Jabłecznik z krokantem, szybko i pysznie

Jabłecznik z krokantem, szybko i pysznie

Naprawdę dobry jabłecznik. Jabłuszka to najlepiej kwaskowate i takie co się szybko gotują. Idealną odmianą to szara reneta Wykonanie krokanta orzechowego – na patelnię wrzucić cukier i dodać wodę. Zmniejszyć ogień do minimum i podgrzewać chwilkę. Następnie dodać potłuczone orzechy, smażyć mieszając aż lekko się przysmaży. Uważać żeby nie spalić. Zdjąć krokant z patelni i wysypać na papier do pieczenia. Ostudzić Ciasto – masło z cukrem utrzeć na puch. Następnie podczas mieszania dodawać po jajku...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, jabłecznik, deser, desery, ciasto z orzechami, szybkie ciasto

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.