadzić. Nałożyć jabłka z porzeczką, na górę rozłożyć pozostałą część ciasta. Piec w 175 stopniach (termoobieg) ok 30 minut, aż góra będzie złocista. Smacznego

Mój pomysł na
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 303

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
jabłecznik pod bezową czapą 252

Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Na zmianę ze śmietaną dodawać do masy z żółtek. Ciasto rozłożyć na dnie foremki wyścielonej papierem do pieczenia.  Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozpuścić masło i wrzucić jabłka, zasypać cukrem. Dusić aż jabłka się rozpadną. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie rozmieszać. Wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 40 minut.  Białka ubić z solą i cukrem na sztywną pianę. Z piekarnika wyjąc ciasto i  rozsmarować pianę na jabłkach.  Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec jeszcze około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szarlotka z pomarańczą i bezą 204

kostkę schłodzone masło. Siekamy wszystko razem aż powstaną drobne okruchy ciasta.  Dodajemy żółtka i zagniatamy rękoma ciasto na jednolitą masę. Wkładamy ciasto od lodówki na około 20 minut. W tym czasie obieramy jabłka, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy je na dużą patelnię, dodajemy cukier, startą skórkę pomarańczy i miąższ wyjęty z białych(...)około 8 minut do momentu aż jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać. Piekarnik nagrzewamy do 180 °C. Formę smarujemy masłem. Obklejamy ciastem dno formy i boki do wysokości około 1 cm. Spód nakuwamy widelcem i przykrywamy jabłkami. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. W połowie pieczenia spodu przygotowujemy bezę. Białka wlewamy do sporej miski i ubijamy mikserem

Qchnia po prostu
Czekoladowa korzenna szarlotka z Kasią 100% roślinną bez laktozy 187

misie. Dodać zimną kostkę do pieczenia Kasię 100% roślinną bez laktozy pociętą w kostkę. Zagniatać. Kiedy ciasto będzie miało konsystencję mokrego piasku wlać 4-5 łyżek lodowatej wody. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok godziny. Obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do jabłek dodać cukier waniliowy oraz utarte przyprawy. Wyjąć ciasto(...)formy ścierać na tarce o grubych oczkach ciasto. Rozłożyć równomiernie. Podpiec w piekarniku ok 20 minut w 180˚C.  Na podpieczony spód rozłożyć równomiernie jabłka a na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta. Piec 50 - 55 minut w 180˚C. Ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Wszystkiego najlepszego na Święta

AZgotuj!
RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI 127

Drożdżowe racuchy z jabłkami to pyszne, pulchne i miękkie w środku placki z jabłkami, które bardzo szybko znikają z talerza. Doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Pyszne na śniadanie, podwieczorek, można je także zapakować w pudełku dla dzieci jako przekąska w czasie szkolnej przerwy.  Składniki: * 2 łyżeczki suchych drożdży * 1,5 szklanki ciepłego(...)odstawić w ciepłe miejsce na około 10 minut, by zaczyn zaczął pracować. Po tym czasie do zaczynu dodać pozostałe składniki (oprócz jabłek), drewnianą łyżką dobrze wymieszać ciasto. Na końcu wsypać pokrojone jabłka i jeszcze raz wymieszać. Ponownie zakryć ścierką i odstawić na około 40 minut.  Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać nie duże porcje ciasta. Racuszki smażyć

Zrób to smacznie