ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:213/672)

Tort Leśny mech 134

solenizantowi bardzo smakował, mam nadzieję że i Wam posmakuje. Zapraszam 😊 Składniki blaszka 26 cm: ciasto: mąka krupczatka 250 g, mąka pszenna 390 g, jajka 8 szt, szpinak mrożony rozdrobniony 900 g, cukier 450 g, olej 2 szklanki, proszek do pieczenia 3 łyżeczki, pianka z galaretką: śmietana 18% 1 szklanka, galaretka wiśniowa 2 szt, woda gorąca 1 szklanka, cukier puder(...)tortownic. Pieczemy w 170 st.C przez ok 1 h do suchego patyczka. Upieczone ciasta odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół. Jeden spód ciasta wkładamy z powrotem do tortownicy. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 1 szklance wody. Śmietanę 18 % miksujemy z cukrem pudrem, gdy galaretka zacznie tężeć to dodajemy ją do śmietany i miksujemy do połączenia. Gdy krem

kulinarne odsłony pati
Ptasie mleczko ze śmietanki 93

mleczko.  Mając do wykorzystania śmietankę z kończącym terminem, chciałam z niej wykonać jakiś deser. Nie wiem, czy zalicza się on do małych deserów, czy do ciast na zimno, obie wersje pasują. Znalazłam galaretki, dołożyłam dojrzałego banana i wyszedł mi przepyszny domowy deser. Nie jestem jakąś super fanką ptasiego mleczka, ale jak już ktoś mi je podarował, nie mogło się

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ptasie mleczko ze śmietanki 120

mleczko.  Mając do wykorzystania śmietankę z kończącym terminem, chciałam z niej wykonać jakiś deser. Nie wiem, czy zalicza się on do małych deserów, czy do ciast na zimno, obie wersje pasują. Znalazłam galaretki, dołożyłam dojrzałego banana i wyszedł mi przepyszny domowy deser. Nie jestem jakąś super fanką ptasiego mleczka, ale jak już ktoś mi je podarował, nie mogło się

zdrowo i aktywnie
Ciasto pyszna delicja 1002

misy miksera przekładamy serek i śmietanę, ubijamy, dodajemy cukier puder. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i mlekiem. Studzimy. Przełożenie ciasta: blat ciast - powidło śliwkowe - ciastka delicje (ja dałam galaretką do spodu) - masa śmietanowa - blat ciasta -  polewa Ciasto wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki :-) Smacznego :-)) #cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant

kruche babeczki
Brzoskwiniowy piegusek z malinami 309

brzoskwiniową zrobioną ze świeżych owoców. Na wierzchu znalazła się delikatna pianka cytrynowa i maliny :) CIASTO MAKOWE: 1 szklanka białek (ok 5 białek) szczypta soli 3/4 szklanki maku suchego 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła GALARETKA BRZOSKWINIOWA: 1 kg brzoskwiń 1 szklanka cukru 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki wody PIANKA cytrynowa(...)się rozpadać. Dodatkowo zmiksować blenderem aby otrzymać gładki krem. Nie jest to jednak konieczne. Do jeszcze ciepłych brzoskwiń wlać rozpuszczoną żelatynę. Kiedy brzoskwinie zaczną tężeć przełożyć nimi ciasto makowe. Wstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w wodzie i wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z chłodną, ale płynną galaretką. Wylać na warstwę brzoskwiniową. Na wierzchu ułożyć świeże maliny

https:KKuchniaMniam
Truskawki w galaretce na biszkopcie 99

ostygnięcia. 5. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody. 6. Truskawki obrać z szypułek, umyć i pokroić na ćwiartki. Wyłożyć na ostygnięty biszkopt. 7. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na truskawki. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki

A Ty Smakuj Mnie
FANTAZJA ŚLIWKOWA 117

Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej Masa śliwkowa: 1 kg śliwek węgierek 3 łyżki cukru 2 opakowania galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie: Ciasto - margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do lekkiego schłodzenia. Mąkę pszenną  z proszkiem do pieczenia i mąką kukurydzianą przesiewamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać(...)bezę. Wyrównujemy wierzch. Na koniec na wierzch bezy ścieramy pozostałe jasne ciasto. Pieczmy 45 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy w tortownicy do całkowitego wystudzenia, do momentu aż galaretka nam stężeje. Następnie wykładamy na paterę

Ciastka - domowe słodkości
Serowy leśny mech 283

cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa serowa: 500g sera ricotta galaretka cytrynowa 170ml śmietanki kremówki 3/4 szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: Ciasto: Szpinak rozmrażamy, w razie konieczności blendujemy/rozdrabniamy i mocno odciskamy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy kolejno cały czas(...)pieczenia) oraz partiami szpinak. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 28cm i pieczemy w 180 stopniach C do tzw. „suchego patyczka” około 45 minut. Studzimy. Ciasto rozkrawamy na dwie części. Masa: Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w pół szklanki wrzątku. Studzimy. Ubijamy śmietankę kremówkę na sztywno. Ser ricotta ucieramy z cukrem pudrem, a następnie delikatnie łączymy z wystudzoną galaretką z żelatyną oraz

Pyry na Gaz
Sernik cynamonowy bez pieczenia 406

ciasta nie potrzeba zbyt wielu składników, jest też prosty w wykonaniu, dlatego polecam na deser w gorące dni, najlepiej smakuje podany prosto z lodówki. Sernik cynamonowy bez pieczenia Składniki: 18-20 herbatników 0,5 kg serka waniliowego z wiaderka 3/4 szklanki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżki żelatyny 2 opakowania Śnieżki (każda na 200ml mleka) 0,5 opakowania galaretki cytrynowej(...)opakowania galaretki w około 0,2 litra wody, ostudzić - z pozostałym mlekiem ubić drugą Śnieżkę, wymieszać ze schłodzoną galaretką - na zastygniętą masę cynamonową wylać masę śmietankową, ciasto schłodzić w lodówce Można użyć galaretki o innym smaku, ale według mnie lekki cytrynowy smak warstwy śmietankowej doskonale pasuje do słodyczy cynamonu

Smakołyki Bereniki
Ciasto jogurtowa tęcza 153

Ciasto jogurtowa tęcza to bardzo prosty i efektowny deser. Maślano-ciasteczkowy spód, kwaskowatość jogurtu i słodycz galaretki idealnie do siebie pasują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram herbatników 150 gram masła 1600 ml jogurtu gęstego greckiego ( u mnie 4 kubki po 400 gram) 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki agrestowe 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki cytrynowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

Blog kulinarny S9.PL
Biszkoptowe z owocami 133

wedle pomysłu- u mnie były to kwiaty. 4. Galaretki rozpuszczamy tak jak na opakowaniu- każdą w 0.5l gorącej wody i przestudzonymi zalewamy cisto. Po wylaniu pierwszej galaretki dobrze jest wstawić ciasto do lodówki, wtedy szybciej stężeje i będzie można wylać drugi kolor. Tak samo robimy przed ostatnią galaretką. Podajemy schłodzone

Kuchnia w czekoladzie
Jogurtowiec na gofrach 139

sztuk 1600 gram gęstego jogurtu greckiego 3 galaretki cytrynowe 2 dżemy wiśniowe łącznie 820 gram 5 łyżeczek żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w ok 600 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i goframi. W misce mieszamy jogurty z chłodna lekko tężejącą galaretka. Masę wylewamy na gofry i wkładamy do lodówki

Blog kulinarny S9.PL
Sernik z niespodzianką 153

Dzisiaj obiecane ciasto. Muszę przyznać, że jestem z niego dumna niesłychanie - dawno już nie zebrałam tylu pochwał i zachwyconych mlaśnięć. Możliwe, że pomógł fakt, że mieliśmy gości i nie tylko C. miał okazję go spróbować...W każdym razie - odkąd zobaczyłam je u Kasi wiedziałam, że też muszę takie cudo przygotować. Wygląda bowiem zniewalająco i arcyskomplikowanie, a tak naprawdę(...)świeże truskawki - jakżeby inaczej - i małe, urocze beziki z poprzedniego posta. Trzeba tylko pamiętać, żeby bezy układać na cieście w dniu podania, inaczej zaczną się rozpuszczać i nie będą już tak ładnie wyglądać.W momencie krojenia - gwarantuję - wszyscy wstrzymają oddech. Galaretka bowiem jest tak sprytnie ułożona, że w pierwszej chwili będą się zastanawiać, jakim cudem udało się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kolorowy sernik na zimno z wiśniami 248

moja propozycja na weekendowy deser. Przepis jest łatwy, masa serowa jest bez dodatku cukru, bez jajek i bez tłuszczu. Słodycz sernika pochodzi jedynie z galaretek. Jak ktoś liczy kalorie to nie musi przygotowywać kruchego ciasta i do tortownicy wylać samą masę serową. A sam sernik na zimno jest pyszny, orzeźwiający i aksamitny, Jak przystało na sernik bez pieczenia, został tradycyjnie(...)ananasa i granatu rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, studzimy i gdy zacznie tężeć mieszamy dokładnie z jedną częścią serka i przekładamy na ciasto kruche w tortownicy, wyrównujemy i wstawiamy o lodówki do stężenia. Podobnie postępujemy z galaretkami o smaku limonki i trawy cytrynowej oraz z serkiem, masę serową przekładamy na zastygniętą już masę o kolorze różowym. Na powierzchni zielonej warstwy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krucha tarta malinowa z bezą 130

malinami sprawdzi się na niedzielny deser ale też nie jedną uroczystość. Składniki:  kruche ciasto:  300 gram mąki pszennej  100 gram cukru  1 duże opakowanie cukru waniliowego  1 jajko  200 gram zimnego masła  szczypta soli  galaretka malinowa:  2 puszki malin w syropie Leśne Skarby  2 łyżeczki żelatyny  beza(...)rozsmarowujemy.  Wkładamy do piekarnika na czas suszenia ok. 40 minut w temperaturze 100 stopni C z włączonym termo obiegiem.  Podczas suszenia bezy składamy ciasto. Na kruchy spód wylewamy tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny. Po tym czasie nakładamy na wierzch wystudzoną bezę

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania