ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:218/672)

Ciasto jogurtowe 642

formy (35/25), wyłożonej folią spożywczą. Wstawić do lodówki. Resztę owoców pokroić na małe kawałki.  Galaretkę wstawić do lodówki (niech zgęstnieje - ale nie na amen..) Na zgęstniałe ciasto wyłożyć pokrojone owoce, zalać galaretką i wstawić do lodówki na noc.... Smacznego

Gaździnka warzy
Z tesknoty za pewnym ciastem 163

najwieksza przyjemnosc tego dnia. Oczywiscie ja od razu zatesknilam za tym ciastem, w myslach przywolywalam jego smak. Wlasciewie bylam juz gotowa zrobic sobie to ciasto sama, ale tu powstal problem. Nie posiadalam wystarczajacej ilosci galaretki truskawkowej. U mnie to towar deficytowy, ktory przywoze sobie czasem z Polski. Jakos przez te wszystkie lata nie doszukalam sie galaretki we francuskich sklepach. Przeszukalam(...)doskladnie moja spizarnie i znalazlam 2 opakowania galaretki i zaraz tez wymyslilam jak odtworzyc smak mojego ulubionego ciasta w deserze. Tak oto powstalo moje dzisiejsze dzielo. Pianka truskawkowa z galaretka z truskawek skladniki na 6 szklaneczek 2 galaretki truskawkowe 500g truskawek 0,5 szklanki brazowego cukru 250ml kremowki ewentualnie 1 lyzeczka zelatyny wykonanie Kazda galaretke z osobna rozpuszczamy

Przysmaki Karolki
Tort delicja pomarańczowa 206

dodajemy po jednym żółtku i ciągle miksując dosypujemy partiami przesianą mąkę i delikatnie mieszamy ją z ciastem. Tortownicę smaryjemy masłem i obsypujemy mąką. Wykladamy ciasto i pieczemy ok. 20 minut w 180ºC. Chłodzimy biszkopt . Obydwie galaretki rozpuszczamy(...)gorącej wody i studzimy do momentu ,aż zacznie tężeć. Nie możemy wlać jej płynnej. Gdy lekko stężeje wlewamy ja na biszkopt. Układamy pomarańcze pokrojone w kawałeczki. Ciasto umieszczamy w lodówce i czekamy, aż galaretka całkowicie zastygnie. Teraz zajmujemy się czekoladą. Rozpuszczamy ją i mieszamy ze smietanką. Najlepiej rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i w szklanej miseczce. Śmietane kremówkę ubijamy

Z Kuchni Do Kuchni
Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą z glazurą z galaretki / Cranberry white chocolate cinnamon rolls with jelly glaze 160

przygotowaniu, a efekt zachwycający! Polecam na pyszny deser lub zwyczajnie do kawy. Scroll down for recipe in English Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą z glazurą z galaretki (16 ślimaczków) Składniki na ciasto: 2 opakowania (7 g każde) drożdży instant 2 szklanki ciepłej wody 1 szklanka roztopionego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 5 do 6 szklanek mąki Składniki(...)sokiem z granatu Bakalland 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich Bakalland Składniki na glazurę: 1/2 opakowania galaretki z porzeczek Delecty Przygotowanie: W dużej misce miksera, rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Dodaj masło, cukier, sól, 4 szklanki mąki i miksuj końcówką typu hak, aż ciasto stanie się jednolite. Jeżeli ciasto wciąż się lepi, dosypuj resztę mąki, aż zacznie odchodzić od brzegów misy

karmelowy
Ciasto Leśny mech 147

pewnością zachwyci Waszych gości. Składniki (tortownica o wymiarze 26 cm) : ciasto: szpinak rozdrobniony mrożony 400 g, mąka krupczatka 250 dag, mąka pszenna 70 dag, cukier 250 dag, cukier waniliowy 1 opakowanie, olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jajka 4 szt, masa: śmietanka 30% 2 szklanki, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, cukier puder 2 łyżki, do nasączenia: woda 1 szklanka(...)Wodę należy delikatnie lać za pomocą łyżki po całym biszkopcie. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i tężejącą galaretkę. Masę wylewamy na dno ciasta. Następnie masę posypujemy pokruszonym ciastem. Wierzch dekorujemy owocami. Ja użyłam owoców goji, ale świetnie się sprawdzą również maliny i pestki granatu

kulinarne odsłony pati
Łatwy, Kakaowy Przekładaniec 149

etapie możemy już poprzestać i po wystygnięciu ciasta polać je polewą i już zajadać, ale...możemy je także szybko i smacznie nadziać ;) 5. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostudzenia. 6. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i schładzamy w lodowatej wodzie. 6. W wysokim naczyniu, ubijamy 200 ml śmietanki (100 do sera i 100 do dekoracji, razem jest szybciej i łatwiej(...)części dodajemy śmietan - fix i  bardzo krótko miksujemy. 7. Do miski przekładamy ser, dodajemy 100 ml ubitej śmietany i mieszamy całość. Kiedy galaretka zaczyna tężeć, dodajemy ją do masy serowej i całość mieszamy. 8. Ciasto przekrawamy w pół i oba blaty smarujemy najpierw dżemem/dżemami (na jeden blat inny i na drugi blat inny, możemy tez pominąć dżemy

Gotowanie...to proste !
Turkusowa bombka z orzechami i figami 202

Uwielbiam robić takie bombki. Można do nich włożyć wszystkie resztki bakalii, lub pozostałe niewielkie ilości owoców, ulubioną galaretką a deser wychodzi pyszny. Zapraszam na moją wersję

Moje Małe Czarowanie
Szybkie ciasto z owocami i galaretką 422

dosłodzić według uznania. Istnieje też ekspresowa wersja tego ciasta - zamiast piec biszkopt można masę wylać na gotowe biszkopty - będzie świetnie smakować a zaoszczędzi nam to sporo czasu Ciasto z owocami i galaretką Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia można dodać pół szklanki maku Masa: brzoskwinie w puszce (lub ananas, gruszki(...)cytrynową) 25 dag margaryny Dodatkowo: 2 galaretki Do dzieła!!! Ubijamy jajka z cukrem na białą. Gdy masa jajeczna będzie biała i gęsta przesiewamy do niej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - bardzo delikatnie mieszamy tak aby masa nie opadła. Wylewamy do dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach aż ciasto się zarumieni (ok 45 minuty) Brzoskwinie

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z czereśniami 106

polewa wyszła równie pyszna jak ze świeżych owoców. Przepis na sernik z czereśniami, to propozycja na jedno z wielu ciast z owocami, jakie znajdziesz na Naszym Blogu. Polecamy szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami oraz śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie . Zobacz również przepis na pyszne ciasto z rabarbarem i budyniem . Jeśli zastanawiasz się nad tym: Co zrobić z czereśni(...)wiaderka: 0,5 kg jajka: 3 szt. śmietana 18 %: 400 ml proszek budyniowy: 3 łyżki sok z połowy cytryny cukier Polewa czereśniowa: czereśnie: 300 g woda: 0,5 szklanki galaretka wiśniowa (proszek): 2 łyżki Oraz: biszkopty: 8 – 10 szt. Sernik z czereśniami pieczony Przepis: Tortownicę 20 cm smarujemy masłem i oprószamy delikatnie mąką. Spód wykładamy biszkoptami. Do miski dodaj

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto Delicja 235

Dzisiaj ciasto, które swoją nazwą i strukturą nawiązuje do pysznych ciastek z biszkoptem, galaretką i czekoladą - Delicji(...)wiem jak Wy - ale ja za nimi przepadam :) Więc uwierzcie, że jak tylko znalazłam ten przepis, to od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Ciasto jest przepyszne. Delikatny, lekki biszkopt, brzoskwinie w aromatycznej galaretce i puszysta pianka czekoladowa... Poezja :) W orginalnym przepisie zmieniłam tylko czekoladę z gorzkiej na mleczną, bo akurat taką wolę - ale to już można dobrać wg uznania

Świat Ciasta
Błyskawiczne ciasteczka serowe z galaretką 212

galaretki Do misy blendera przekładamy twaróg (ja miałam z jogurtów greckich, jeżeli używacie zwykłego najlepiej najpierw przecisnąć go przez praskę), wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy pokrojone na kawałki masło, żółtko, cukier puder i szczyptę soli – miksujemy pulsacyjnie. Przekładamy na stolnicę, chwilę zagniatamy formując kulę. Owijamy folią spożywczą (lub wkładamy do woreczka) i umieszczamy w lodówce na ok. 20 minut. Ciasto wałkujemy(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na ok. 20 minut. W międzyczasie szykujemy kolejną porcję ciastek, ale przygotowane wstawiamy do lodówki (tylko na czas oczekiwania na pieczenie). Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku – studzimy. Upieczone, ostudzone ciastka wypełniamy zimną, tężejącą galaretką i zostawiamy do całkowitego jej skrzepnięcia. Błyskawiczne ciasteczka serowe z galaretką są propozycją na Walentynki, ale nie tylko

mojewypiekiinietylko
Błyskawiczne ciasteczka serowe z galaretką 186

galaretki Do misy blendera przekładamy twaróg (ja miałam z jogurtów greckich, jeżeli używacie zwykłego najlepiej najpierw przecisnąć go przez praskę), wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy pokrojone na kawałki masło, żółtko, cukier puder i szczyptę soli – miksujemy pulsacyjnie. Przekładamy na stolnicę, chwilę zagniatamy formując kulę. Owijamy folią spożywczą (lub wkładamy do woreczka) i umieszczamy w lodówce na ok. 20 minut. Ciasto wałkujemy(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na ok. 20 minut. W międzyczasie szykujemy kolejną porcję ciastek, ale przygotowane wstawiamy do lodówki (tylko na czas oczekiwania na pieczenie). Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku – studzimy. Upieczone, ostudzone ciastka wypełniamy zimną, tężejącą galaretką i zostawiamy do całkowitego jej skrzepnięcia. Błyskawiczne ciasteczka serowe z galaretką są propozycją na Walentynki, ale nie tylko

mojewypiekiinietylko
Rolada biszkoptowa z jabłkami i galaretką 142

udaje.  Przepis mój możecie znaleźć w dodatku z ciastami w piśmie "Chwila dla Ciebie" nr 37/2017. Biszkopt o wymiarach 26 x 34 cm : 3 jajka 50g/3,5 łyżki cukru 35g/3,5 łyżki mąki pszennej 25g/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa/agrestowa (u mnie Emix ) 4 jabłka  cukier do smaku(...)oczkach; ja często mieszam) i przełożyć na patelnię lub malutkiego garnuszka. Dodać cukier, przemieszać i poddusić kilka minut - aż zmiękną. Następnie wsypać galaretk ę w proszku i dokładnie wymieszać. Ciasto delikatnie rozwinąć, w yłożyć na nie ciepłe jabłka i zwinąć z taki sam sposób jak było zwinięte z ręczniczkiem - zaczynając od krótszego boku.  Całość owinąć folią aluminiową i schłodzić

Di gotuje
Sernik na zimno z truskawkową pianką 389

się rozpuściła (nie może być gorąca, ale nie może być w niej również grudek). Wlewamy do masy serowej, mieszamy do połączenia składników. Masę wylewamy na spód ciasta, chłodzimy w lodówce minimum 1h. 3. Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 250ml wrzątku (dokładnie mieszamy). Pozostawiamy do wystudzenia, często mieszając. Śmietankę ubijamy w 150ml mleka, dodajemy jogurt, miksujemy. Truskawki miksujemy w blenderze (mrożone(...)wcześniej rozmrażamy) i dodajemy je wraz z przestudzoną galaretką do wcześniej przygotowanej masy. Wylewamy na stężałą masę serową.  4. Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc. Dekorujemy bitą śmietaną, choć nie jest to konieczne

Szefowa kuchni