ciasto z jablkami - 14646 przepisów (strona:284/977)

Tarta z jabłkami. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 151

Tarta z jabłkami Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki mąki gryczanej 150 g masła kokosowego BIO agawa Pozostałe składniki: 6 dużych jabłek ksylitol (opcjonalnie miód/stevia/agawa) migdały mielone Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego

nietadieta
Crumble z jabłkami, truskawkami i kruszonka orzechowa czyli poWeekendowe Lakocie odc.91 202

ułatwia krojenie i  konsumpcję . Ciasto przetrwało w lodówce prawie 5 dni a potem się skończyło.  Mocno schłodzone jest  wręcz  genialne!!! Crumble z jabłkami, truskawkami i kruszonka orzechowa ciasto: 150 g schłodzonego masła, pokrojonego na kawałki 300 g maki pszennej 110 g cukru pudru 1 jajko nadzienie: 3 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę(...)Przy pomocy robota kuchennego ucieramy masło, mąkę i cukier puder.  Składniki powinny przypominać mokry piasek. Dodajemy jajko i zagniatamy zwarte ciasto. Zawijamy je w folię i chłodzimy w lodówce 20 minut. Jabłka, truskawki, cukier puder i sok z limonki wkładamy do garnka. Dolewamy pół szklanki wody. Zagotowujemy i pyrkoczemy ok 20 minut. Jabłka powinny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasteczka marchewkowe z jabłkiem 141

cukru 130 g zimnego masła nadzienie 3 duże jabłka sok z połowy cytryny cukier puder do oprószenia po upieczeniu Przygotowanie: Jabłka umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Jabłka pokrój na ósemki umieść w misce i skrop sokiem z cytryny. Na stolnicy umieść składniki na ciasto i ugnieć. Ciasto podziel na 4 części i każdą osobno rozwałkuj(...)kwadrat o grubości ok 3 mm i podziel na mniejsze kwadraciki ok 5 cm x 5 cm. Na środek kwadracika umieść kawałek jabłka i złącz naprzeciwległe brzegi ciasta.  Tak powstałe ciasteczka umieść na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz w rozgrzanym piekarniku na 180C przez 20-25 minut. Ostudzone ciasteczka oprósz cukrem pudrem. Zaglądajcie na mój

Niezły Młynek
Ciasteczka marchewkowe z jabłkiem 145

cukru 130 g zimnego masła nadzienie 3 duże jabłka sok z połowy cytryny cukier puder do oprószenia po upieczeniu Przygotowanie: Jabłka umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Jabłka pokrój na ósemki umieść w misce i skrop sokiem z cytryny. Na stolnicy umieść składniki na ciasto i ugnieć. Ciasto podziel na 4 części i każdą osobno rozwałkuj(...)kwadrat o grubości ok 3 mm i podziel na mniejsze kwadraciki ok 5 cm x 5 cm. Na środek kwadracika umieść kawałek jabłka i złącz naprzeciwległe brzegi ciasta.  Tak powstałe ciasteczka umieść na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz w rozgrzanym piekarniku na 180C przez 20-25 minut. Ostudzone ciasteczka oprósz cukrem pudrem. Zaglądajcie na mój

Niezły Młynek
Drożdżowe racuchy z jabłkami 130

. Takie słodkie i leniwe rozpoczęcie dnia jest bardzo przyjemne, zapach wyrastającego ciasta drożdżowego pobudza apetyt i wprawia domowników w dobry nastrój. Racuchy z jabłkami na drożdżach wymagają nieco cierpliwości, jak to przy tym cieście bywa, ale czyż smak racuchów nam tego nie wynagrodzi? Warto dodać, że można je również przygotować na obiad, kolację lub jako słodki deser, który(...)minut. Jabłka obrać, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w kostkę, wsypać do wyrośniętego ciasta. Wymieszać, pozostawić na 5-10 minut, żeby ciasto ponownie podrosło. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcje ciasta, smażyć je z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu drożdżowe racuchy z jabłkami wykładać na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Drożdżowe racuchy z jabłkami

niecodziennikpary
Jabłkowo - imbirowy drożdżowiec z masą serowo – cynamonową 166

wysmarowania formy kasza manna do posypania formy cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: 1.  Ciasto drożdżowe W mleku rozrobić drożdże, masło rozpuścić w rondelku. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder, jajka, szczyptę soli, wlać masło oraz dodać drożdże. Składniki zagnieść i wyrobić na jednolite ciasto. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 1 godzinę(...)wymieszać. 4.  Schłodzone ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt o wymiarach  40 x 30 cm, posmarować masą serową i zwinąć w roladę, którą następnie pokroić na 16 plastrów. Plastry rolady układać na spodzie formy (moja  o średnicy 31 cm) wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manną.   Na całej powierzchni ciasta powciskać talarki z jabłek i wstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Mini galette z jabłkami i solonym karmelem 144

miski, wymieszać z solą i cukrem, dodać pokrojone w kostkę masło i lodowatą wodę. Ręcznie lub mikserem wyrobić całość na gładkie ciasto, które zagnieść w kulę, owinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Wymiesza z cukrem i cynamonem do smaku. Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Dużą(...)części. Każdą z nich rozwałkować na kształt koła, przenieść na blaszkę, a środki posypać bułką tartą, zostawiając około 2 cm margines. Na podsypanych spodach ułożyć plasterki jabłek, jeden przy drugim.  Brzegi ciast zawinąć do środka, tak aby nachodziły na nadzienie. Posmarować je roztrzepanym jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka.  Jabłka można teraz posmarować roztopionym masłem

wyzwania kuchenne
Szarlotka z budyniem – przepis 102

budyniem, która rozpływająca się w ustach. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto: 3 szklanki mąki 1 niepełna szklanka cukru 3 żółtka 1 całe jajko 1 margaryna 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wyrobić ciasto, podzielić na dwie części (jedna większa na spód, druga mniejsza na górę). 2 kg jabłek (wedle uznania, mi wyszło coś koło 2 kilogramów, żeby było ładnie przykryte(...)wykładamy na blaszkę 36×26, posypujemy 2 łyżkami bułki tartej, układamy jabłka, posypujemy cukrem (można dodać cynamon) i przygotowujemy budynie: 4 budynie śmietankowe (na tortownicę spokojnie 2 budynie), 6 szklanek mleka (na tortownicę 3 szklanki). Gorący budyń wykładamy na jabłka, posypujemy startym kawałkiem ciasta i pieczemy 180 góra dół około godziny, w zależności od piekarnika, musi być

Wasze Przepisy
Drożdżówki z jabłkami 2027

minut do momentu, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek misy z miksera i będzie gładkie i jednolite. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Blat lekko oprószyć mąką i rozwałkować ciasto na grubość około 4-5 mm. Ciąć w prostokąty o wymiarach 15*10 cm. Na 1/3 części ciasta pociąć paski, rozłożyć jabłka i posypać płatkami(...)migdałów. Boki ciasta przy nadzieniu lekko zwijamy, dociskamy i zwijamy drożdżówki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu przełożyć do ostudzenia na metalową kratkę.  Zimne drożdżówki oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. Jabłka możemy zastąpić nutellą, dżemem lub powidłami. Razem ze mną

Ala piecze i gotuje
Pierożki twarogowe z jabłkami 203

tego przygnębienia chyba skoczyło nam zapotrzebowanie na endorfinki, bo ostatnio coraz więcej słodkości wychodzi z naszego piekarnika.  Tym razem są to  pierożki z jabłkami, które posmakują naprawdę każdemu! Ciasto zagniata się w 2 minuty. Leniwi zamiast świeżych owoców mogą użyć dżemu, wyjdzie równie pyszne, a oszczędzi czasu. ;-) SKŁADNIKI: 500 g twarogu półtłustego 250 g margaryny(...)zagniatamy ciasto. Wkładamy je do woreczka lub owijamy folią i chłodzimy w lodówce przez ok. 30 min (im więcej tym lepiej).  Jabłka obieramy i kroimy na plasterki ok 0,5 cm grubości. Oprószamy cynamonem.  Ciasto wałujemy na ok. 0,5 cm placek. Szklanką wycinamy koła i na każdym umieszczamy plaster jabłka. Sklejamy brzegi i układamy

Kuchnia od dwojga
Szarlotka budyniowa 588

śmietankowe 3 szkl mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru 800 gr jabłek- kwśnych Wykonanie: Ubijamy jajka z cukrem na puch, dodajemy proszek do pieczenia i masło. Ubijamy. Powoli dodajemy mąkę, ubijamy tak długo jak pozwoli nam mikser. Resztę ugniatamy- do całkowitego połączenia. Ciasto dzielimy na pół. Jedną polówkę ciasta wykładamy na blaszkę- moja blaszka to 32x22 Drugą(...)zamrażarki.  Gotujemy budyń z 3 szklanek mleka. Do budyniu dodajemy płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki cukru. Obieramy jabłka, kroimy na małe cząstki. Jabłka wykładamy na ciasto i zalewamy gorącym budyniem Wyciągamy ciasto z zamrażarki, ścieramy na grubych oczkach. Wkładamy do piekarnika na 200 C na temp 35-40 min. Możemy posypać cukrem pudrem lub podać

Smaki Edyty
Ciasto Kostka jabłkowa 126

Ciasto Kostka jabłkowa – ciasto które świetnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. Dziś 28 września – Dzień Jabłka. Szarlotka – lekka, rozpływająca się w ustach, delikatna, kwaskowa i kremowa w jednym – bardzo polecam wypróbować przepis bo ciasto nie jest trudne do przygotowania. Sprawdzi się na imprezach i podwieczorkach. Przepis na dużą blachę. PRZEPIS NA CIASTO KOSTKA JABŁKOWA Składniki : biszkopt(...)wystudzeniu biszkopt nasączamy wodą z cytryną. Teraz czas na przygotowanie Masy jabłkowej: Najpierw jabłka obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z cukrem, wlewamy 5 łyżek wody oraz sok cytrynowy. Jabłka dusimy przez chwilę aż zaczną się rozpadać. Potem do jabłek wsypujemy proszek budyniowy mieszając cały czas. Następnie gotujemy wszystko chwilę (mieszając) aż masa zacznie gęstnieć

Dorota Smakuje