ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:221/672)

CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 152

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco(...)woda (8 łyżek) - cukier (2 łyżki) - sok z cytryny (3 łyżki) Dodatkowo: - dżem brzoskwiniowy (6 łyżek) - gorzka czekolada starta (do posypania) - persymona lub inaczej kaki (3 szt. duże, dojrzałe) - galaretka pomarańczowa (200 g.) + gorąca woda (4 szkl.) * foremka o wymiarach 24cm x 36 cm o wysokości 6cm. * szklanka = 250 ml. WYKONANIE: - Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy 10 min. mikserem

RITA food channel
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 446

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco(...)woda (8 łyżek) - cukier (2 łyżki) - sok z cytryny (3 łyżki) Dodatkowo: - dżem brzoskwiniowy (6 łyżek) - gorzka czekolada starta (do posypania) - persymona lub inaczej kaki (3 szt. duże, dojrzałe) - galaretka pomarańczowa (200 g.) + gorąca woda (4 szkl.) * foremka o wymiarach 24cm x 36 cm o wysokości 6cm. * szklanka = 250 ml. WYKONANIE: - Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy 10 min. mikserem

RITA food channel
PRZEKŁADANIEC JABŁKOWO - KREMOWY Z GALARETKĄ 156

opakowania budyniu waniliowego 1/2 litra mleka 250 g margaryny 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru kryształ  1 olejek spirytusowy waniliowy Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Ciasto kruche - margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia- przesiewamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk(...)kawałki ok. 2 cm. Jabłka delikatnie podsmażamy z cukrem. ważne jest, żeby ich nie rozgotować. Jabłka możemy rozsmażyć dzień wcześniej. W dzień wykonania ciasta jabłka należy przełożyć do rondelka i podgrzać. Na koniec dodać 1 opakowanie galaretki cytrynowej w proszku i mieszać, aż się rozpuści. Całość odstawić do lekkiego przestygnięcia.  Galaretka wiśniowa - 2 opakowania galaretki wiśniowej rozpuścić

Ciastka - domowe słodkości
Żona organisty 199

sody Masa: 1/2 litra mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Dodatki: 2 opakowania biszkoptów okrągłych 2 czerwone galaretki o dowolnym smaku Wykonanie: Składniki na ciasto kruche zagniotłam i schłodziłam w lodówce. Składniki na ciasto ciemne wymieszałam mikserem i wylałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub podsypanej tartą bułką. Na ciasto(...)spód ciasta, na tym układam biszkopty namoczone w kawie.Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach gorącej wody i tężejącą wylewam na biszkopty. Na galaretce powinnam ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, ale tę część pominęłam. Wykładam resztę masy i przykrywam drugą połową ciasta. Całość wstawiam do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Obiecałam wczoraj dodać zdjęcie, jeżeli coś zostanie z tego ciasta. Na całe szczęście zostało

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z białą czekoladą i malinami 243

kremówki 36% (dobrze schłodzonej!) 3 łyżeczki żelatyny 400-500 g malin (lub innych owoców np. truskawek, pokrojonych brzoskwiń, wiśni itd) 1-2 galaretki (u mnie dwie malinowe) *tu użyłam kremowy serek (taki mi został z innego ciasta), dlatego masa wyszła bardziej zbita. Z typowym serem na sernik konsystencja jest o wiele lepsza Przygotowanie: Tortownicę o średnicy 20-21 cm (może(...)reszty masy i całość mieszamy do połączenia. Masę serową wykładamy do przygotowanej formy. Następie układamy nasze owoce. Rada! Najlepiej sprawdzają się owoce kwaskowate, przełamują słodycz masy serowej. Ciasto wkładamy do lodówki. Przygotowujemy galaretki (ja zawsze dodaję odrobinę mniej wody niż jest na opakowaniu galaretki), studzimy. Lekko tężejącą już galaretkę wylewamy ostrożnie na owoce. Cały sernik najlepiej zostawić

Słodkie okruszki
Torcik jogurtowy bez pieczenia z mango 129

Na przekór Tłustemu Czwartkowi u mnie bardzo lekko i dietetycznie. Zapraszam na pyszny torcik przygotowany na bazie jogutru greckiego, z galaretką i owocem mango. Przygotowanie jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KOLOROWY ŚMIETANOWIEC 166

Kolorowe i smaczne ciasto z bitą śmietaną i ulubionymi galaretkami. Bardzo lekkie i mało słodkie. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom.  Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 2 łyżki kakao ¼ szklanka wody 2 szklanki mąki 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na poncz: 1 szklanka wody 2 łyżeczki cukru Zapach arakowy(...)wsypać do szklanki i dopełnić wrzątkiem, rozpuścić, wystudzić. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem, na koniec dodajemy tężejącą galaretkę, dokładnie mieszamy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę galaretkę, delikatnie mieszamy. Całość szybko wylewamy na nasączone spody. Ciasto chłodzimy 2 godziny w lodówce

Słodki Zakątek
KOLOROWY ŚMIETANOWIEC 207

Kolorowe i smaczne ciasto z bitą śmietaną i ulubionymi galaretkami. Bardzo lekkie i mało słodkie. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom.  Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 2 łyżki kakao ¼ szklanka wody 2 szklanki mąki 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na poncz: 1 szklanka wody 2 łyżeczki cukru Zapach arakowy(...)wsypać do szklanki i dopełnić wrzątkiem, rozpuścić, wystudzić. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem, na koniec dodajemy tężejącą galaretkę, dokładnie mieszamy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę galaretkę, delikatnie mieszamy. Całość szybko wylewamy na nasączone spody. Ciasto chłodzimy 2 godziny w lodówce

Słodki Zakątek
Kalejdoskop 410

Zbliża się dzień dziecka, może taką niespodziankę sprawicie swoim dzieciom? Moja córeczka na pewno będzie skakała z radości. Składniki: 3-4 galaretki 2,5 szklanki mleka

Cukiernia Pychotki
Śnieżny puch 513

wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią . Na dnie ułożyć herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie [ każdy rodzaj osobny], odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej(...)połowę.Do jednej połowy wlewać 1 galaretkę strumyczkiem, ciągle miksując, aż składniki się połączą, a do drugiej połowy dodać drugą galaretkę i też zmiksować..Obie masy śmietanowo-serowe wylewać na przemian [ po kilka łyżek - tak jak ciasto zebra ]na wyłożone herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masło stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe

Moje domowe kucharzenie
Rabarbarowy kopiec kreta. 182

Dziś obiecany przepis na "kopiec kreta". Ciasto bardzo urokliwe i smaczne. Upiekłam go  jeszcze przed moim incydentem w ogrodzie. Ręka już w lepszej kondycji wiec mogę klepać na klawiaturze. Rabarbarowy kopiec kreta 1 blat biszkoptu kakaowego kilka łodyg rabarbaru 2 jabłka cukier brązowy  do smaku 2 galaretki cytrynowe 500 ml kremówki tortowej (36%) czekolada w proszku Obierz rabarbar(...)Pokrusz biszkopt . Miseczkę wyłóż folią, rozłóż cienką warstwę ciasta na misce sklajając je  tężejącą masą owocową.  Rozłóż całą masę  równomierną warstwą na cieście. Ubij kremówkę. pod koniec ubijania dodaj tężejącą galaretkę. Masą śmietanową wypełnij miseczkę, górę posyp pozostałym pokruszonym biszkoptem. Wstaw do lodówki. Podawaj ciasto po kilku godzinach posypane czekoladą w proszku

Gotuj Sam!
Galaretka z kwiatów lipy 206

słonecznym poranku, jak słońce wysuszy listki z rosy, wtedy ma najwięcej właściwości leczniczych. Galaretka znakomicie nadaje się jako deser samodzielny ale także jako dodatek do naleśników, ciast czy deserów, spróbujcie koniecznie. Galaretka z kwiatów lipy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Łatwe Ciasto MARGARETKA-super wygląda i smakuje+FILM 151

Cześć, dziś zapraszam Was na przepyszne ciasto Margaretka. Ciasto wspaniale smakuje i ślicznie wygląda. Na pewno zwróci uwagę każdego. Składa się z kakaowego biszkoptu, kremu, warstwy ciasteczek margaretek oraz galaretki cytrynowej. Bardzo polecam i zapraszam. Zapraszam na FILM  Duża blaszka ok 25x35cm BISZKOPT KAKAOWY -4 jajka -1/3  szkl cukru  -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka(...)układamy na nim ciasteczka margaretki. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki Do miski dajemy 800ml wrzątku, następnie dodajemy do niego 2 galaretki cytrynowe. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka zaczyna gęstnieć wykładamy ją na ciasteczka. Ciasto wstawiamy na co najmniej kilka godzin do lodówki. I gotowe. Ciasto pięknie się kroi, jest bardzo stabilne, pięknie wygląda i jest

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 216

coś słodkiego Was nie opuszcza, nic straconego – przygotujcie ciasto bez pieczenia. Na przykład taki grysikowy torcik z truskawkami. Krem jest delikatny, spodoba się wszystkim fanom mas na bazie kaszy manny. Niewtajemniczeni zaś, być może do końca nie połapią się co jedzą;) Do tego pyszne truskawki przykryte galaretką. Jestem pewna, że w kolejnych latach w sezonie truskawkowym, torcik ten będzie

Smaki Na Talerzu